Katkı Payları Meclis"Te
-
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, YÖK'ün 2009-2010 akademik yılı için üniversite öğrenim harçlarına istediği zam miktarlarını Meclis gündemine taşıdı.
Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede, "YÖK'ün önerdiği rakamlara göre, örgün öğretim gören öğrencilerin derslerini tamamlamasının ardından, öğleden sonra veya akşam öğrenim gören 'ikinci öğretim' öğrencilerinin katkı payı miktarlarındaki artış çok daha yüksek olmaktadır. İkinci öğretimdeki bu harç oranları bazı programlarda yaklaşık yüzde 500 artırılmaktadır" bilgisini verdi.
Tankut, "İkinci öğretimde okuyan öğrencilerden çoğu, fakir veya orta halli, maaşını ay sonuna zor denkleştiren, çocuğunu okutmak için gece-gündüz çalışan ama yine de para yetiştirmekte zorluk çeken ailelerin çocuklarıdır. Bu öğrencilerden birçoğu bu zamlar karşısında, bin bir güçlükle kazandıkları eğitim hakkını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Çünkü bu öğrencilerimiz burs veren vakıf ve diğer kuruluşların burslarından da yararlanamamakta ve geç saatlerde eğitim gördükleri için üniversite yemekhanesi ve kafeteryalarından da istifade edememektedirler" dedi.
MHP'li Yılmaz Tankut'un yönelttiği sorular şunlar:
"Bu yapılan zamlar konusunda bilginiz var mıdır? Son 5 yıl içerisinde gerek normal öğretim ve gerekse ikinci öğretim de, Üniversite harçlarına hangi oranlarda zam yapılmış ve yıllar itibari ile harç tutarları ne kadar olmuştur? Bu zamların iptal edilmesi veya Bakanlar Kurulu tarafından geri iade edilmesi hakkında bir çalışma yapılacak mıdır? Memura ve Emeklilere yapılan zam oranları ile yüksek öğrenim harçlarına yapılması düşünülen bu zam oranları arasında adaletli bir ölçü var mıdır? Varsa bu ölçü
hangi kıstaslara göre tespit edilmiştir?"-------------------------------------------ümit ediyoruz...acaba biz de özürdiliyoruz.com tarzında bir site mi açsak, haramediyoruz.com diye :Pneyse umarım zamlar geri alınır, üstüne indirim yapılır... -
Yökün bu zam uygulamasını %100 destekleyen biriyim. Benim elimde olsaydı %5000 lere kadar hatta mezun olduktan sonra çalıştığı ilk 20 yılın maaşlarının %99 una el koyardım
Bu koyun millet bunu hak ediyor ve inanıyorum ki ona bile ses çıkarmayan öküzler olacaktır. İşte onları madımak otelindeki gibi bir yere tıkıp diri diri yakacaksın. Ondan bu zamma tepki gösterenleri alacaksın yanına gidip yökü yıkacaksın. Olacak bitecek
-
Normal öğretimlere karışmasınlar.
Şu an 2. öğretim okuyanlara da bir zam yapmasınlar çünkü onlara büyük haksızlık olur.
Ancak bu yıl 2. öğretim yazacaklar için zam geçerli olsun.
Parasına güvenipte nasıl olsa "2. öğretim okurum, az çalışayım" diyen adamlar bu zamla biraz daha düşünsün. "En iyisi biraz daha ders çalışıp normal öğretim okuyayım" desin.
Ben böylelikle her barajı aşanın üniversiteye yerleşmesinin önüne geçileceğine inanıyorum.
-
keşke herkes üniversite okusun arkadaşım. Bir sürü üniversiteler açılsın. Şimdi diyeceksin ki iş yok.. Peki bu adam lise mezunu iken de işsiz değil mi? Bari üniversite mezunu olur. O yüzden üniversitelerin zorunlu olmasını istiyorum.
Erdal Demirkıran'dan bir alıntı yapayım. Dediğine göre ergenekon davası hariç içeride toplam 100 bin mahkum var. Ve bunların sadece 500 tanesi üniversite mezunu. O yüzden üniversite mezunları çoğalırsa içeri giren kişi sayısı da azalır.
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------keşke herkes üniversite okusun arkadaşım. Bir sürü üniversiteler açılsın. Şimdi diyeceksin ki iş yok.. Peki bu adam lise mezunu iken de işsiz değil mi? Bari üniversite mezunu olur. O yüzden üniversitelerin zorunlu olmasını istiyorum.
Erdal Demirkıran'dan bir alıntı yapayım. Dediğine göre ergenekon davası hariç içeride toplam 100 bin mahkum var. Ve bunların sadece 500 tanesi üniversite mezunu. O yüzden üniversite mezunları çoğalırsa içeri giren kişi sayısı da azalır.
-----------------------------Bilmem o videoyu izledin mi?
Adama mısır piramitlerini kaçırmışlar diyorlar ne düşünüyorsunuz:
Yanlış birşey bence diyor. Türkiye'de güvenlik yok. Başlıyor anlatmaya... Karayoluyla filan çalmışlardır diyor.
Her bir taş 9 ton :D
Sonra kadın soruyor ne iş yapıyorsunuz beyfendi: Tarih öğretmeniyim ben diyor (:
...
Böyle adam üniversite okumasın arkadaş. Öğrencilerinin beynini yıkayacağına Taş taşısın amelelik yapsın Türkiye'ye daha fazla faydası olur.
-
1- o insanı şahsen tanıyor musun? düzmece olmadığını nasıl ispat edebilirsin. Medyanın ne çevirdiğini biliyorum ben. Sırf haber yapmak için neler uyduruyor aklın durur.
2- o adamın tarih öğretmeni olduğunu varsayalım. Suç kimin? Öğretmenin mi onu yetiştirenlerin mi? Yoksa onu yetiştiren hocayı onun başına getirenin mi?
Çözüm: Tüm hocaları bir sınava alacaksın. Sözlü, yazılı, ders anlatımı v.s. gibi çeşitli sınav teknikleri uygulanacak. öğretim görevlisinden profa kadar herkes bu şekilde sorgulanacak, yeteri puanı alamayanı atacaksın üniversiteden. Her üniversitede hocaları şikayet edebileceğin bir yer olacak. Tabii öğrenciler haklı ise incelemeler sonucu anlaşılıp hocayı attırabilecekler. Gerekirse öğrencilerin zamanını ve devletin parasını haksız yere kazandığından bu adamı 100 yıl hapise atacaksın.Bu korkuda olan öğretmen sıkıyorsa iyi ders anlatamasın. Öğrencilere gelince. Böyle öğretmene sahip olan öğrenciler dersen kalırsa direk ağır sanayiye, taş işçiliğine,kömür madenliğine gibi işlere gönderilecek. 1 yıl sonra okuluna tekrar devam edecek. Sıkıyorsa okuyup adam olmasın.. Hele bir dersten kalsın bakalım.Aynı öğrenciye 2. bir şans verilmeyecek ve ömür boyu o işten bakşa hiçbir yerde çalışmama yasağı getirilecek.
Bak bakalım sistem nasıl düzeliyor
-
çok kuzuyuz ya çok kuzu aşırı derecede kuzu bu böyle olmaz fransada 2-3 sene önce öğrenci harçlarına zam yaptılar adamlar parisi yaktı olucak hacı olucak gerekirse yakıcak yıkıcaksın ama sözünü geçireceksin bazı şeylerin olmasız için ağır bedeller gerekiyorsa ödüceksin böyle eline megafon mudur nedir alıp da "yöke karşyız" die protesto etmekle hiç brişey başaramazsın