Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi
-
bu üniversite ve kazakistanda yasam hakkında bilgisi olan varmı
kazanmak zormudur kazandık gittik diyelim yasam zormudur ?
-
edit
-
Tek bildiğim Ahmet Yesevi - Divan-ı Hikmet ilk dini eser aruz ölçüsüyle yazılmış beyitler ve dörtlükler halinde yazılmıştır :B
Not: Bunu bile yanlış bilio olabilirim
-
git ve dogalgaza para verme.
-
Orda uni okuyan bi arkadaş war netten tanışmıştık Kazakistanda uni okumak isteyenlere yardım edebilirim elimden geldiğince die yazmıştı turkishstudent'a eğer istersen msn adresini verebilirim vadi bittikten sonra..
-
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
Orda uni okuyan bi arkadaş war netten tanışmıştık Kazakistanda uni okumak isteyenlere yardım edebilirim elimden geldiğince die yazmıştı turkishstudent'a eğer istersen msn adresini verebilirim vadi bittikten sonra..
-----------------------------hiçte fena olmazdı simdiden tesekkürler
-
ahmet yesevi nasıl bilmiyorum ama fetullahın yurtları ve bağları wardır :)
3 yıl okuduktan sonra 3. sınıfta türkiye'ye geçebilirsin notların iyiyse fetullahın bi ünisi war denklik war onda :)
-
Zamanında Antalyada Otelde Çalışırken Staj İçin Kazakistandan 10 kişilik Bir Öğrenci Gurubu Gelmişti.Sıcak Kanlı Anlayışlı İnsanlar.Yaşam Şartlarınında Türkiye'den iyi Oldugunu Her Defasında Dile Getiriyorlardı. Ama Bu Senin Ciddi Bir Karar Haci İyice Araştırmak Lazım.Eğer Dısarıda Okumayı Düşünüyorsan Birde Ukrayna daki Üniversitelere Bak . En Samimi Arkadasım Ukraynada Okuyor Çok Memnun Kısmet Olursa Bu Sene Bende Hazırlanıyorum Ve Gideceğim.
-
uzaktan eğitim ile ben bu okulun bilgisayar müh. bölümünü bitirdim, biraz pahalı olmasının dışında (dönemlik 1000$ - 1500ytl ) bir farkı yok yanlızca yasal denklik sorunu var bu okulun, onu da yakın zamanda çözecekler görünüyor. bu okul ilk kurulduğu zaman ki iktidar ile şu anda ki iktidar arasında ki siyasi gerginlik yüzünden halen çözülememiş bir sorun. şimdi mevcut iktidar ve yök ile anlaşmaya yıldızlarını barıştırmaya çalışıyorlar.okulun ilk kuruluş nedeni Türk cumhuriyetleri arasındaki yakınlaşmayı sağlamak , eğtim ve dil birliği oluşturmak.
Kendini geliştirmek açısından zamanın varsa okula ayırabileceğin çok iyi ve olumlu bir sistemi var ve bir üniversiteden yalnızca "bilgi edinmek" istiyorsan, bunu fazlasıyla sana sağlayacaktır. okumak için kazakistana gitmenede gerek yok, evde bilgisayarnın başından da derslerini izleyebilirsin ama her bölüm için uzaktan eğitimi yok.öğrenci kalitesi biraz düşük olsa da hocaları büyük üniversitelerin hocaları ve çok kaliteli dolu tipler , derslerin içeriği de çok başarılı. ama tabi diğer öğrencilere kendini kıyaslamadan okuldan azami bilgiyi almaya çalşımak lazım böyle olunca dersten geçmek de sorun olmuyor.
yesevi.edu.tr , yesevi.net buralardan okulu inceleyebilirsin