Kalıcı Olarak Harddisk Temizleme
-
İyi akşamlar arkadaşlar
Bilgisayara format atıcam
Ancak format atınca harddiskte tam temizlik olmuyor. bunu nasıl yapacağım hakkında bilgisi olan var mı?
-
eline ne geçicek? eğer bişey gizlemen veya tamamen silmen gerekiyosa geçen gün görmüştüm tbtde bi postta vardı. ama sırf temizlik için performans için yapıyosan uğraşmaya değmez
-
HorbaDor bunu yazdı
İyi akşamlar arkadaşlar
Bilgisayara format atıcam
Ancak format atınca harddiskte tam temizlik olmuyor. bunu nasıl yapacağım hakkında bilgisi olan var mı?
wipe diye aratırsan bulursun sanırım
-
Performans açısından temizlemenin faydalı olacağını düşündüm
-
Advanced SystemCare 7 nin Dosya Öğütücü özelliğini kullanıyorum hocam, kullanımı basit tafsiyemdir.
-
HorbaDor bunu yazdı
Performans açısından temizlemenin faydalı olacağını düşündüm
performans olarak bir farkı yok hocam boşa uğraşma. Eğer öyle olsaydı format atan herkes diski wipe ederdi.
sonra sistemi kurardı.
Yinede verilere ulaşılamasın dersen ccleaner kullanarak mesela diski bir kaç kere temizleyebilirsin. Çok zaman alacaktır.
-
teşekkürler arkadaşlar programları inceliyorum
-
hirenboot cd kullanırsan içinde bir çok araç mevcut yok illa windows altında yapmak istiyorum dersen ccleaner içinde bile var o özelliklerden ama özel dosyalarn yoksa gerek yok diski yormaktan başka bir işe yaramıyor. ssd üzerinde sakın deneme.
-
Performans açısından ek bir avantaj sağlamaz. Hatta gereksiz zaman ve enerji israfı. HDD'deki malzeme yıpranma payı da cabası.
Eğer bilgisayardaki bazı dosyaları "ulaşılamaz" yapmak istemiyorsanız düz format atıp geçebilirsiniz. Eğer tamamen silmek istediğiniz dosyalar varsa da en sağlamı wipe atmaktır, diğer programlar sildiğini iddaa edebilir ama bir dosyayı 5-6 kez silip tekrar yazsanız dahi kurtarma olasılığının olduğuna bizzat şahit oldum.
-
Dban kullanarak diske wipe işlemi yapabilirsin:
http://sourceforge.net/projects/dban/
Kullanımını zamanında tbtden bi müridin isteği üzerine videoya kaydetmiştim aşağıdaki linkten izleyebilirsin:
http://inciswf.com/dbankullan%C4%B1m%C4%B1.swf
-
performans farkı yaratmaz.sıfırlama mantıgıda hardiski 1ler ve 0larla doldurmaktır.her bir hücreyi 1 ve 0 la dolduru o zaman bulması zor olur belkide bulunamaz(eski veriler)