folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Katılım Finansman Kuruluşları Vs Banka

Katılım Finansman Kuruluşları Vs Banka

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Hacılar,üstadlar,dehalar merhabalar,

şimdi bir ev alma niyeti ile yola çıktık ailecek. Kafamda deli sorular var. Beyin fırtınası için sizlerin yorumlarına ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Bütçemiz 10.000.000₺ . İşlemi yapmak istediğimiz zaman aralığı ise HAZİRAN 2027

fuzulev finansman şirketinden bugün aldığımız teklif şöyle,

10.000.000 tl finansman paketi için 2.000.000₺ peşinat. Organizasyon ücreti 714.000₺ ve talep edilen meblanın 45% tamamlamadan finansmandan yaranamıyoruz. ödemeler;

1.teklif

https://hizliresim.com/rcxpaqfm

2.teklif

https://hizliresim.com/uaj1nojk

Sorum şu;

bu arkadaşlara hem organizasyon ücreti vermek yerine o miktarı biriktirsek, bu peşinat için zorlama yapmadan onuda altın yapıp aylara yaysak, bu taksit tablosundaki tutarlarıda bu organizasyon varmış gibi köşeye altın yapıp atsak, bu planlanan paranın kalan kısmını bankadan kredi çekmek mantıklı olur mu ?

Bankadaki kredi oranı ve taksitleri bu tablodakiler gibi yüksek olur mu ?

Altın bu sürkülasyonda daha mantıklı olur mu ? 

var mı yardımcı olabilecek arkadaşlar. 

sevgiler

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Selamlar hocam.Hocam bu olaylar patlayana kadar bu sisteme çok mantıklı bakıyordum ancak şu an herkes bıçak sırtında diyebilrim.Sistem gerçekten sorunsuzca çalışsa dahi bir çok ev sahibi güvenip imza atmayabilir.Ek olarak burada ki bana göre en büyük problem evin  tapusunun 5 yılı doldurmuş olması gerekiyor.Evim sistemleri tüm ödemeleri resmi yoldan yaptığı için 5 yılı doldurmamış tapularda çok ciddi gelir vergisi çıkıyor(ev sahibine).Bundan mütevelli ev sahipleri bu tarz sistemlere yanaşmıyor maalesef.

SaNaL_AjaN tarafından 23/Eyl/26 09:42 tarihinde düzenlenmiştir

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bu evim oluşumlarında her şeyi tamamlayıp evi alacağın zaman firmanın eksperi gelip eve bakıyor. Eksper bedeli en son 20 bindi galiba. Eksper olumsuz derse her keşif için 20 bin TL alıyorlar diye biliyorum. Onu iyi bi araştır derim. Ya zaten banka faizleri düşse kim siker bunlarıda işte mecbur kalıyorsun.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Abiler elinize sağlık yorumlar için, evet baktığımız evler zaten +5 yıl üzeri ve evet eksper olayınıda biliyorum. 

sadece bunu biriktirmek mi mantıklı ? 2.000.000₺ gibi bir peşinat şimdi verip organizasyon ödemek mantıklı mı ? Tüm bunları vermeyip altın olarak biriktirmek ve işlem sırasında bankaya bulaşmak daha mı mantıklı ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

.

Ransack tarafından 23/Eyl/26 09:50 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    Ransack bunu yazdı

Abiler elinize sağlık yorumlar için, evet baktığımız evler zaten +5 yıl üzeri ve evet eksper olayınıda biliyorum. 

sadece bunu biriktirmek mi mantıklı ? 2.000.000₺ gibi bir peşinat şimdi verip organizasyon ödemek mantıklı mı ? Tüm bunları vermeyip altın olarak biriktirmek ve işlem sırasında bankaya bulaşmak daha mı mantıklı ?

hocam bunun net cevabını kimse veremez sana. iki tarafında riskleri var tabi. ama eninde sonunda bir kısmını bankadan çekeyim dersen 1 milyon için 48 ayda geri 2 milyono ödüyorsun bu bile senin ödediğin katılım bedelinden düşük.

sözleşmeyi imzaladıktan sonraki 151. günde tahsisat yapılıyor.

eve gelen ekspertiz konusunda gelirsek. bankadan alsanız da süreç aynı şekilde işliyor. ev yapılırken yan arsaya taciz varsa. kolon kesilmişse. projeye aykırılık filan vara bzzen fiyatı düşük gösteriyor bazen de hiç vermeyebiliyor. 

altının ne zaman inip ne zaman çıkacağı belli değil ama uzun vadede genelde kazandırmış. senin amacın ev almaksa 150 gün içinde almayı planlıyorsan hemen gir. yok ben yatırım yapcam uzun vade yatırımcısıyım diyecekse altın al bekle (YTD YTD)

bu arada 10 milyon için 714 bin tl çok düşük kalmış. %7,14 gibi bişey oluyor yamulmuyorsam. ben %8 ve %9 dan iki sefer girdim. şu anda ev aldın aldın. alamazan faizler her düştüğü gece ev fiyatları artacak :) 

geçmişte gördük bu döngüleri çünkü. bir gecede 500-600 bin tl zam yapanlar oldu faizler düşünce sahibinden ilanlarında favorilere ekleyen adamlardan ekran görüntüleri yağıyordu forumlara.

hayırlısı olsun hakkınızda.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek
    Ransack bunu yazdı

Ne kadar nakitin var birikmiş ona göre yol haritası yapalım 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xcorpix
    xcorpix's avatar
    Erkek

buradaki en büyük soru şu ne kadar nakit var sende ara ödeme normal ödemenin max 3 katı oluyor ben teslimat ayı 7. ve son ay  3 katı ödeme yapacağım 15. ay yani  o zaman da enflasyondan dolayı cok koymaz diye düşünüyorum 

Oluruna bıraktıkça olmazlara düştü hep yolumuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Evim sistemlerinde ev işlerinden çok araç daha risksiz olduğu için büyük bir çekim.

Bütün riskinizi bankadan yana kullanın bu bilinçli enflasyonist tefeci akıl içinde bankanın yasal desteği var evim sistemlerinde patlama garanti.ya da altın eşittir gayrimenkul külçe alın bahçeye gömün. 

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Ne iş yapiyorsun da o taksitleri istikarla odeyeceksin hocan sen? Dev dev paralar

O taksitleri odeme kudreti ve o paraya hukmetme gucu stratejisi olan biri emin evim sikim evim ile ugrasir mi? 

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 208 Toplam Mesaj: 10
banka katılım karşılaştırma finansman