Karamsarlık Sizce Nedir ?
-
Karamsarlık bence insanın ileriyi görememesinden kaynaklanan kaygı ve çevresel nedenler (arkadaş bulamama,satılma,yanlızlık,sevgili bulamamak) olabilir.Belkide benim karamsarlığım ergenlik döneminde olan bir duygu yoğunlundanda olabilir ? sizce karamsarlık nedir ? karamsarlık bir insanın yaşam biçimimi yani bir özelliğimi yoksa arada sırada esen duygu yoğunluğumudur ? hep merak etmişimdir bu duygular içerisinde kaybolmak neden diye birde tbt'nin görüşünü almak istedim..
-
Olur Öyle Hojam Ergenlik Dediğin Gibi Çık Dışarı Hava al , Kızlara bak ne bilim kızlarla diyolog kur ark çevreni genişlet ark çevreni değiştir vs.vs.
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
Karamsarlık bence insanın ileriyi görememesinden kaynaklanan kaygı ve çevresel nedenler (arkadaş bulamama,satılma,yanlızlık,sevgili bulamamak) olabilir.Belkide benim karamsarlığım ergenlik döneminde olan bir duygu yoğunlundanda olabilir ? sizce karamsarlık nedir ? karamsarlık bir insanın yaşam biçimimi yani bir özelliğimi yoksa arada sırada esen duygu yoğunluğumudur ? hep merak etmişimdir bu duygular içerisinde kaybolmak neden diye birde tbt'nin görüşünü almak istedim..
-----------------------------Dostum yokken ağladım
Dostum varken anladım ki
Bana benden başka dostta yok
bir süre daha kaçtım..
-
15'imde bende sevgilisizlik,arkadaşsızlık gibi şeyleri dert ederdim.
bunları aşıp 20'sinde liseyi bitirdiğimde parasızlık,işsizlik,askerlik gibi şeyleri dert edindim.
şimdi hepsini yaşadığım için hafızamda sadece anı olarak kalıyor.geçmişte yaşadığın onca bkluklar 5,10 yıl sonra sadece anı olarak kalıyor.kimse kimseye daha iyi bir hayat vadedemez.hayatın her döneminde dertler olacak.önemli olan bu acılardan pay çıkarıp yeni acılara karşı bağışıklık kazanmaktır.
-
Karamsarlığı iyimserliğin karşıtı olarak görebiliriz. O zaman iyimserliğin tanımını bulduğumuzda karamsarlığın ne olduğunu da anlamış oluruz.. TDK diyorki :
-------------------------------- -------------------------------- -------------------------------- --------------------------------
iyimserlik, -ği
a. 1. Genellikle her düşünce ve işi iyi olarak değerlendiren bir tutum veya kişilik özelliği, nikbinlik, optimizm: �Masada bir iyimserlik havası esiyor.� -A. Ümit. 2. Her şeyi en iyi yanından gören, her durumda iyi bir çıkış yolu uman dünya görüşü, nikbinlik, optimizm: �Ümit, hayal ve iyimserlikten yoğrulan bu altın çağ.� -F. R. Atay. 3. fel. İnsanlığın ilerlemesine, bütün durum ve şartların iyiye gideceğine inanan öğretilerin genel adı, optimizm.
Güncel Türkçe Sözlük
iyimserlik İng. optimism1. (Genellikle) Her şeyi en iyi yanından gören, her durumda iyi bir çıkış yolu uman dünya görüşü. 2-(Antik ve skolastik felsefede) Her var olanın değeri olduğunu, her kötünün bir eksiklik olduğunu kabul eden öğreti. 3. (Leibniz'de) Bu dünyanın olabilecek bütün dünyaların en iyisi olduğunu öne süren görüş. 4. (Hegel'de) Gerçekliğin usla düzenlenmiş ve usla yönetilmekte olduğunu savunan görüş. 5. (Rousseau'da) İnsanın doğadan iyi olduğu görüşü. 6. İnsanlığın doğal bir ilerlemesine, bütün durum ve koşulların iyiye doğru gideceğine inanan öğretiler.
BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü 1975
iyimserlik İng. optimismHer nesne ve olayın, daima iyi yanını gören ve iyi sonuçlar vereceğine inanan bir tutum ya da kişilik özelliği.
BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü 1974
-------------------------------- -------------------------------- -------------------------------- --------------------------------
İyimser biriyseniz genelde mutlu olursunuz.. Mutlu biriyseniz iyimsersinizdir. O zaman karamsarsanız mutsuzsunuzdur.. Niye mutsuzsunuz? Sevgilinizden ayrılmışsınızdır, önemli bir sınavı geçememişsinizdir, yakınınız ölmüştür vs.. Zaten bizi mutsuz yapan olaylar bizi karamsarlığa itiyor.. Sevgilinden ayrılınca karamsarlık çökebilir.. Sınavı geçemyince hayatta başarız olacağım diye bir umutsuzluk gelebilir.. Yakınınız ölünce hayat anlamsızlaşır.. Karamsar hale gelirsiniz..
Bu tür sıradan olayların sağladığı karamsarlık geçicidir.. Kalıcı olarak karamsar insan var mıdır? Bilmiyorum ben hiç rastgelmedim..
Hoca eğer sen şu anda karamsarlık içerisindeysen yakında yaşadığın seni üzen olaylara göz at.. Tek bir tanımı olması imkansız bu kavramın.. Her olayda farklılaşır =)
Yaşam biçimi olduğunu düşünmüyorum fakat dediğin gibi arada esen bir şeydir =)