folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Kablosuz Mouse Sürücüsünü Modifiye Etmek

Kablosuz Mouse Sürücüsünü Modifiye Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Erkek

merhabalar,

elimde bir kablosuz fare var ve bunu modifiye edip, fare olarak değilde uzaktan komut gönderebilceğim bir kumanda olarak kullanmayı planlıyorum. atıyorum sağ tuşa basınca bir programı açıcak, sol tuşa basınca bir programı kapatıcak. kodlamadan yana sıkıntı yok.

hangi yolları izleyip neler yapmam gerekir.

programlamadan iyi anlıyorum fakat bu projenin tasarımı konusunda pek mantık yürütemedim çünkü fareden komutları alan aparata gelen komutları nasıl yakalarım bir türlü bilemedim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

microsoft intellimouse lardan al, her tuşu özelleştirebiliyosun yanında gelen programla

elindeki fareyi kullanıcaksan illa fareye müdahale etmene hiç gerek yok, tıklamaları yakalayıp istediğini yaptır, "programlamadan iyi  anlıyor" san bu soruyu sormak yakışmadı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Erkek
    freudSusHaksizsin bunu yazdı

microsoft intellimouse lardan al, her tuşu özelleştirebiliyosun yanında gelen programla

elindeki fareyi kullanıcaksan illa fareye müdahale etmene hiç gerek yok, tıklamaları yakalayıp istediğini yaptır, "programlamadan iyi  anlıyor" san bu soruyu sormak yakışmadı

tıklamaları yakalamak çözüm değil, tuşları yakalayıp basılan tuşa göre komutu uygulamak mesele değil çok basit bir işlem hatta

senin dediğin şekilde olduğu zaman pc kullanımda olduğu için kumandadan basılan tuşlar atıyorum pc de oyun oynanıyorsa engel olur..

orjinal birşey olsun istiyorum tam anlamıyla kumanda gibi kullanmak istiyorum.

morf1n tarafından 17/Nis/13 20:43 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

bence programlamadan iyi anladığı için sorduğu bir soru.

senin düşüncen ile gidildiği zaman bilgisayara hangi mouse bağlı olursa olsun onun tıklamaları değiştirilen komutları çalıştırır. 2 mouse olduğunu düşün birinde özel komutlar çalışıcak diğeri normal bildiğin mouse işlevi görücek

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Kısa cevap: Çok zor.

Uzun cevap: USB olarak bağlanan fare'nin (kablolu-kablosuz fark etmez) gönderdiği tip bilgisi değişmediği sürece Windows (keza diğer işletim sistemleri de), fareyi fare olarak tanır ve kullanır. Farenin yazılımını (firmware'sini) değiştirmelisiniz.

...ya da...

Fare servisine çengel atıp, farenin seri nosuna bağlı (yine fare yazılımında) filtrelemeyle mesaj döngüsünü bozacaksınız (değiştireceksiniz).

Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Uzun cevap: USB olarak bağlanan fare'nin (kablolu-kablosuz fark etmez) gönderdiği tip bilgisi değişmediği sürece Windows (keza diğer işletim sistemleri de), fareyi fare olarak tanır ve kullanır. Farenin yazılımını (firmware'sini) değiştirmelisiniz.

...ya da...

Fare servisine çengel atıp, farenin seri nosuna bağlı (yine fare yazılımında) filtrelemeyle mesaj döngüsünü bozacaksınız (değiştireceksiniz).

hocama katılıyorum, üstü kapalı olarak söylediği seri nosu olayı usb ye bağlanan aygıt ın kimlik numarasıdır. Bu numaraları temin etmeniz gerek

vendor ID (VID), product ID (PID) . Bu IDleri aldıktan sonra win api yardımıyla ya da hazır frameworklar kullanarak mouse un yolladığı veriler için bir

event yazabilirsiniz. Ancak problem şu ki, mouse un eventini yakalasanız bile, kendi servisini de bloklamanız gerek. Yani mouse a sağ tıkladığınızda

işletim sistemindeki mouse kontrol servisini override etmeniz/pasif etmeniz gerekiyor. Yapmazsanız, mouse un sağ tıkladığı bilgisini alabilirsiniz

ama tıklamayı engelleyemezsiniz

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morf1n
    morf1n's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

...ya da...

hocama katılıyorum, üstü kapalı olarak söylediği seri nosu olayı usb ye bağlanan aygıt ın kimlik numarasıdır. Bu numaraları temin etmeniz gerek

vendor ID (VID), product ID (PID) . Bu IDleri aldıktan sonra win api yardımıyla ya da hazır frameworklar kullanarak mouse un yolladığı veriler için bir

event yazabilirsiniz. Ancak problem şu ki, mouse un eventini yakalasanız bile, kendi servisini de bloklamanız gerek. Yani mouse a sağ tıkladığınızda

işletim sistemindeki mouse kontrol servisini override etmeniz/pasif etmeniz gerekiyor. Yapmazsanız, mouse un sağ tıkladığı bilgisini alabilirsiniz

ama tıklamayı engelleyemezsiniz

hocam kalınlaştırdığım yerler için nerden başlamam gerekiyor, nerden derken atıyorum bu frameworklere bi kaç örnek veya farklı donanımlar için yazılmış eventler varsa nasıl ulaşabilirim

bu servis bloklama olayı için yine ne tür bi yol izlemem gerekiyor metodun adı vesaire nedir bana bunlar lazım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

bence programlamadan iyi anladığı için sorduğu bir soru.

senin düşüncen ile gidildiği zaman bilgisayara hangi mouse bağlı olursa olsun onun tıklamaları değiştirilen komutları çalıştırır. 2 mouse olduğunu düşün birinde özel komutlar çalışıcak diğeri normal bildiğin mouse işlevi görücek

birden fazla fare bağlanmış olabilir ama sonuçta bunlar bir usb aygıtı (arkadaş ps/2 kullanmıyodur sanırım) birden fazla fare olsada farklı aygıtlar olduğu için birbirinden ayırabilirsin. daha önce böyle bişey yapmadım ama jusb api ile java da yapılabileceğini düşünüyorum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Şunları biraz incelesene hocam

http://www.ehow.com/how_7559428_turn-mouse-joystick.html

Bu değil gibi

http://www.computer-engineering.org/ps2mouse/

Bunda da işe yarar bişi yok ama derinlere inmiş epeyce

http://www.logitech.com/en-us/mice-pointers/articles/6077

Sanırım istediğin şey, ama kendi mouse'u gerekiyor mu acaba?

http://windows.microsoft.com/en-my/windows-vista/change-mouse-settings

Belki de windows halihazırda böyle bir özellik sunmaktadır, belki de sadece sağ/sol el, hız ayarı falan vardır.

http://windows.microsoft.com/en-gb/windows7/change-mouse-settings

Silverlight yüklü değil, izleyemedim..

Belki de bir microsoft mouse'a sahip olmalısın..

http://oi35.tinypic.com/sevwn5.jpg

noname tarafından 21/Nis/13 01:03 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
Toplam Hit: 1386 Toplam Mesaj: 10