Kaybedilen Cep Tel Hakkında Bilgi Sahibi Olanlar
-
arkadaslar yaklasık 2 yıl önce üzerime kayıtlı olan cep telefonumu kaybettım. yalnız elimde evrak vs birşey yok nereye koydugumu hatırlamıyorum evrakları. haliyle imei sinide bilmiyorum. bunun için kendı üzerime kayıtlı olan makinelerin imeisini ögrenıp sonrasında bulunması için polise verecegim bir adres falan varmı ? yoksa neler yapabılırım. saygılar.
-
ben görmedim:P
-
hocam senden fatura filan isterler muhakkak. aslında dediğin gibi, bugünkü teknolojiyle biryerlerde kayıtlı olması ve oradan senin adına olan cihazların numara ya da kodlarının tespiti ve yasal işlem sürecinin devamlılığı sağlanabilir. ancaaaak.. bunu yaparlar mı senin benim gibi adam için..? o muamma.
ama dersen ki, ben bu telefonu kullanıyordum ve arabasında c4 patlayıcılar bulunduran birisi tarafından çalındı<<< üstünden 24 saat geçmeden bulurlar. sesinden kim olduğunu bulurlar sonra üstüne kayıtlı nekadar cihaz varsa, (usb belleğe kadar) bulup çıkartırlar.
-
hocam arkadaş ta öncesinden htc telefonunu çaldırmıştı. karakolda ifade fln verdi. eğer telefonun sigortası varsa gasp edildim ifadesi vererek alabilirsin telefonunu geri. eğer yoksa telefonun imei numarasından yada hattan (eğer hattın hala telefondaysa) telefona ulaşabilirsin.
-
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------
hocam arkadaş ta öncesinden htc telefonunu çaldırmıştı. karakolda ifade fln verdi. eğer telefonun sigortası varsa gasp edildim ifadesi vererek alabilirsin telefonunu geri. eğer yoksa telefonun imei numarasından yada hattan (eğer hattın hala telefondaysa) telefona ulaşabilirsin.
-----------------------------telefona değil imei numarasına ulaşmak istiyo. imei nosuna ulaşırsa polis de onun telefonuna ulaşcak
-
evet imeisine ulaşabilecegim bi yol olsa polis o teli o imeiden cok kısa zaman ıcınde bulur tahmin ediyorum
-
blmrt bunu yazdı:
-----------------------------
evet imeisine ulaşabilecegim bi yol olsa polis o teli o imeiden cok kısa zaman ıcınde bulur tahmin ediyorum
-----------------------------telefon açık olduğu sürece hocam
-
kaybolan telefon bulunmaz hiç bir zaman istisnalar hariç ya cinayet olcak işin içinde yada başka bir şey
-
gasp değilse direk savcılığa dilekçeyle gideceksin. fatura ve imei dilekçeye eklenmeli. fatutayı kaybettiysen biel aldığın yerden yenisini iste kopyasını al.
neyse savcılığa dikelçeyi veriyosun 2 yıl bekliyosun sonra evine mektup geliyor "aradık ama bulamadık" diye. sonra o mektubu akıp tavanın tencerenin altına koyuyorsun masa yanmasın diye.
gasp varsa karakola gidiyosun direk.