folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kardeşlerım Hiç Bir Şey Gızlı Kalmıyacak Alın Bakın



Kardeşlerım Hiç Bir Şey Gızlı Kalmıyacak Alın Bakın

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniffer
    sniffer's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2005
    Erkek
    MİT Müsteşarı Şankal Atasagun 28 Kasım 2000 tarihinde yanına yardımcısı Miktad Alpay’ı alarak (kendisi daha sonra Siyah kod isimli bir ajan-gazeteci ile de anılacaktır) Sabah, Hürriyet, Milliyet ve Star gazetelerinin Ankara temsilcileriyle yemekli toplantı yaptı. Toplantıda yardımcıyla birlikte söz birliği etmişçesine aynı şeyleri söyleyen müsteşar, kısaca şu vurguları yaptı: ‘özellikle Silahlı Kuvvetler büyük gayret gösteriyor. Ama zaman da kaybediliyor. Adam (öcalan) iki senedir burada. Ama yapılmış olması gerekenlerin çoğu hala yapılamadı.’’ Atasagun, bu noktada, ‘‘Hatalarımızının nedenlerini hep dışarıda, başkalarında aramak alışkanlığımızdan artık vazgeçmeliyiz. Hatalarımızın nedenlerini biraz da kendimizde aramalıyız’’ der. Daha sonra Hürriyet Ankara temsilcisi Sedat Ergin’ in bile hayretini mücib ettiren bu cümlelere şunları ekleyen Atasagun; “Bu öncelikle hükümetin alacağı bir karar. PKK çizgisindeki Medya-TV Güneydoğu'da çok rahat seyrediliyor. Olayları kendi açılarından aktarıyorlar, bir sürü yalan söylüyorlar. Herkes de çanaklar üzerinden bu yayınları izliyor.” Diyerek Kürtçe TV ye ‘yeşil ışık’ yakıyordu.

    Aslında müsteşarın bu 4 gazetenin yazarını davet edip, ülkeyi sarsacak açıklamalar yaptığı tarihp çok önemli. Kasım Ayı MGK toplantısının hemen öncesi. O günkü MGK toplantısında müsteşarın bahsini ettiği hiç bir konu ön planda değilken, 29 kasım 200 çarşamba günkü Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan olağan basın bültenindeki şu cümleler çarpıcıydı: “Gözler bugünkü MGK toplantısında MİT Müsteşarı Atasagun'un Kürtçe TV ve eğitim yapılmasını isteyen sözlerden sonra gözler bugün MGK'nın, Kasım ayı olağan toplantısına çevrildi. Toplantının gündeminde Kıbrıs, AB ile ilişkiler ve af konusu olmasına karşın, Atasagun'un açıklamaları ön plana geçti. üst düzey askeri bir kaynak, "Kürt dili ile eğitim ve TV yayınlarının uygulamaya konulması pratikte mümkün değildir. Bu "Eğitim Birliği Yasası" ile de bağdaşmaz" diye konuştu.


    Görüldüğü gibi Atasagun ve yardımcısı bir taraftan başta MHP olmak üzere iktidarı sinirlendirmiş, diğer yandan askerleri zor durumda bırakan açıklamaları, MGK öncesi manşetlere taşımayı başarmışlardı.


    Batı basını ise Müsteşarın önce Genelkurmay adına konuşup, bir gün içinde düzeltme yaptığı görüşleri düzeltmeyi hiç dikkate almayarak verdi.


    Reuters ve Associated Press Haber Ajansları, International Herald Tribune, Washington Post, New York Times, Guardian gibi gazeteler, müsteşar haberine geniş yer verdi. ABD ve İngiliz basını Müsteşarı destekleyen geniş haberlere yer verirken Alman basını bu konuda kısa haberlerle yetindi.


    Reuters, açıklamayı abonelerine "Alışılmadık bir brifing" vurgusuyla duyurdu. Reuters'in haberi şöyle: "üç parti koalisyon hükümetinde zaten gerilim yaratmış olan bir konuda yapılacak liberal yorumların sert tartışmalara yol açmasına kesin gözüyle bakılıyor. MHP üyesi olan Savunma Bakanı Sabahattin çakmakoğlu'nun ilk tepkisi soğuk oldu. çakmakoğlu muhabirlere ?Bu görüşler MİT müsteşarının kişisel görüşleri olabilir ama devlet için bağlayıcı olduğunu sanmıyorum' dedi. 1960'tan beri üç defa hükümet devirmiş olan güçlü ordu, Türkiye'deki 12 milyon Kürde tavizler verilmesine, bu türden hareketlerin ülkenin parçalanmasına yol açacağı korkusundan dolayı, kesinlikel karşı."


    Haberde ayrıca, MİT, "açık görüşlü" olarak övüldü ve "MİT, ülkede güçlü bir kuvvet. MİT aynı zamanda geleneksel olarak gizlilikten yana ve tutucu olmasına rağmen son aylarda daha açık bir görüntü ouşturmak için bazı adımlar attı" dendi.


    Şenkal Atasagun'un Genelkurmay adına konuşup sonradan bu ifadeyi düzeltmesine yer vermeyen Reuters, bu ayrılığa, Oktay Ekşi'nin yorumuna gönderme yaparak değindi: "Milliyet, Atasagun'un Kürtçe yayın konusunda ordunun da kendi görüşlerini paylaştığını söylediğini yazdı. Ama Oktay Ekşi, Atasagun'un değerlendirmelerini eleştirdi ve Genelkurmay'ın bu husustaki itirazlarının bilindiğini söyledi."


    Kral yokken azar soytarılar Kral yokken reis olur çakallar Ayrılık bir yere kadar Kral gelince Köpekler Ayağa kalkar [ir2] kardeşimize ait.....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nedim
    nedim's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2005
    Erkek

    yazan kişi söylüyorum yazdiği şey kendisi biliyormu hiç bir şey anlamadık


     


    KARANLIK ŞEHİR
Toplam Hit: 2016 Toplam Mesaj: 2