folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Kali Linux Pentest Araçlarını Taşıma?

Kali Linux Pentest Araçlarını Taşıma?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek

İyi akşamlar herkese, kali linuxtaki pentest araçlarını başka bir debian'a aktarmak istiyorum. Hepsini toplu bir şekilde taşıyabileceğim bir yöntem varmı yoksa hepsini tek tek mi halletmem gerekiyor acaba. 

Ayrıca mint, ubuntu ve mandriva linuxtan da debiana bazı tools ları aktarmam gerekli. bunların hepsini tek tek yüklemek yerine ne yapabilirim?

Eğer böyle bir olay yapılamıyorsa, elinde kali veya backtracktaki pentest araçlarının bir listesi olan var mıdır? nette bulamadım düz bir liste olarak.

Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

pentbox bir nebze isini görebilir.

listenin tamamını daha önce ubuntu'da görüntüledigimi hatırlıyorum ama onların hepsini tek tek yüklemek zor olabilir, yanlıs hatırlamıyorsam 300 + tool vardı.

ya da sunu dene, rastgele bir aracın dizinini oldugu gibi diger debian'a aktar, loglarla birlikte calıstırmayı dene.

bir nevi .vmx import'u olur heralde bu da. eger sorun cıkarmazsa pentest dizinini alırsın.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

pentbox bir nebze isini görebilir.

listenin tamamını daha önce ubuntu'da görüntüledigimi hatırlıyorum ama onların hepsini tek tek yüklemek zor olabilir, yanlıs hatırlamıyorsam 300 + tool vardı.

ya da sunu dene, rastgele bir aracın dizinini oldugu gibi diger debian'a aktar, loglarla birlikte calıstırmayı dene.

bir nevi .vmx import'u olur heralde bu da. eger sorun cıkarmazsa pentest dizinini alırsın.

hocam dizin işini denedim sorunlar çıkıyor bazı toolslarda, pentbox tada çok az tools var dediğin gibi bir nebze işimi görüyor ama açgözlülük yapıyorum hepsi elimin altında olsun istiyorum. 

şöyle bir şeyler buldum

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7576.0
    http://jamsubuntu.blogspot.com/2009/11/backtrack-is-one-of-most-top-rated-live.html

bu yöntemle deneyeceğim. güncel olması için umarım kali içinde aynı komutlar geçerlidir.

backtrack 5 için ubuntuya taşıma yöntemini buldum. Sonradan ihtiyacı olan olursa link aşağıda

http://www.networkpentest.net/2012/03/backtrack-toollarn-ubuntu-uzerine-kurma.html

Ratbat tarafından 10/Oca/14 20:04 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Taşıma işini hiç denemedim araştırmadım, ama bunun yerine direk kali repo'yu ekleyiver kullanacağın sisteme? Kali linux'un hem debian tabanlı sistemler için hem de ubuntu tabanlı sistemler için repo'su bulunuyor. Bunları kendi sistemindeki repo listesine eklersen tüm toolları çekip menü olarak atacaktır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Ben Sift Workstation tool ile Backtrack toollarını birleştirmeye çalışmıştım, uzun süre uğraştım ama toplu halde aktarmayı yapamamıştım, bence çok zor iş.

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Taşıma işini hiç denemedim araştırmadım, ama bunun yerine direk kali repo'yu ekleyiver kullanacağın sisteme? Kali linux'un hem debian tabanlı sistemler için hem de ubuntu tabanlı sistemler için repo'su bulunuyor. Bunları kendi sistemindeki repo listesine eklersen tüm toolları çekip menü olarak atacaktır.

Sağol hocam birkaç debian forumunda da bundan bahsediyorlar. Şimdi kali dökümanlarını inceleyeceğim kalide debian kullandığı için bir sorun olacağınıda sanmıyorum. 

TheMayk bunu yazdı

Ben Sift Workstation tool ile Backtrack toollarını birleştirmeye çalışmıştım, uzun süre uğraştım ama toplu halde aktarmayı yapamamıştım, bence çok zor iş.

Hocam sift'i ilk defa senden duyuyorum hemen inceleyeceğim güzel toolları var gibi görünüyor. Kalinin pentest araçlarını aktarmak seninkine nazaran daha kolay çünkü kalide debian kullanıyor aktarıcağım sistemde debian kullanıyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam tamam iste, hatırlamadıgım sey buydu, ubuntu'ya direkt olarak repoları eklemistim ben.

synaptic manager veya türevi bir uygulamada da bütün araclar kategorize bir sekilde duruyordu, tek islemle hepsini yüklemek istedigimde hata almıstım, muhtemelen sen de alacaksın cünkü bazı araclar dependency'e takılacak. tabi bu en fazla %10'luk bir kesime tekabül eder.

Andrei tarafından 10/Oca/14 23:51 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
Toplam Hit: 1820 Toplam Mesaj: 7