Kablosuz Mouse Sürücüsünü Modifiye Etmek
-
merhabalar,
elimde bir kablosuz fare var ve bunu modifiye edip, fare olarak değilde uzaktan komut gönderebilceğim bir kumanda olarak kullanmayı planlıyorum. atıyorum sağ tuşa basınca bir programı açıcak, sol tuşa basınca bir programı kapatıcak. kodlamadan yana sıkıntı yok.
hangi yolları izleyip neler yapmam gerekir.
programlamadan iyi anlıyorum fakat bu projenin tasarımı konusunda pek mantık yürütemedim çünkü fareden komutları alan aparata gelen komutları nasıl yakalarım bir türlü bilemedim.
-
microsoft intellimouse lardan al, her tuşu özelleştirebiliyosun yanında gelen programla
elindeki fareyi kullanıcaksan illa fareye müdahale etmene hiç gerek yok, tıklamaları yakalayıp istediğini yaptır, "programlamadan iyi anlıyor" san bu soruyu sormak yakışmadı
-
-
freudSusHaksizsin bunu yazdı
microsoft intellimouse lardan al, her tuşu özelleştirebiliyosun yanında gelen programla
elindeki fareyi kullanıcaksan illa fareye müdahale etmene hiç gerek yok, tıklamaları yakalayıp istediğini yaptır, "programlamadan iyi anlıyor" san bu soruyu sormak yakışmadı
tıklamaları yakalamak çözüm değil, tuşları yakalayıp basılan tuşa göre komutu uygulamak mesele değil çok basit bir işlem hatta
senin dediğin şekilde olduğu zaman pc kullanımda olduğu için kumandadan basılan tuşlar atıyorum pc de oyun oynanıyorsa engel olur..
orjinal birşey olsun istiyorum tam anlamıyla kumanda gibi kullanmak istiyorum.
morf1n tarafından 17/Nis/13 20:43 tarihinde düzenlenmiştir -
freudSusHaksizsin bunu yazdı
bence programlamadan iyi anladığı için sorduğu bir soru.
senin düşüncen ile gidildiği zaman bilgisayara hangi mouse bağlı olursa olsun onun tıklamaları değiştirilen komutları çalıştırır. 2 mouse olduğunu düşün birinde özel komutlar çalışıcak diğeri normal bildiğin mouse işlevi görücek -
Kısa cevap: Çok zor.
Uzun cevap: USB olarak bağlanan fare'nin (kablolu-kablosuz fark etmez) gönderdiği tip bilgisi değişmediği sürece Windows (keza diğer işletim sistemleri de), fareyi fare olarak tanır ve kullanır. Farenin yazılımını (firmware'sini) değiştirmelisiniz.
...ya da...
Fare servisine çengel atıp, farenin seri nosuna bağlı (yine fare yazılımında) filtrelemeyle mesaj döngüsünü bozacaksınız (değiştireceksiniz).
-
YeniHarman bunu yazdı
Uzun cevap: USB olarak bağlanan fare'nin (kablolu-kablosuz fark etmez) gönderdiği tip bilgisi değişmediği sürece Windows (keza diğer işletim sistemleri de), fareyi fare olarak tanır ve kullanır. Farenin yazılımını (firmware'sini) değiştirmelisiniz.
...ya da...
Fare servisine çengel atıp, farenin seri nosuna bağlı (yine fare yazılımında) filtrelemeyle mesaj döngüsünü bozacaksınız (değiştireceksiniz).
hocama katılıyorum, üstü kapalı olarak söylediği seri nosu olayı usb ye bağlanan aygıt ın kimlik numarasıdır. Bu numaraları temin etmeniz gerek
vendor ID (VID), product ID (PID) . Bu IDleri aldıktan sonra win api yardımıyla ya da hazır frameworklar kullanarak mouse un yolladığı veriler için bir
event yazabilirsiniz. Ancak problem şu ki, mouse un eventini yakalasanız bile, kendi servisini de bloklamanız gerek. Yani mouse a sağ tıkladığınızda
işletim sistemindeki mouse kontrol servisini override etmeniz/pasif etmeniz gerekiyor. Yapmazsanız, mouse un sağ tıkladığı bilgisini alabilirsiniz
ama tıklamayı engelleyemezsiniz
-
unbalanced bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
...ya da...
hocama katılıyorum, üstü kapalı olarak söylediği seri nosu olayı usb ye bağlanan aygıt ın kimlik numarasıdır. Bu numaraları temin etmeniz gerek
vendor ID (VID), product ID (PID) . Bu IDleri aldıktan sonra win api yardımıyla ya da hazır frameworklar kullanarak mouse un yolladığı veriler için bir
event yazabilirsiniz. Ancak problem şu ki, mouse un eventini yakalasanız bile, kendi servisini de bloklamanız gerek. Yani mouse a sağ tıkladığınızda
işletim sistemindeki mouse kontrol servisini override etmeniz/pasif etmeniz gerekiyor. Yapmazsanız, mouse un sağ tıkladığı bilgisini alabilirsiniz
ama tıklamayı engelleyemezsiniz
hocam kalınlaştırdığım yerler için nerden başlamam gerekiyor, nerden derken atıyorum bu frameworklere bi kaç örnek veya farklı donanımlar için yazılmış eventler varsa nasıl ulaşabilirim
bu servis bloklama olayı için yine ne tür bi yol izlemem gerekiyor metodun adı vesaire nedir bana bunlar lazım
-
Cosmic bunu yazdıfreudSusHaksizsin bunu yazdı
bence programlamadan iyi anladığı için sorduğu bir soru.
senin düşüncen ile gidildiği zaman bilgisayara hangi mouse bağlı olursa olsun onun tıklamaları değiştirilen komutları çalıştırır. 2 mouse olduğunu düşün birinde özel komutlar çalışıcak diğeri normal bildiğin mouse işlevi görücekbirden fazla fare bağlanmış olabilir ama sonuçta bunlar bir usb aygıtı (arkadaş ps/2 kullanmıyodur sanırım) birden fazla fare olsada farklı aygıtlar olduğu için birbirinden ayırabilirsin. daha önce böyle bişey yapmadım ama jusb api ile java da yapılabileceğini düşünüyorum
-
Şunları biraz incelesene hocam
http://www.ehow.com/how_7559428_turn-mouse-joystick.html
Bu değil gibi
http://www.computer-engineering.org/ps2mouse/
Bunda da işe yarar bişi yok ama derinlere inmiş epeyce
http://www.logitech.com/en-us/mice-pointers/articles/6077
Sanırım istediğin şey, ama kendi mouse'u gerekiyor mu acaba?
http://windows.microsoft.com/en-my/windows-vista/change-mouse-settings
Belki de windows halihazırda böyle bir özellik sunmaktadır, belki de sadece sağ/sol el, hız ayarı falan vardır.
http://windows.microsoft.com/en-gb/windows7/change-mouse-settings
Silverlight yüklü değil, izleyemedim..
Belki de bir microsoft mouse'a sahip olmalısın..
http://oi35.tinypic.com/sevwn5.jpg
noname tarafından 21/Nis/13 01:03 tarihinde düzenlenmiştir