Kaçak Cep Tel. Kayıt Altına Alma
-
arkadaşlar bana yurtdeşından telefon geldi hediye.bu sabah bir mesaj aldım telefon kayıtlı değildir 1 hafta içinde kapatılacaktır.
nasıl kayıt altına alabiliriz.bir ara birşeyler vardı 5 ytl verip kayıt altına alabiliyorduk.
-
2007 girişli bir pasaport ile birlikte türkcell telsim veya avea abone merkezine gideceksin pasaporrt sahibi de yanında olacak 10-15 ytl alıyorlar ya da el altından yaptıracaksın .tk kayıt yapanlar var ama senden 65-75 ytl alırlar
-
gideceksin 5-10 ytl. değerinde külüstür bi cep tel buluyorsun. tabi kayıtlı olacak. onun imeisini yeni telefonuna çaktırıyorsun. sonra o külüstür telefonu açılmamak üzere kırıp atıyorsun. yeni telefonu kullanıyorsun. ok.
bütün telefoncular bu işi biliyor. ben de yaptırdım. ama imeisini çaktırdığın telefonu sonra açarsan telekom anlıyor. klonlu diye gene kapatıyor. onun için o telefonu kapatıp kıracaksın.
-
en yakın telefon teknik servise ver 15 ytl den fazla para verme 1 saat sonra gel al işlem tamam oralarda bulamazsan iletişme geçelim diyecemde benim zamanım yok sen hallet
-
o imei değişimi hepsinde olmuyor bu bir ikincisi artık tk elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz yaazıyor sonra emniyete gidiyon hat kimin adınaysa çağırıp
en sağlıklısı işi sağlam yoldan yapmak
-
-
c0der bunu yazdı:
-----------------------------
Öyle abone merkezlerine gidersen,
adamlar cep telefonunu kullanıma kapatırlar söyleyeyim. :)
herhangi bir telefoncuya git cuzi bir rakam ile telefonunu kullanıma açtırt derim,
veya bir şekilde kendin halletmeye çalış,
bu konu ile ilgili internette materyaller vardı,
istersen bir araştır derim. ;)
-----------------------------asıl dışarda açtırırsa problem olur diyorum ben çünkü imei değişimi yasadışı bir iş yani suç ve bunula birlikte DCT4 dediğimiz seri ve sonrasındakiler içinde yer alan MSID dediğimiz kısımda orjinal imei numarası tutuluyor değişincede merkez bunu belirliyebiliyor. bütün telefonlar belirleniyor demiyorum ama belirlenirse iş emniyete kadar gidebiliyor ve sorguya alınıyorsunuz vs vs. çok konuştum ama işin özü öyle