Karşılaştırma (Asp)
-
Mrb. Arkadaşlar, şu an uyguladığım bir yöntemi yazıcam ve siz olsanız nasıl yapardınız diye sorucam..
Şimdi olay iki tane bireyi karşılaştırmak..
birey1guc = 25
birey2guc = 15
beraberlik = 10
olsun
şimdi ben diyorum ki.
sayi = 100/(birey1guc+birey2guc+beraberlik)
birey1gucu = sayi*birey1guc
birey2gucu = sayi*birey2guc
beraberlikk = sayi*beraberlik
yüzdelerini aldım
şimdi ;
randomize
sayiver = rnd*100
if sayi <= birey1gucu then
bireybir yendi
end if
if sayi > birey1gucu and sayi <= birey1gucu+birey2gucu then
bireyiki yendi
end if
if sayi > birey1gucu+birey2gucu and sayi <=100 then
berabere
end ifBu şekilde güçlü olanın kazanma ihtimali daha fazla oluyor ama güçsüz olanın da kazanma ihtimali var az olsa da..Zaten olması gereken de bu ama pek içime sinmiyor nedense :) Siz ne önerirsiniz? Ne yapardınız? En adil şekilde karşılaştırmalar için..
-
aşırı gereksiz bir karsiastirma yontemi olmus bence. her halukarda iki bireyinde yenme ihtimali olmali bu 1.
o dongudeki and zaman zaman yemeyecektir(islemeyecektir) bu 2.
sayilari carparken nolursa olsun herzaman(sadece carpma icin degil her islem icin) cint fonksiyonunu kullan bu 3
kullanmazsan sayin ondalikli geldiginde hata alirsin fonksiyonlarin islemez duruma gore tum sistemi etkileyece/kilitleyecek bi sorun yaratabilir bu 4
db ni cokertebilir bile bu 5
yazdigin fonksiyon mumkunse sunucunu yormasin. eger sunucu benim ramleri 2048 bw de sinirsiz diyorsan ayri konu. cunku savasim.com dedicated aldiginda o bile kaldirmamisti. gerci o arkadasimiz kodlari optimize etmeye calismisti ama asiri profesyonelce dusundugu icin dogal olarak fazlaca fonksiyon kullandi. ama yinede kendisi iyi bir coderdir. eger bende profesyonelce yapicam diyorsan once serverini ayarla ve azami kullanici ile 1 ay test yayini yap(beta olsun demiyorum) ama fonksiyon nasil dersen profesyonel bakimdan gayet basit ve okadarda yormayacak bir kod. basarilar dilerim.
-
ya hoca ben dedim sana kac kere :)
randomizeden başka birşey yapamazsın, kaldıki ötekininde yenme ihtimali var diosun..
e adı üstünde hoca ihtimal bu, nası pendik fenere kitlediyse, %1 şansda olsa şans şanstır...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------ya hoca ben dedim sana kac kere :)
randomizeden başka birşey yapamazsın, kaldıki ötekininde yenme ihtimali var diosun..
e adı üstünde hoca ihtimal bu, nası pendik fenere kitlediyse, %1 şansda olsa şans şanstır...
-----------------------------hoca pendiğin maçı kazanması şans değil, pendikli olmanın üstünlüğü...