Karasız Kaldım Yardımlarınızı Bekliyorum
-
arkadaşlar çok kararsız kaldım. şimdi ya bu yıl makedonya polonya yada ukrayna tarzı ülkelere gidip 1 yıl hazırlık 4 yılda lisan eğitimi alıp 5 yılda üniyi bitirmek yerine. bu yıl burda dersane ve almanca kursuna gidip sınavı kazanıp viyana da 3 yılda üniyi bitirmek mi mantıklı ? hangisi karar vermiş değilim.
sizin yorumlarınız nelerdir.
-
çok mu garanti bu kazanmaların
-
KaRaKuLe bunu yazdı
Bende öyle okumayı düşünüyorum hocam garanti çünkü lise diploması yeterli :D
-
KaRaKuLe bunu yazdı
ukrayna,makedonya gibi ülkeler sadece lise diplomasını istiyor. sınavı girip kazanmaya gerek yok.
viyana ise sınavı girip baraj puanını geçmeni istiyor sadece. ( belli başlı bölümler için ise burda tr de bir yeri tutturup kaydını yaptırıp nakil yapmanı istiyor)
-
viyana çok daha pahalı diğer ülkelere göre. bir arkadaşım pragdaki charles üniversitesine gitti liseden sonra .. orası daha uygun fiyat olarak..
şöyle bir şey var. gittiğin ülkenin dilini bildiğinde gerek lisans gerek yüksek lisans ücretsiz oluyor. Tüm ülkelerde geçerli mi bilmem ama çoğu ülkede
böyle. Maddi sıkıntın yoksa viyanada eğitim alabilirsin. Ama okumak istediğin bölüm neyse ve hangi ülkede daha iyi eğitim veriliyorsa oraya gitmen
daha mantıklı
-
ikisi de çok saçma, otur çalış türkiyede bi yeri kazan işte, dönüp dolaşıp geleceğin yer belli, çok arkadaşım oldu yabancı üniversite maceralarına atılıp yıllar sonra eli boş dönen