Kabul Olmayan Windows Duaları Ve Kaçınılmaz Son :)
-
Windows 98 seneler önce battı...

Arkadaşlar zamanında win98 için çaresizce yapılan dualar kabul olmamış galiba. Olmasıda imkansızdı çünkü tam bir faciaydı bana sorarsanız. Kaçınılmaz sonu baştan belliydi zaten. Az çektimedi bize. kernel32.exe hatasının acıları daha dinmedi :) bilgisayar hatasız açıldıgında o gün herkesin yüzünde bi mutluluk ifadesi beliriyordu adeta :) tabiri cazise dört bir yanımızı saadet kaplıyordu :) bi uygulama yuklerken yada download yaparken %90 a kadar gelip sonra ana avrat küfredermiş gibi o meşhur "Error" kelimesini yüzümüze çarpardı. zaten biz bu ingilizce kelimeyi öğrenmişsek bunu win98 e borçluyuz:)başka getirisi olmadı malesef. o aralar ekranda mavi renglere baya bi aşina olmustuk.mavi ekran hataları sayesinde. hatta şimdi bile en nefret ettiğim renk mavidir ve bunun sebebini bulmak için fazla düşünmeye gerek yok :) win98 i kurarken "sırtınızı yaslayın ve rahatlayın" uyarısı verdiğinde sanki "yakında kuru kazığa oturucaksınız, az kaldı" der gibiydi :) Win ME çıktı sonra buda bizim win98 in boya badana görmüş hali ama o da milenyumun hatasıydı bence. Bu olay akıllara "kayserili vatandaşımızın eşşeği beyaza boyayıp krala kakalamaya çalısırken yolda yağmura yakalanma" fıkrasını getirdi. işin kötü tarafı 80-100 dolara lisanslı kopyasını alanlarda,tahtakalede yada üst geçitte korsan cd sini kullananlarda aynı dertten muzdaripti :)hatalar o kadar meşhur olduki dövmeleri t-shirtleri yapıldı komedi programlarının malzeme konusu oldu sırf bu hatalar için siteler açıldı. Ayrıca o zamanlar microsoft'ta 40,000 den fazla bilgisayar mühendisi ve programcının çalıstıgı söyleniyordu 40,000 mühendis=1 adet win98 :) Birde Bilişim sektörünün bu kadar geliştiği bi çağda işletim sistemlerinin bu kadar zayıf olması biraz komik. windows 7 bile daha elimize doğru dürüst ulasmadı emin beraberinde binlerce delikle gelicektir. linux ile pardus daha makul gibime geliyor. Alternatifler var evet ama onları kullanmakda mesele. daha iyisini yapıp kullanıcak kadar da boş vaktimiz yok :) şaka bi yana hatasız işleyiş bakımından nerdeyse oyunlar ve bazı programlar windowstan daha düzenli çalısıyor. Tartışmaya açık bi konu aslında. benim görüşüm bu.
Win98 için yapılan yakarış ve dualara beraber kulak verelim..Amin demesenizde olur çünkü win98 diye bişey kalmadı. o artık bir efsane. hey gidi günler :)))
http://www.youtube.com/watch?v=zOtzJzkVRUI&feature=PlayList&p=88A020361D1616A7&playnext=1&playnext_from=PL&index=46
Windows 98 den inciler...

-
ordaki hatun bile mavi ekran çıkardıysa vindoz bitmiştir benim için =D
mavi ekranın olayım format at bana =D
konu super hocam
-
evet katılıorm :D
-
bu mavi ekran hatası en kıl olduğum olaydı. heyt beh ne günlerdi ya.
-
he ya mavi ekran hatası vardı bi aralar demi:D
-
ben özlemedim o günleri
vistadada devam ediyorum görmeye :S