Kasa, Power Ve İşlemci Soğutucu Önerir Misiniz?
-
Gelişmeler
Bütçeyi biraz arttırıp şu sistemi topladım acaba kasa, power ve işlemci soğutucu önerme şansınız var mı? ATX için. Powersupply'li olursa daha uygun olur gibi. Tercihen 80 bronze ancak bu sistemi kaldıracak herhangi bir power da olabilir (başlangıçta overclock yapmayacağım için standart bi power yeterli gibi geliyor ancak önerilerinize bakmak istiyorum)

-----------------------------
Arkadaşlar merhaba geleneksel pc toplama konularından birine daha hoşgeldiniz :))
Bütçem şu an için 2.000 lira civarı. Yayın yapabileceğim ve aynı zamanda oyun oynayabileceğim, video montajlayabileceğim sağlam bir makine toplamak istiyorum. Biliyorum bütçem biraz kısıtlı ancak 2.000 lira temelini oluşturup zamanla değiştirmek için "geliştirilebilir" bir pc toplamak istiyorum. Yani öyle sistemi kurdum bitti değil de gelişmeye açık anakart vs olursa daha iyi olur. Komple sistem olarak önerirseniz sevinirim.
Herkesin önerisi için şimdiden teşekkürler.
Cayan tarafından 23/Mar/16 21:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Nvidia nin kendi ekran yakalama programi var ve performansi en az sekilde etkiliyor o yuzden nvidia gtx 970 tavsiye ediyorum. Ikinci eli 850 900 e bulursun diye dusunuyorum.
Video isleme yapacagin icin i7 4770k dan baslaman lazim ancak bunlarin ikisi 2000tl yi gecer o yuzden ikinci el parcalardan toplamaya baslamalisin. Uzgunum 2000tl den bisey olmaz
Islemci i5 4460 al ileride degistirirsin oyunda seni yari yolda birakmaz. Video da islersin. Video duzenleme 1 saat degilde 1.30 saat surer ama isin gorulur. Fiyati sifiri 600tl civarinda ikinci el 450 ye bulsan iyi olur
Anakart z97 chipset alirsin 250 ye kkinci el iyi bisey
8gb ram lazim 1600mhz fiyat 150 falan galiba
Ssd kesin lazim 200 civari sifir. Ssd sifir al ikinci el alma
Ileri donuk olarak 650w psu ve kasa alman lazim ki ilerde 980 ti alirsan sorun cikarmasin o da 450tl vardir ikinci el
900+450+240+200+150+450 bunlar zaten 2400 yapti ki arkadasim 1tb hdd dahil ikinci el kasa aldi hazir 2200 tl ye yukaridaki ozelliklerde 9 ay garantisi var
Ona gore sen karar ver iste
-
Liquid bunu yazdı
Nvidia nin kendi ekran yakalama programi var ve performansi en az sekilde etkiliyor o yuzden nvidia gtx 970 tavsiye ediyorum. Ikinci eli 850 900 e bulursun diye dusunuyorum.
Video isleme yapacagin icin i7 4770k dan baslaman lazim ancak bunlarin ikisi 2000tl yi gecer o yuzden ikinci el parcalardan toplamaya baslamalisin. Uzgunum 2000tl den bisey olmaz
Islemci i5 4460 al ileride degistirirsin oyunda seni yari yolda birakmaz. Video da islersin. Video duzenleme 1 saat degilde 1.30 saat surer ama isin gorulur. Fiyati sifiri 600tl civarinda ikinci el 450 ye bulsan iyi olur
Anakart z97 chipset alirsin 250 ye kkinci el iyi bisey
8gb ram lazim 1600mhz fiyat 150 falan galiba
Ssd kesin lazim 200 civari sifir. Ssd sifir al ikinci el alma
Ileri donuk olarak 650w psu ve kasa alman lazim ki ilerde 980 ti alirsan sorun cikarmasin o da 450tl vardir ikinci el
900+450+240+200+150+450 bunlar zaten 2400 yapti ki arkadasim 1tb hdd dahil ikinci el kasa aldi hazir 2200 tl ye yukaridaki ozelliklerde 9 ay garantisi var
Ona gore sen karar ver iste
ekran kartı nvida düşünüyorum hocam zaten modelini de sizden aldım o sağlam olsun bari çünkü işlemci i5 düşünüyorum bende. sağolun öneri için.
tekliflere ve alternatiflere açığım hocalar.
-
Dolar anasının amı olduğu için şu sıra toplamak hiç mantıklı değil hocam.
-
Mylitta bunu yazdı
Dolar anasının amı olduğu için şu sıra toplamak hiç mantıklı değil hocam.
Dolar son ayların en düşük noktasında hocam şuan. Ancak belli olmaz çıkada bilir düşede bilir ancak hayal kurmayalım artık 2.6 altına gerilemez.
2,86
-
Z170-a pro anakart 399 tl
8gb ram 160-170
Gtx serisi ekran kartlarında şuan %10 indirim mevcut. Sitede gözükmez mağazalarda geçerli.
1tb disk 220-230
Islemci ve kasa sana kalmış bütçene göre düzenlersin.
-
Gelişmeler
Bütçeyi biraz arttırıp şu sistemi topladım acaba kasa, power ve işlemci soğutucu önerme şansınız var mı? ATX için. Powersupply'li olursa daha uygun olur gibi. Tercihen 80 bronze ancak bu sistemi kaldıracak herhangi bir power da olabilir (başlangıçta overclock yapmayacağım için standart bi power yeterli gibi geliyor ancak önerilerinize bakmak istiyorum)

-
Kara_Mc bunu yazdı
Z170-a pro anakart 399 tl
8gb ram 160-170
Gtx serisi ekran kartlarında şuan %10 indirim mevcut. Sitede gözükmez mağazalarda geçerli.
1tb disk 220-230
Islemci ve kasa sana kalmış bütçene göre düzenlersin.
gtx indirimi ne zamana kadar acaba ? yüzde 10 indirimi varsa 2. el kovalamadan gidip mağazadan alayım.
edit: msi böyle bi kampanya yapmış https://cashback.msi.com/tr/tr/pages/spring/contact aklında olsun hocam.
b150m serisi 2 kartı koymuşlar benim aldığım bazooka serisini koymamışlar şansıma sokayım -_-
Kreyzi tarafından 23/Mar/16 21:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Önerileri bekliyorum