Kapadokya Turu
-
Gençler selam,
İzmir'den ulaşım bana ait yola çıksam,kalacak yeri de daha önceden ayarlasam Kapadokya'ya geldiğimde orada tur şirketi bulabilir miyim gezdirmek için? Orada olan veya önceden gitmiş arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
-
kesin olmamakla birlikte bulursun, tur sirketleri onumuzdeki ay boyu kapadokyaya gezi duzenlemekte, hatta free olarak onlara bile katilabilirsin :) onun disinda onumuzdeki ay cok pahali olur oda bulmanda zor. bizde istanbuldan duzenliyoruz, erasmus ogrencileri icin, 14-16 mart arasinda 2 gece. o tarihe yakinsa gidecegin zaman, fiyat al bir onu bana pm at hocam. belki arada fark cok cikarsa alis fiyatina sana ayarlayabilirim, yine istediginiz gibi serbest takilirsiniz.
-
http://tahribat.com/Forum-Kapadokya-Da-Balayimtrak-3-Gun-Icin-Gezi-Plani-187226/
oteli bütçene ve kafan göre ayarlarsın.
tecrübemi aktarayım minimum maliyetle işi çözmek istersen, her aktiviteyi işi o olan adamla yapacaksın. mesela turunu otelin ayarlamayacak, rehber turun balon turunu ayarlamayacak. (turu otel ayarlarsa 120TL, sen otelin ayarladığı aynı firmayla görüş 90TL, yani herkes komisyon peşinde.)
balon turu her halükarda maliyetli, ama paran varsa yap, ben yaptım. ben uzun araştırmalar sonucu en makul fiyata (kişi başı 220TL idi sanırım gün doğumu 1. seans uzun tur) bulmuştum. Serkan Bey'le görüşebilirsin (530 56sekiz bir4 9sekiz) gün doğuşundan 1-1,5 saat önce otelinden alır, oteline bırakırlar.
tur olarak ürgüp merkezde red valley. otellerin çoğu da buradan ayarlar, kimse aracı olmasın kendin git öğrenciyim de falan de 120'den açar fiyatı, 100e düşer, çok para harcadık 90 yap de yapar, bu mevsimde kırmızı tur ve sarı tur öncelikli tavsiyedir, ikisi de ayrı ayrı bir gününü alır, balon turu sabah hava rüzgarlı değilse yapılır, ordan direkt otelin yerine ürgüp merkezdeki red valley'e bıraktırabilirsin kendini, tur saat 9 gibi başlar o zaman kadar balon turu bitmiş ürgüpe varmış oluyorsun ben öyle yapmıştım. http://www.redvalleytours.com/anasayfa.html red valley tayfası çok arkadaş canlısı, ticari bir ortam olmamıştı keyifli muhabbetler çevirmiştik, arkadaş gibi takılmıştık. rediye hanım'a ve adını hatırlamıyorum ama ordaki sarışın uzun boylu ablamıza selam edersin (:
2 günün doldu.
muaythaist tarafından 09/Şub/14 14:13 tarihinde düzenlenmiştir -
belirtmeden geçemeyeceğim, yol ve otel en ucuzu, sadece onları düşünüp gidersen baya bir ekonomik krize girersin. kapadokyada gezi turları, balon ve otelde yemek ekonomini göçertir.
otelin ayarladığı havalimanı servisi 80TL civarıdır kazıktır, bana kitlemişlerdi, otelle ilgili herşeyde fiyat sormam gerektiğini öğrendim, adamlar aracınız yoksa havalimanından aldırayım diyor, "ay ne iyiler" diyip tamam diyorsun, kişi başı 80'den 160TL hoşgeldin girdisi oluyor :)
aynı şekil akşam yemeği hazır deniyor yiyiyorsun, otelden ayrılırken bakmışın bir akşam yemeğine 40TL kitlemişler kişi başı. özetle para babası değilsen, sen sen ol fiyat sormadan oralardan su bile içme (:
nevşehir havalimanından enteresandır ulaşım sıkındı, bir tek shuttle var belirli saatlerde. ben havalimanına geri dönerken 1,5 liraya oraya en yakın semte gitmiştim otobüsle, otobüs şöförü son durakta şahsi arabasıyla atayım sizi isterseniz hava limanına demişti 20TL vermiştim kişi başı 10TL'ye gelmişti (:
yemeği esnafa danışıp önerdikleri temiz ve makul lokantalardan yiyebilirsin. tur'a katıldığında öğle yemeği dahil oluyor.
tursuz falan boş vaktin kalırsa atla minibüse mustafapaşa'ya git, ben tırmanmayı doğa yürüyüşünü falan severim. mustafapaşada diğer mekanlarda olduğu gibi zorunlu bir hizada sınırlı olarak geziye açık mekanlar yok, belediye yeni yeni turizme açma çalışmalarına başlamış, özgürce kiliseler mağaralar tepeler koş zıpla tırman güzel oluyor :)
-
çok teşekkür ederim arkadaşlar. Muaythaist bende senin konudan istinaden böyle bir fikir aklıma geldi açıkcası daha sonra aradım bulamadım forumda neyse, güzel bir program çizmissin, otel olarak sehirfırsatında güzel bir konsept otel var 2 gün çift kişilik 195 kağıt kahvaltı dahil, orayı düşünüyorum, ulaşım olarak şahsi arabam yok ama kiralayabilirim yada otobüsle(otobüs izmirden ortalama gidiş-dönüş 120 tl) gelebiliriz onun daha maliyet hesabını yapmadım işte tur olayı gibi bişey varsa ulaşım olarak onla da gelebiliriz.