Kafeinsiz Kahve Tüketen Müridler İçeri
-
merhaba arkadaşalar, forumda kahve delileri olduğu gibi kafeinsiz içenler de vardır ümidiyle sormak istiyorum. şöyle ekşi olmayan ve co2 ya da swiswater kullanılmış bependiğiniz kahve var mı.
Ben moliendodan colombia ve guetemala tüketiyordum, sütlü olunca colombia iyi oluyor ama şu sıralar acayip pahalandı kg fiyatı 1700ün üzerine çıktı. ama bir baktımki kafeinsiz kahvelerin geneli nedense çok artmış.
indirim var diye anisah sipariş ettim, içince yorumlarımı yazarım. sizlerin tavsiye ettiği çekirdek var mı?
şimdi münakaşa seven herkese laf atan ekşici antropozlular toplanır kafein istemiyosan neden kahve içiyosun diye. Herzamanki gibi değerli enerjimi tartışarak harcamıyorum ve onlar için değil de kafeinsiz içmeye başlamak isteyebileceklere cevaben; kafein; uykusuzluk, anksiyete, sinirlilik, yoksunluk sendromuna bağlı baş ağrısı, halsizlik yapıyor. yüksek kafein kullanılınca artık kafein almadan çalışamaz oluyorsun. Bunu engellemek adına gün içinde beynimi uyarmak haricindeki bütün kahvelerimi kafeinsiz yapıyorum. Kafeinsize geçtim geçeli gün içindeki sürekli yorgunum halimden epey bir kurtuldum ayrıca anksiyetem ve çarpıntılarımda da yarı yarıya azalma var. Tek kötü yanı artık 4-5 bardak çay içince bile hafif tıklatması, çünkü kafeine olan töleransım epey bir azalmış.
kafeinsiz kahve ile yeni ilgilenen arkadaşlar için ek tavsiyemse, co2 ya da swiss water yöntemiyle kafeinsizleştirilmişlerini kullanmaları, belirtilmiyorsa kesinlikle etetil asetat ile kafesinsizleştirilmiştir. Bu benim kafamda sivilce yaptı, redditde de benzer sorundan bahsedilmiş mayadan elde edildiği için yapabiliyormuş özellikle kapsül kahveler ve nescafenin granül kafeinsiz kahvesi, zaten bu yöntem epey ekşi yapıyor çekirdeği. -
çok kahve tüketen (günde 2 fincandan fazla) mutlaka bünyeyi resetlemek için 6 ayda bir 2 hafta komple kafeinsiz beslenip veya kafeinsiz içeceklerle bünyeyi sıfırlaması gerekir.
Ben bu yazdığımın dışında genelde akşamları işten eve geldiğimde yemeğin üstüne bi kahve içesim geliyor ice yada sıcak e bütün gün işte ofiste genelde zaten çay kahve içmiş oluyorum bu nedenle vicuda daha fazla kafein almamak için kafeinsiz tercih ediyorum birde rahat uyumak için.
Bide kafein içeren tüm içecekler çay kahve cola vb bende tuvalet ihtiyacı yaratıyor bazen bundan dolayı da yapıyorum.
Ayrıca sabah kalkar kalkmaz asla kafeinli kahve içip vicut hormonları ile oynamayın ilk 2 saat kahve içmeyin. Vicut zaten uyanmak için hormonları devreye soktuğu noktada bide aç karna kahve içenler var onlar tam cehennemlik.
-
6-7 aydir nerdeyse sadece decaf iciyorum.
pratik decaf icin kullandiklarim;
Tchibo Exclusive Decaf Kafeinsiz Granül Kahve 100 gr
Nescafe Gold Kafeınsız Decaf Granül Kahve 100 gr
nescafe bi tik daha iyi gibi geldi bana, tschibo bi tik fazla yanik. yikama metodlarini bilmiyorm bunlarin ama swiss oldugunu sanmam, bende bir sorun yaratmadigi icin umursamiyorum acikcasi.
onun haricinde evde espresso makinesinde yapicaksam 1. tercihim;
Privat Kaffee Brazil (Kafeinsiz) - 500g Çekirdek Kahve (hbde indirimdeymis su an)
baya iyi bence. normal kahveyi aratmiyor. bunun da swiss oldugunu sanmam, olsa her yerde yazardi, hicbiyerde yazmiyor decaf metodu. tschibonun decaf paket filtre kahvesi cok kotu bu arada.
swiss olarak da anisah ve Friendzone denemistim baya once fena degillerdi ama oyle cok aklimda kalmamis. bayadir da almiyorum.
ek olarak canim turk kahvesi istediginde kurukahveci mehmet efendinin decaf kahvesiyle yapiyorum. 1-1 olmasa da idare ediyor, fena degil.
nurulmac11 tarafından 02/Ağu/25 19:18 tarihinde düzenlenmiştir -
nurulmac11 bunu yazdı
6-7 aydir nerdeyse sadece decaf iciyorum.
pratik decaf icin kullandiklarim;
Tchibo Exclusive Decaf Kafeinsiz Granül Kahve 100 gr
Nescafe Gold Kafeınsız Decaf Granül Kahve 100 gr
nescafe bi tik daha iyi gibi geldi bana, tschibo bi tik fazla yanik. yikama metodlarini bilmiyorm bunlarin ama swiss oldugunu sanmam, bende bir sorun yaratmadigi icin umursamiyorum acikcasi.
onun haricinde evde espresso makinesinde yapicaksam 1. tercihim;
Privat Kaffee Brazil (Kafeinsiz) - 500g Çekirdek Kahve (hbde indirimdeymis su an)
baya iyi bence. normal kahveyi aratmiyor. bunun da swiss oldugunu sanmam, olsa her yerde yazardi, hicbiyerde yazmiyor decaf metodu. tschibonun decaf paket filtre kahvesi cok kotu bu arada.
swiss olarak da anisah ve Friendzone denemistim baya once fena degillerdi ama oyle cok aklimda kalmamis. bayadir da almiyorum.
ek olarak canim turk kahvesi istediginde kurukahveci mehmet efendinin decaf kahvesiyle yapiyorum. 1-1 olmasa da idare ediyor, fena degil.
hocam çibo önermiyorum markette en fazla nescafe gold ile çibo var haklısın bulması basit ama yanık bir tadı var a101 in kendi markalı cafex kahvesi gibi.
nescafe gold iyi illy nin filitre kafeinsizi de güzel