Kamera Videolarını Bilgisayara Aktarma İşi
-
Arkadaşlar elimde 7 mini dv bir tane de vhs kaset var. bunları 16 gblık flash belleğe attırmak istiyorum. ancak gittiğim kasetçiler her kasedi bir dvdye atabildiğini söylüyor. her kasedi görüntü kalitesi çok düşmeden 1 veya 1,5gblık hale çevirip 16 gblık belleğe atmasını istediğimde görüntü kalitesi çok bozulur bir anlamı olmaz cevabı alıyorum.
Aranızda bu işi yapan var mı? Bu isteğim mümkün değil mi? Benim bildiğim dvdleri dvdrip şeklinde 700mba kadar sıkıştırabiliyorlar ve büyük ekranda dahi izlenebiliyor rahatlıkla. bunu kasetler için yapamazlar mı? DVDye sığdırabilen dvdrip yapamaz mı? En kötü ihtimalle ben dvd olarak alıcam kasetçiden ben kendim dvdrip yapmayı deniyecem ma programı varsa bunu bulmam lazım.Bana yardımcı olur musunuz?
-
takipteyim..
-
onlar muhakkak dvd başı ücret alacaklardır. o yüzden öyle yapıyorlar ve de çok uğraşmak istemiyorlar. kamera da olsaydı kameradan alırdın kendin. ama şu an yapacağın en mantıklı şey kasetçiyle anlaşıp uygun fiyata dvdlere almak. ondan sonrası zaten dvdleri arşiv yaparsın. yine istiyorsan bilgisayardan istediğin boyutta dönüştürürsün.
-
Çok rahat atarsın hocam ama elinde tabi ki o kasetleri okuyup pc ye aktarabilecek donanımın olması lazım. Öyle kalite düşmesi falan da gözle görülecek kadar olmaz.
-
Düğün kasetim var benim de. Çözüm için takip.
-
hacım flash belleği boş verip harddisk ile alacağını söyle.
boyutun önemli olmadığını söyle.
gavatlar istedikleri gibi sıkıştırabilirler de uğraşmak istemiyorlar belli.
sen harddisk ile al, duruma göre nasıl sıkıştıracağını sana anlatırız problem değil.
-
700 mblık dosyalara mpeg formatında çevirebilecek birini buldum ve çok rahat 16 gblık belleğe attık. güzel proje oldu sürekli tvde kalacak bellek. tavsite ederim ;)
-
al bitane avermedia tv kartını ordan at pcye sonra istediğin codecten çevir ister 5mb ister 5gb boyutunda kaydet