Kazanın Elektriği Etkilemesi Olabilir Mi?
-
Selamlar arkadaşlar. Akşam iftardan 5 dakika sonra bizim evin önündeki elektrik direğine arabanın biri toslamış. Direklerdeki elektrik tellerinden duman çıkmış, yıldırım gibi çakmış falan. Evde de elektrik gidip gidip gelmiş. Bunlar yaşanırken ben dışarıda iftarımı açtım. Bu gece saat 1:00 gibi eve geldim. Geldim baktım ki evde modem çalışmıyor, TV uydu alıcısı çalışmıyor, telefon şarj kablosunun takıldığı kafa da çalışmıyor. Modeme ve uydu alıcıya elektrik dahi gelmiyor. Bu cihazların yanmasının nedeni bu kaza olabilir mi?
Bununla birlikte modemim tertemiz bir modemdi, TTNET'in yeni verdiği ZyXel marka modemlerden... 120 TL gibi bir ücretle almıştım. Bu bozulan elektronik aletler şimdi benim cebime mi patlamış oldu? Ben nasıl hakkımı arayabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
adsizcengaver tarafından 04/Tem/16 03:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Büyük bir ihtimal...
Haberlerde de görmüştüm arıza ya da kaza sonucu tüm mahallenin elektronik cihazları yanmıştı.
Zamanında bizim de kombi yandı, dalgalanmadan dolayı. Şimdi regülatör takılı.
O yüzden önemli elektronik cihazları özel 6'lı prizler oluyor, şok koruyuculu vs. onlara takmak lazım.
Geçmiş olsun, sizden başka sorun yaşayan var mı?
-
pSkpt bunu yazdı
Büyük bir ihtimal...
Haberlerde de görmüştüm arıza ya da kaza sonucu tüm mahallenin elektronik cihazları yanmıştı.
Zamanında bizim de kombi yandı, dalgalanmadan dolayı. Şimdi regülatör takılı.
O yüzden önemli elektronik cihazları özel 6'lı prizler oluyor, şok koruyuculu vs. onlara takmak lazım.
Geçmiş olsun, sizden başka sorun yaşayan var mı?
Sağolun hocam. Baska evlerde patlayan ampuller olmuş. Bir bilgisayarcının makinesi gitmiş. Bu zararı kim karşılayacak acaba?
-
garantisi olan cihazlari servise ver hocam. olmayanlar icin yapacak bisey yok gecmis olsun.
-
muhtemelen çift faz gelmiş sizin eve hassas cihazlar gitmiş... yaşadığın bölgede elektrik dağıtımı yapan şirket ile görüşüyosun bilir kişi gönderip inceleme yapıyolar ona göre eğer evde bi hata eksik yoksa elektrik tesisatı ile ilgili zararı karşılıyolar. ama onlarda işin p*çliğinde eksik arıyolar. mesela geçen gün arkadaşımın kliması bozuldu böyle bir nedenden dolayı neymiş buattan alınmış elektrik klima yanında sigorta yokmuş vs. vs. karşılamadılar yani. seninde evinde böyle eksikler varsa mesela kaçak akım rolesi gibi yada ne bileyim buna benzer şeyler onları mazeret gösterip kendilerini aklıyolar. bu arada şu 6lı şok koruma prizleride şehir efsanesi içinde düşük amperli sigorta var şansına cihaz bozulmadan atarsa kurtarıyo atmazsa yine sıkıntı... geçmiş olsun...