folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Karga Sesli Müezzinden Şikayet Günah Değil

Karga Sesli Müezzinden Şikayet Günah Değil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    İlginç ve haklı bir konu. Ezanın güzel okunması taraftarıyım.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

Peygamber’in birçok müezzin arasında seçtiği birkaç kişiye ezan okuttuğunu belirten, güzel ezanın önemini vurgulayan Hafız Halil Akıncı, “Çirkin sesli, karga sesli adamlardan ezan istemiyor vatandaş. Şikayet etmekte haklı” diyor.

İstanbul Hafızlar ve Mevlithanlar Cemiyeti Başkanı Hafız Halil Akıncı’ya göre, “Elde eleman varken, karga sesli, ezan okumayı hiç bilmeyen adamları ortalığa salarsanız, sağdan soldan böyle sesler çıkar. Çirkin sesli ezan istemiyor vatandaş, şikayet etmekte haklı”. Akıncı ezanın etkisi üzerine ilginç bir örnek veriyor: “Ankara’da İsmail Coşar var. Kocatepe’nin imamı. Eskiden müezziniydi. 7-8 sene önce orada ezan okurken aşağıda bir İngiliz Müslüman oldu. Ezan bu kadar önemli bir faktör”.

Güzel sesli ve ezanı doğru okuyan müezzin talebine ilişkin, İstanbul Hafızlar ve Mevlithanlar Cemiyeti Başkanı Hafız Halil Akıncı’yla konuştuk. Akıncı, NTVMSNBC’ye “Türkiye güzel ezan okuma yarışması birincisi” olan müezzinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na atanırken, İstanbul’da pekçok camiye “karga sesli, ezan okumayı bilmeyen” müezzinlerin torpille atandığından yakındı. Akıncı’nın açıklamaları şöyle:

TÜRKİYE EZAN BİRİNCİSİ MEZARLIĞA ATANDI
    Bundan 4-5 ay önce Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Ali Bardakoğlu’na yazı yazdım ve dedim ki: Bu kadar bu ezan kirliliği, hiç ezan okumasını bilmeyen sıradan kişilere camilerde ezan okutturulup evrensel ezanı bu kadar kötü duruma düşürmenin manası nedir? İmkanlarınız mı yok?”. O da Ankara Müftüsü’ne havale etmiş. “Ankara’da mümkün olduğunca bu işleri merkeze aldık. Kocatepe Camii’nden bunu naklen yayınlıyoruz. Zaman zaman diğer bölgelere de yayacağız, alakanız için teşekkürler” şeklinde cevap verdiler. Ben halbuki İstanbul’dan sözediyorum. Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki müezzinden de bahsettim. Bir tane çocuk var, Türkiye ezan okuma birincisi. Bu çocuğu götürmüşler hiç cemaati olmayan Zincirlikuyu mezarlığındaki camiye tayin etmişler. Bu ne rezalet! Güzel sesli müezzin bulamıyoruz, diyorsunuz ama Türkiye ezan birincisini mezarlıkta ölülere ezan okutturuyorsunuz. Bu kadar rezalet olmaz!

ÇİRKİN SESLİ EZAN İSTEMİYOR VATANDAŞ
    Elde eleman varken, hafız varken, çirkin sesli elemanları ortalığa salarsanız, sağdan soldan böyle sesler çıkar. Haklılar. Çirkin sesle ezan istemiyor vatandaş. Şikayet etmekte haklılar. Büyük camilerde karga sesli, hiç ezan okumasını bilmeyen adamları tutmanın, insanlara sanki hizmet veriyormuş gibi bunu yürütmenin hiç bir manası yokken, elde eleman da varken... Bunlara hiç dikkat etmiyorlar. Sudan, basit mevzuların peşindeler.

KASIMPAŞALILAR MAKAMI NOTAYLA TAKİP EDER
    Ankara’da İsmail Coşar var. Kocatepe’nin imamı şu anda, eskiden müezziniydi. 7-8 sene önce orada ezan okurken aşağıda bir İngiliz Müslüman oldu. Ezan bu kadar önemli bir faktör. Bunlar hoca veya müezzin, ama oraya layık insanlar değil. Ben olsam onları daha ziyade köylere şuraya buraya sürerim, imtihandan geçiririm. O mahallelerin kültürüne göre müezzinler seçerim. Mahalle derken... İstanbul’da neresi olursa olsun her mahallede aynı kültürü yaşayan insanlar mutlaka vardır. İçlerinde güzel sesi anlayan, güzel sanatlar mezunları vardır, yorumcular vardır.. Çok enterasan muhitlere, köşklere, villalara gideriz. Ama Kasımpaşa’ya mevlüde gittiğimiz zaman oradaki o fakir halk, bizim okuduklarımızın hangi makamda olduğunu harfi harfine takip eder. “Hocam, segâhtan girdin, sabâ yaptın” der, adım adım takip eder.

EZANDAN ŞİKAYET GÜNAH DEĞİL Kİ
    Ezan meselesi, bir rezalet. Tabii tartışılacak, bunun günah tarafı yok ki. Ezanı tahrip edenleri ortaya koyup, tartışmak lazım. Ezan tahrip ediliyor. O güzel ezan tahrip ediliyor. Peygamberimizin yüzlerce müezzini vardı ama dört tane müezzine ezan okuttururdu. En güzel sesli onlardı. Ses çok önemli bir noktadır dinimizde. Kadıköy’de merkezi ezan sistemi var. Orada bir sorun yok, bütün ezanlar makamıyla, titizlikle okunuyor. Ama bizim Fatih bölgesinde veya diğer bölgelerde birisi bakıyorsunuz ki sabah ezanını segâh makamında okuyor, diğeri akşam ezanını sabâ makamında okuyor, yani karmakarışık yapıyorlar. Çünkü senelerden beri adamları eğitememişler. Kuran okumasını bilmiyor, ama camide imam. Ezan okumasını bilmiyor, öğretmiyorlar da. Sadece görev almış, Ankara’dan tayin edilmiş. Buradaki müftü hiç üzerinde durmuyor. Müezzinleri göreve alırkan Kuran’dan ve fıkıhtan, özellikle sesten imtihan ediyorlar. Ancak sesten imtihan ederken, Ankara’dan Diyanet’ten bir telefon geliyor; diyorlar ki, falanı değil de filanı bu göreve tayin edeceksiniz.

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AKSU92
    AKSU92's avatar
    Erkek
    e yani güzel sesli müezzinin okuması daha iyi olur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

Burhan Çaçan çok güzel Ezan okur.. Kaydını bulup dinleyiniz muhakkak

ayrıca yazı sahibinin bahsettiği Kur'an okumasını bilmeyen imam yorumu pek çok arkadaşın düşüneceği gibi arapça yahut elifba denilen alfabe bilme olayı değil, Kur'an ı makamıyla okuma hadisesidir..

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    klinsmann
    klinsmann's avatar
    Erkek
    Bizim burada da bir imam var. Kendisi kabusun tekidir. Sayko diye bir animasyon var dı ya hoca gırtlağını diye giden... en azından düzgün okusun birader. milyonlarca insanun uykuya hakkı var inananı var inanmayanı var vs vs. gecenin beşinde kulak tırmalayan bir ses hiç hoş değil. birde mahalle baskısından din baskısından dolayı dayı ne biçin okuyamıyorsun diyecek kıvama geldiysek bize bir şeyhler oluyor demektir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek
    abi bizim burası merkezi sisteme geçti kulak tırmalayan kafasına göre takılan müezzinlerden kurtulduk.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

bizim mahallede 200 metre arayla 3 camii var.Hocanın arkasına davulcu ve distortion gitar koyarsan tam manowar konseri olacak.Mahalleyi inletiyorlar mübarek.Tabii şikayet etsen nafile belediye başkanı akpli.Ezan gibi 'orada duracaksın işte' diyecekleri bir konuda alacağın tepkiyi az çok tahmin edebilirsin.İran gibi bir yerde dahi ezan sesini dışardan duyamazsın sembolik olarak kısık sesle okutulur.Radyolarda dinlersin.Ama bizde adım başı camii ve hepsi son sese vermiş.

Edit : hoş burada da alacağım tepkileri tahmin edebiliyorum ya neyse cevap vermem.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

bizim(kktc) müzeezinde  kıraat  hiç yok

bu yüzden  bizim arkadaş cuma günleri gidip ezan okur

ezanı güzel sesli insanların okuması güzeldir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------

İran gibi bir yerde dahi ezan sesini dışardan duyamazsın sembolik olarak kısık sesle okutulur.

----------------------------

bunu bilmiyordum :S

Yapay zeka, zeka değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek
    daha neler bilmiyoruz iranla ilgili.en basitinden.En ateist fıkralar söylenir,sokaktaki dervişler tanrının olmadığını rahatlıkla söyleyebilirler.sufizm işte.iran gerçekten garip bir ülke hafızalarda kara çarşaflı kadınlar ve silahlanma ile yer edinen fakat özünde o kadar yobaz olmayan bir ülkedir.kabinelerinde bizden daha fazla gayrimüslim bulunur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    istediği kadar güzel okusun, bişey anlamıyorum ki :)
Toplam Hit: 1837 Toplam Mesaj: 10