Kaç Canlık Babasınız?
-
‘Babamın bir canı varmış!’ Bilgisayar oyunu ve internet bağımlılığının çocukları sürüklediği tehlikenin büyüklüğünü ve korkunçluğunu bu derece iyi anlatan başka bir cümleye denk geleniniz var mı?
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem’e babası vefat eden bir çocuk hastası söylüyor bu cümleyi. “Çocuklar, bilgisayar oyunlarındaki gibi, bir tuşla tekrar yaşatılan kahramanların hayatlarıyla gerçek hayat arasındaki farkları algılamakta zorlanabiliyor.” diyor Öktem. Sanal dünya, çocukların yalancı kişilikler geliştirmesine sebep oluyor. Durum zamanla aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşımına da aksediyor. Dikkatten kaçırılmaması gereken diğer bir tehlike de şiddet. İnternet kafe gözlemlerinde, “Sen kaç kişiyi öldürdün?”, “O iyice ölmedi, bir daha ez.” ve benzeri cümlelerin uçuştuğunu söyleyen Öktem, bilgisayar karşısında sadece parmak ve gözler kullanıldığı için fizikî gelişimin aksadığını da vurguluyor: “Kaslar, göğüs kafesi gelişmiyor. Kemik yapılarında bozulma, eğrilik, çarpıklıklar görülebiliyor.”
-
dogrudur valla
-
onu kavrıyamayan çocuklar gebersin, salakların sayısı azalır
-
doğrudur , uzak tutmalı cocukları ,günde 1-2 saatden fazlası zarar onlara...
biz yetişkinler bile bazen normal hayatta anlıkta olsa ctrl + z yi tuşlamayı aklımızdan geçiyoruz :S
-
bunu anlamayan çocuğun kişiliğini ve beynini s2yim. Zaten çoğu psikopat geçinenler ya netteki resimleri/videoları izleyerek kendini psikopat ilan eder ya da oyun oynayarak :) qodumun malları
-
üstüne alınmıyorum. 3 ayda 1 mahallece toplanıp kantır oynarız o kadar :)) yazı doğrudur. gençlerin beyinleri buna sürükleniyor
pcde 1 tane oyun yoktur. oyundan nefret ederim futbol yarış vs hepsi boş bana göre :)
-
dedem Öldü baya oldu.. bana hala bilgisayar oyunlarındaki gibi geri gelicek gibi geliyor..
Ki fazla oyun oynamam aksine hiç oynamam pc mde bi r tane oyun yoktur -
---
-
sadece oyunlarla ilgili bişey deil bu.. bilirsiniz msn plusta ctrl+space yapınca saklanır herşey, çok kullandığım bir kısayoldur, okulda wc de sigara içerken müdür yardımcısı wc ye girdiğinde 3-4 sn ctrl+space i aramıştım :D sonuçta yedik disiplini :|
Toplam Hit: 925 Toplam Mesaj: 9