Kaldığım Yurttaki Ağ Problemi
-
Hocular.. yurt girişi hariç 5 katlı.
Giriş katta 0000 wifi adı verdiğim ttnetin verdiği zte marka ZXV10 W300 modem var. 4 portlu ethernet + wifili bilmemne.kullanılan switch ise Asus GX1008B - 8 Port 10/100MBPS bi halta yaramayan bi alet var.
0001 0002 0003 0004 0005 diye isim verdiğim airties Air4410 modelli router var.
giriş kattaki zte modemin 1. ethernet portu switch e diğer 3 sırasıyla 0001 0002 0003 e doğru kablolar ile cihazlara gidiyor.diğer 0004 0005 e ise internetini switchten alıyor. switch'in boş kalan 5 giriş yerinde ise 2 tane kamera dvr cihazı takılı 1 tanesinde ise masaüstü pc bağlı 2 tane kalan yerde ise giriş ve çıkış olmak üzere iki tane parmak izi aletinin kabloları takılı.
gelelim probleme.. giriş katta wifiden bağlanırken internet hızında problem yok. fakat katlarda routerin dibine girsek bile internet hızında çok büyük problem var. katlara gelen kablolarda problem olduğunu düşünüyorum. switchten değil modemden gelen kabloların bağlı olduğu routerlarda bile aynı problem sözkonusu. kablolar dandik olabilir mi ? hadi dandikliği geçmiş kabloların geçtiği plastik kanallar çok dar kabloları sıkıştırarak bu hatlara sokmuşlar.. kabloların içindeki mavili beyazlı kablolar manyetik alan oluşturup kendi içerisinde parazit alanı oluşturduğu gbi diğer asıl kablolarda sıkıştığı için genel bir ağırlaşma durumu sözkonusu olabilir mi ?
ayrıca örneğin 3. kattaki eleman 3 e bağlanırken hiçbişi yapamazken 4 e bağlanınca sorun yok gibi oluyo bu dediğim olay diğer katlar içinde geçerli
çözüm olarak ürettiğim şeyler..
kabloları daha geniş kanallara koyayım.
switch i binlik ile değişeyim ( bunu yapsam bile modemden gelen kabloların bağlı olduğu routerlarda da hız problemi sözkonusu )
bu routerlarda mesh destek olayı varmış kabloya gerek duymadan wifi üzerinden cihazlar arası bağlantı yapıomuş yani mesh destekleyen airties modem alsam bu routerları hiç kablo kullanmadan birbirine bağlarım ve interneti yayarım. böylece kablo ihtimali ortadan kalkmış olur. fakat bu routerların hızı 300 mbps internet hızı şimdilik 8 mbps bu anlamda sorun yapmaz fakat.. cs falan oynarlarsa olurda bu oyunların oynanmasının önüne geçemezsen bu pcler oynucaz derken bizim interneti yavaşlatırmı bu problem olur mu ?
yurdu bombalayıp herkesi huzura kavuşturayım ??
Farklı önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.. -
Olası çözümlerin deneme yanılması hakkında bişi denersem buraya yazarım burayı alayım
-
Bence önce bir yönetime git.
Bir dilekçe ver.
6 ayda cevap vermezlerse git yurdu bombala.
-
ocam yurt özel yurt, benim az çok bu işlerden anladıklarımı biliyorlar.. ben geçen bahsettim.. bana sen çöz biz halledelim dediler.
yunusdogan tarafından 16/Kas/13 11:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Up
-
routere gelen kabloları bir leptopa bağla dene bakalım internet yine yavaş mı?
-
x-files bunu yazdı
routere gelen kabloları bir leptopa bağla dene bakalım internet yine yavaş mı?
Ben test yaparken millet kullanmasın diye routerları söktüm.. katlara gelen kablolarda ethernet ten hız testi yaptım hız farkı yok
Routerdan wifi test yapınca 3 megabit düşük çıktı..
Şimdide routerların hepsi açıkken ve kabloların hepsi aktifken şifreleri değişcem öyle denicem wifilerden..