Kaspersky Sorun ACİL Yardım LÜTFEN!
-
arkadaşlar bilgisayarımda hem vista hem xp kurulu XP ye süresi dolan Kaspersky 2008 in yerine 2007 yi kurdum yeniden başlattım XP ilk açılışta kullanıcı adı parola gibi bişi soruyodu ben bopş bırakıp enter dediğimde açılıyodu amja kaspersky 2007 yi kurdum yeniden başlattım parola kullanıcı adını girmeden yine enter dedim ama alanların doğruluğunu kontrol et falan dedi sonuç olarak XP açılmıyo şuan Bİ YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM Bİ FİKRİ OLAN VARMI???
-
bilgisayarı f8 ile güvenli kipte aç yüklediklerini sil büyük ihtimalle düzelir.
-
ya biraz daha ayrıntılı yazarmısın
-
biraz uğraştım F8 seçeneği sadece vista vurgulamasında çıkıyo XP üzerinde iken F8 e basamıyorum.Kayıt defterinden (regedit)ten bişilerde sildim bu arada ondanda olabilir nası düzelticem ben bunu yaaa
-
hocam kaspersky ın en son yüklediğin sürümünü kaldır xp nin yönetici hesabında da şifre varsa kaldırmayı dene büyük ihtimalle program doğrulama çakışması var
-
ama XP ye giremiyorum ki bunları nasıl yapıcam
-
Bilgisayarını restart yap ve bilgisayar açılırken F8 tuşuna bas. Karşına çıkan siyah beyaz ekranda en üstte güvenli mod yazacak, onu seçip enter a bas. Karşına gelen soruya evet de. yinede güvenli kipe giremessen f2 ve f5 i dene hiç olmadı bas formatı kardeş.edit: eğer format atarsan birde imaj al bu tip sorunlarda imaj dönersin kısa sürede sorun çıkmaz.edit2: eğer bu yazdıklarımızdan bişey olmas ise bizden daha iyi bilen biri gelip mutlaka yardım eder kardeş merak etme.
-
zaman ayırıp ilgilendiğin için çok sağol
-
bilgisayar açılırken F8 e bastığımda karşıma mavi ekranlı 2 seçenekli bir ekran çıkıyo dvd sürücü bide başka bi seçenek çıkıyo yani senin dediğin güvenli mod ekranı çıkmıyo 2 tane işletim sistemi olduğu için bu oluyor olabilir.zaten bilgrı ilk açtığımda xp yada vista birini seçerek açıyorum xp üzerine gelip F8 yaptığımda hiçbirşey olmuyor ama yönerge vista üzerinde F8 yaparsam işte o güvenli mod çıkıyor vista için ok ama XP için güvenli moda giremiyorum o ekrana ulaşamıyorum.Bu işlem Vista üzerinden yapılıyorda benmi bilmiyorum diyorrum ama zannetmiyorum ki bir XP işlemi (en azından bu sorun için)Vista üzerinden halledilsin.Regeditten Kaspersky ayağına bişiler sildim.
1) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ka sperskyLab\LicStorage
2) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\Cryptography \RNG
3)HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\SystemCertif icates\SPC\Certificates
ilk iki değerde sildiğim nesneler sağ taraftaki beyaz ekranda bulunan alt değerler idi
++++FAKAT en son HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\SystemCertif icates\SPC\Certificates değerinden sildiğim ise Certificates dosyası altında bulunan 2 adet (2YDFR3HYGH6GGY78L)BENZERİ kod idi bunları sağdaki beyaz sayfadaki gibi alt değer olarak değil KOD dosyasını komple soldaki dosyalar arasından sildim