folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kaynak Kodu Kapalı Sistem İçin Altyapı

Kaynak Kodu Kapalı Sistem İçin Altyapı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

şimdi web portalımı satıyorum ama kaynak kodu vermiyorum kullanıcıya asp ve dll dalgası falan var zaten versemde çalıştıramıyor o ayrı meselede ben kullanıcıya kaynak kodunu vermiyorum bunun bana hukuki bir yaptırımı olurmu ? olmaması için ne yapmam gerekir ?

mesela faturaya 1 yıllık portal kiralama diye mi yazsam yada 1 yıllık kaynak kodu kapalı portal kiralam diye vs. yazsam nasıl olur ?

hukuksal olarak bunun üstesinden nasıl gelebilirim mesela e-ticaret siteleri var onlardada vermiyor bazı firmalar kaynak kodlarını bende öyle bir şey yapmam lazım sözleşme vs. yapmam şartmı ?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Sözleşme yapmayı alışkanlık haline getirsen iyi olur. çok komplike bişi olmasına gerek yok.

Fakat kapalı kodlu bir siteyi satmak kolay olmaz heralde.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Ben de aynı olayı yapıyorum. Sözleşme yapıyoruz. Sözleşmeyi haklarını koruyacak şekilde yapıp insanlar satın almadan önce de kapalı kaynak kodlu olduğunu, ftp teslim edilmeyeceğini, her türlü işlemin site panelinden yapılabilir olduğunu, hizmet kirası süresince teknik destek vereceğini belirterek sözleşmeyi okumasını sağla .. alırsa kabul etmiştir. Desteğinin sınırlarını da sözleşmeye dahil et. Dilersen kendi sözleşmemin bir kopyasını yollarım sana bi göz atarsın. fatura olayını bilemem.

@yüce şeyhim insanlar ftp nedir, hosting nedir, kodlama nedir bilmedikten sonra gayet kolay oluyor. İşi bilen zaten tenezzül etmez. Bilmeyenlere satış ve destek yapılabilir kolayca.

:|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

pesimit valla çok güzel olur vamrı bir örnek gönder bir inceleyeylim

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Evet örneği buraya yollarsan bir çok kişinin işine yarayacağına eminim.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

illa yazilimida istiyolarsa kendi hostundan yayın verebilriisn 

piyasa zaten bu şekilde yürüyo hostu hizmeytini yazımı satan firma veriyo kodlar host da kalıyo site içi yönetim veriliyo yoksa onun önüne geçilmez düşünsene çok satılan bir sitem olsa kimin dagıttı anlaşılmaz sen sözleşme yapsan bile

imza
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wm-t
    wm-t's avatar
    Erkek

kardeşim ben php smarty template motorunu kullanıyorum, ioncube ile şifreliyorum böylece adam bişey değiştirmek isterse template klasorunden temayı istediği gibi değiştirebiliyor ama php kodları göremiyor

Toplam Hit: 1246 Toplam Mesaj: 7