Karel MS26C Telefon Santrali + EVM38S Robop Kurulumu (Yardım)
-
Merhaba arkadaşlar. Ben bundan 1 hafta önce bir halt yedim ve sevdiğim b,r abim santral kuruyormusun dediğinde hem parasızlıktan hem işi öğrenme isteğinden birde nekadar karmaşık olabilirki diyerek(küstahca ve içimden dedim tabi) Evet abi kuruyorum dedim.
Santral elime ulaştı montajını felan yaptım santrali devreye aldım felan hiçbir sıkıntı yok. dışarı çıkış yapılabiliyor. İçeriden dahililer dışarıyı arıyabiliyor (hat borcundan dolayı kapalı medajı duyuluyor :D). Buraya kadar herşey iyi güzel benim açımdan ama iş bundan sonra başlıyor. Takıldığım benim tahmin ettiğim 3 - 5 soru var
ben bu robopu santrale evm bölümüne bağlıyorum. Ama bağlamama rağmen otomatik olarak devreye girmiyor. Bunun için santralden robop programlanıp devreye alınması gerekiyor diye tahmin ediyorum. Bu aşamada benim aklımdaki sorular.
Soru-1) Robop'u santralde nasıl devreye almalıyım. (8777777 santral programlamaya giriş. sonra ne yapmalıyım)
Soru-2) Robop içinde standart karşılama mesajları geliyormuş. Bunları silip yeni mesajları nasıl eklerim bu sisteme.
Soru-3) Birde Faxı direkt santrale bağlasam faks geldiğinde otomatik faksa yönlenirmi faks.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Not: Ne kadar zor olabilirki gibi düşündüğüm için özür dilerim.
-
Yada bunun ayarını ücretiyle anlatacak birileri var mı?
Hem 1 kere up olsun.
-
Santral'in kullanma klavuzu yok mu?
-
Var ama onda yok, yada ben anlamadım.
-
bu kodlara bi bak hocam,
Karel Santral Kodları
Karel Santral Kodları :
PROGRAM GİRİŞİ 877777
KAREL ROBOT DEVREYE ALMA 8741
DAHİLİ DIŞ HAT AÇMA 887(eski santrallerde 87) DAHİLİ NO 3
DIŞ HAT PORTU AÇMA 890 DIŞ HAT 11
DIŞ HAT PORTU KAPA 890 DIŞ HAT 0
DAHİLİ YÖNLENDİRME 85 + DAHİLİ
DAHİLİ YÖNLENDİRME İPTALİ 85
SAAT AYARI 88 SAAT DAKİKA(1400 GİBİ)
TARİH AYARI 833GÜN AY YIL(010109 GİBİ )
GECE SERVİSİ 879
GECE SERVİSİ İPTALİ 878
HAFIZAYA NUMARA KAYIT 834 + 00-99 + NUMARA
HAFIZADAN NUMARA CEVİRME 5 + 00-99
TELEFONA ŞİFRE KOYMA 836 + ÜÇ HANELİ ŞİFRE (000-250) ARASI
ŞİFREYİ AKTİF ETME/İPTALİ 837 + ŞİFRE + 1 DEVREYE ALIR. 837 + ŞİFRE + 0 İPTAL EDER
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Başka bir kaynakta şöyle diyor;
AREL MS26C SANTRALLERDE ROBOT DEVREYE ALMA
KAREL 26C ROBOT DEVREYE ALMAÖNCELİKLE ROBOTU DOĞRU PORTA BAĞLADIĞINIZDAN EMİN OLMALISINIZ . POWER GİRİŞİNİN YANINDA V1 YAZAN PORTA BAĞLAYIN SONRASINDA ANA TELEFONDAN DAHİLİLERDEN YAPMAYINIZ 877777 TUŞLAYIN. SANTRALİN BEYNİNE GİRDİNİZ. SONRA 8070018 & 8070028 TUŞLAYIP KAPATIN TEKRAR 877777 YAPIP 8740 YAPIN BU KODLAR ROBOTU DEVREYE ALIR ROBOTU DEVREDEN ÇIKARMAK İÇİN 877777 SONRA 8740 YAPIN