Kabul Etmek!?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Birisi istemedigimiz bir sekilde bir sey yapiyor veya yapmak uzereyse ve bunu kabul
    edemezsek, kizariz.

halbuki birisi istemedigimiz bir sekilde bir sey yapiyor veya yapmak uzereyse ve
    bunu kabul edebilirsek, toleransli oluruz.

birisi bizde olmayan birseye sahipse veya birisi bizim elde edemedigimiz sonuclari
    ortaya cikarabiliyorsa ve biz bunu kabul edemezsek, kiskaniriz.

birisi bizde olmayan birseye sahipse veya birisi bizim elde edemedigimiz sonuclari
    ortaya cikarabiliyorsa ve biz bunu kabul edebilirsek, ilham aliriz.

birisi dusuncelerimizdeyse ve fakat fiziksel olarak yanimizda degilse ve bunu kabul
    edemiyorsak "seni ozluyorum" deriz.

birisi dusuncelerimizdeyse ve fakat fiziksel olarak yanimizda degilse ve bunu kabul
    edebiliyorsak "seni dusunuyorum" deriz.

duygusal denklem oldukca basittir:

birsey + kabul = pozitif duygu
    birsey + filtrelenmemesi (kabulsuzluk) = negatif duygu

dolayisi ile kendimizi pozitif veya negatif hissetmemize neden olan "birsey" veya
    "birisi" degildir. o birsey veya birisini kabulumuz veya kabul etmeyisimizdir.

dunya degil ama dunyaya verdigimiz tepkidir (kabul veya kabulsuzluk) duygularimizin
    kalitesini tespit eden.

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

edebiliyorsak "seni dusunuyorum" deriz

evet onu düşünüyorum :) ama bu da acı veriyor bana :) ne yapacaz :)

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

birsey + kabul = pozitif duygu
    birsey + filtrelenmemesi (kabulsuzluk) = negatif duygu

her zaman değil + istisnaları vardır tabi :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
Toplam Hit: 930 Toplam Mesaj: 3