Kafayı Yedirten Soru
-
Bu soruyu anca tahribat müritleri bilir diye düşündüm banada bi arkadaş sordu cevabı da söylemiyo kafayı yicem bulamazsam soru şöyle: Ben meteliksiz biriyim ve iki arkadaşımdan 25 er ytl borç para alıyorum bende toplam 50 ytl oluyor ben bu paranın 45 ytl sini harcıyorum ve bende 5 ytl kalıyor borç aldığım arkadaşlara 1 er ytl sini veriyorum bende 3 ytl kalıyor ve benim onlara 24 er ytl borcum kalmış oluyor 24+24=48 ettiğine göre bendede 3 ytl kaldığına göre 1 ytl fazladan kalmış oluyor bu para bana nereden geliyor nasıl oluyor bu ??
-
böyle bi konu vardı sankı forumda acıklamasıyla bırkıltee hemde 8)
-
pfff yine mi bu soru amk :| forumda büssrü var bundan araştır ne kadar gereksiz olduğunu öğrenirsin hoca
-
Hoca borcunu öyle hesaplayamazsın o bi yanıltmaca.
45 ytl yi harcadın 45 kasada
5 ytl war cebinde
1 arkadaşına werdin cebinde 4 kaldı
1 diğerine werdin 3 kaldı cebinde.
50-45-1-1=3---> 24+24+1+1=50
Yani o 3ü toplayamazsın çünkü cebindedir. -
hoca cideden böyle birşey varsa yap amk. arkadaşlarından 25 er ytl borç al sonra aynı işlemleri tekrarla hergün 100 kere yapsan günlük yüxz ytl zengin olursun :D
bu arada o fazlalık bir ytl sanırsan kdv :D
-
25 + 25 = 45 + 1 + 1 + 3
(x ten alınan borç) + (y den alınan borç) = (harcanan) + (x'e geri verilen)+ (y'ye geri verilen) + (cebimizde kalan)
Edit: Şöyle düşün x+y = a + b değil mi? Eşitliğin bir tarafındaki değeri, diğer tarafa geçirirsen işareti değişir. x+y-a = b gibi.
Cebindeki para da eşitliğin öbür tarafı. 48 borcum var, cebimde de 3, toplayayım dersen yanılırsın(Kandırmaca olayı burda işte).
Çıkartman gerekir. Şöyle ki; 48-3 olur durum. Sonuç ne oldu 45. Biz kaç harcamıştık, 45 :)) Eşitlik sağlandı gördün mü :)
-
Cevap için sağolun soruyu ilkkez duyduğum için çözemedim yaniltmaca olduğunun farkındayım ama o yanıltmayı bulamamıştım :|
-
bence 10 numero soruydu :) öss sınavına koymaları lazım.
-
BadSector bunu yazdı:
-----------------------------hoca cideden böyle birşey varsa yap amk. arkadaşlarından 25 er ytl borç al sonra aynı işlemleri tekrarla hergün 100 kere yapsan günlük yüxz ytl zengin olursun :D
bu arada o fazlalık bir ytl sanırsan kdv :D
-----------------------------
evet akp hükümetinin yaptığ kdv -
Askerdeykene gece nöbette bile bunun tartışmasını yapardık amk, yok derdim 1 lira sonradan pehdah oluyor ama iş çözüme gelince çözemezdim :D