folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kalıcı Olarak Harddisk Temizleme

Kalıcı Olarak Harddisk Temizleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

İyi akşamlar arkadaşlar

Bilgisayara format atıcam 

Ancak format atınca harddiskte tam temizlik olmuyor. bunu nasıl yapacağım hakkında bilgisi olan var mı?

Ha Ha!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

eline ne geçicek? eğer bişey gizlemen veya tamamen silmen gerekiyosa geçen gün görmüştüm tbtde bi postta vardı. ama sırf temizlik için performans için yapıyosan uğraşmaya değmez

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    HorbaDor bunu yazdı

İyi akşamlar arkadaşlar

Bilgisayara format atıcam 

Ancak format atınca harddiskte tam temizlik olmuyor. bunu nasıl yapacağım hakkında bilgisi olan var mı?

wipe diye aratırsan bulursun sanırım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

Performans açısından temizlemenin faydalı olacağını düşündüm

Ha Ha!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Advanced SystemCare 7 nin Dosya Öğütücü özelliğini kullanıyorum hocam, kullanımı basit tafsiyemdir.

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    HorbaDor bunu yazdı

Performans açısından temizlemenin faydalı olacağını düşündüm

performans olarak bir farkı yok hocam boşa uğraşma. Eğer öyle olsaydı format atan herkes diski wipe ederdi.

sonra sistemi kurardı.

Yinede verilere ulaşılamasın dersen ccleaner kullanarak mesela diski bir kaç kere temizleyebilirsin. Çok zaman alacaktır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

teşekkürler arkadaşlar programları inceliyorum

Ha Ha!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hirenboot cd  kullanırsan içinde bir çok araç mevcut    yok illa windows altında  yapmak istiyorum dersen  ccleaner içinde bile var  o özelliklerden ama özel dosyalarn yoksa gerek yok diski yormaktan başka bir işe yaramıyor. ssd üzerinde  sakın deneme.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Performans açısından ek bir avantaj sağlamaz. Hatta gereksiz zaman ve enerji israfı. HDD'deki malzeme yıpranma payı da cabası.

Eğer bilgisayardaki bazı dosyaları "ulaşılamaz" yapmak istemiyorsanız düz format atıp geçebilirsiniz. Eğer tamamen silmek istediğiniz dosyalar varsa da en sağlamı wipe atmaktır, diğer programlar sildiğini iddaa edebilir ama bir dosyayı 5-6 kez silip tekrar yazsanız dahi kurtarma olasılığının olduğuna bizzat şahit oldum.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Dban kullanarak diske wipe işlemi yapabilirsin:

http://sourceforge.net/projects/dban/

Kullanımını zamanında tbtden bi müridin isteği üzerine videoya kaydetmiştim aşağıdaki linkten izleyebilirsin:

http://inciswf.com/dbankullan%C4%B1m%C4%B1.swf

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

performans farkı yaratmaz.sıfırlama mantıgıda hardiski 1ler ve 0larla doldurmaktır.her bir hücreyi 1 ve 0 la dolduru o zaman bulması zor olur belkide bulunamaz(eski veriler)

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
Toplam Hit: 1396 Toplam Mesaj: 11