folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Kaskad (Cascade) Devreler Nedemektir?

Kaskad (Cascade) Devreler Nedemektir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar. Kaskad devreler nedemektir bu konu hakkında bilgi arıyorum lakin google amca maşallah gereksiz ne varsa çıkarıyor karşıma. Genelde ısıtma sistemlerinde kullanılan, ikinci olarak ta makinalarda kullanılan bir sistemmiş ama esas istediğim bu değil. Opamplar ile Cascade devreleri amfi tasarımı yapılıyor mesela. Bu konu hakkında bilgisi olan, elinde kaynak döküman olan varsa sevinirim...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

kaskat bir bağlantı şeklidir benim bildiğim...genellikle okulda transistörlerin kaskat bağlantısından bahsedilir...

bunun dışından kaskat kelimesinin geçtiği bi yer daha biliyorum oda gerilim çoklayıcılardır diyot-kondastör ikilemi ile gerçekleştirilir...akım düşük gerilim artar...genellikle de elektro şok aleti eski tvlerin eht trafolarının çıkılşarını arttırmak için vs. kullanılır....

sen aslında tam olarak ne aradığını bilmiyorsun gibi geldi bana...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aercys
    aercys's avatar
    Erkek
    Kaskad devre,iki kapılı devrelerin birbirine ard arda(zincirleme) olarak bağlanmasıyla oluşmuş devrelerdir. Yani bağlantı şeklidir.

0x62 0x75 0x6e 0x75 0x20 0x79 0x61 0x7a 0x61 0x6e 0x20 0x74 0x6f 0x73 0x75 0x6e 0x2c 0x20 0x6f 0x6b 0x75 0x79 0x61 0x6e 0x61 0x20 0x6b 0x6f 0x73 0x75 0x6e
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

ricin bunu yazdı:
    -----------------------------

kaskat bir bağlantı şeklidir benim bildiğim...genellikle okulda transistörlerin kaskat bağlantısından bahsedilir...

bunun dışından kaskat kelimesinin geçtiği bi yer daha biliyorum oda gerilim çoklayıcılardır diyot-kondastör ikilemi ile gerçekleştirilir...akım düşük gerilim artar...genellikle de elektro şok aleti eski tvlerin eht trafolarının çıkılşarını arttırmak için vs. kullanılır....

sen aslında tam olarak ne aradığını bilmiyorsun gibi geldi bana...

-----------------------------

güzel söylemişsin hacım aynen öyle... Ben kaskadın amacının neolduğunu, bir devrede kaskad bağlantı yaparak ne elde ettiğimizi öğrenmek istiyorum. Tıpkı darlington bağlantı gibi... Olayda bir kazanç var ama kelimeye dökemiyorum. Genel anlamda zaten bu tip özel bağlantılar kazanç için yapılır. Okadar devre inceledim, bir devrede düşük frekansta yüksek akım kazancı elde etmek için yapılıyor, bir devrede tampon olarak kullanılıp kendinden önceki devre elemanının oluşturduğu frekans kaymasını engellemek için kullanılıyor. Yani ne nedeğildir anlayamadım gitti... Nedir bu kaskadın amacı?

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

aslında sorunun cvbını bulmuşsun ama ne aradığını bilmediğin için asıl cvbı göremiyorsun...ne güzel demişsin kaskat bağlantı kimisinde frekans kaymasını engellemek için kimisinden akım kazancı vs vs vs için diyorsun...

zaten temel mantık budur kullanacağın yere göre işlevi değişir bu bağlantı şeklinin...temel amaç budur....şöyle denebilirki misal bi devrede buton kullanacaksın bu butonu farklı bir devrede işte ne bilim lamba açıp kapatmak içinde kullanabilirsin motor çalıştırmak içinde :D mantık bu yani :D

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
Toplam Hit: 3575 Toplam Mesaj: 5