KDE Ve Gnome Sizde Hangisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Linuk Kullananlar sizce hangisi. neden

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ne farkeder ki ?

biri ustte biri altta.

kde, gnome'a gore daha %20 oraninda daha hizliymis, kaynak gosteremicem nerede okudugumu hatirlamiyorum.

bana kalirsa gnome ama yinede windows gerek oyunlar gerek is goren programlari sayesinde linux'un herzaman onunde. wine diceksiniz bir pes'i calistirana kadar kicim cikti basiti varken o kadar kasmaya gerek yok.

la liberte ne meurt jamais.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Bence KDE.

Eski zamanlarda Gnome, KDE'den daha hızlıydı ve daha az sistem kaynağı tüketiyordu. Sonradan KDE'de çokça düzeltme yaptılar ve RAM'lerin ucuzlamasından mıdır, KDE'nin iyileştirilmesinden midir bilemiyorum ama artık KDE için eski günlerdeki gibi bellek sorunu yaşamıyoruz.

KDE derken de KDE 4'e deneme uçuşlarının haricinde hala tam olarak geçmediğimi belirtmekte fayda var. 3.5 serisi stabil hale gelene kadar yıllar geçti ve KDE 4'ün de zamanı olduğunu düşünüyorum. KDE ile dalga geçerdik K-Dengesiz diye, ikide bir uygulamalar çökerdi ve pek de güzel uygulama çöktü uyarısı çıkardı. 3.5 sürümünün son versiyonlarında bu uygulama göçmesi olayını unuttuk bile sayılabilir.

KDE 4'dü denediğim bir kaç test kullanımında uygulama çökmeleriyle karşılaştım ve KDE 3.5'te aradığım bazı özellikleri bulamadığımı farkettim ve gerisin geri 3.5'e geri döndüm.

Neden GNOME değil dersek, bana göre çok sade. Linux kullanıcıları çoğunlukla teknik insanlar diye düşünüyorum; bu kadar sadeliğe gerek yok.  Yani gözüm bir KDE kontrol panelini arıyor veya benzer şekilde detaylı ayarlar arıyor. Bu konu üstüne Linus Torvalds ve Gnome'cular arasında atışmalar da olmuştu vakti zamanında.

Ayrıca Gnome'un yaratıcılarından ve geliştiriciler arasındaki baş aktörlerden biri Miguel de Icaza'nın MONO projesine olan sevgisi, tutkusu ve desteği; ve MONO ve Gnome arasında bağ kurulmaya çalışılması da beni Gnome'dan soğuttu. .Net Microsoft teknolojisi sonuçta, özgür implementasyonu da olsa Linux'de böylesine bir teknolojinin başrol oynatılmaya çalışılmasını onaylamıyorum. Wine'a sözüm yok çünkü wine asla başrole aday olmadı destekleyici bir teknoloji olarak kenardan kıyıdan geliyor. Ne gerenk var mono'ya demeden geçemiyorum; onlarca açık kaynak araç varken... Aslında bu Miguel-Mono olayı beni GNOME'dan soğutan şeylerin başında geliyor.

Linux'e debian ve GNOME ile başlamıştım. Bir ara XFCE denedim, sonra günlük kullanım için KDE'de karar kıldım, gnome'dan bahsettiğim sebepler dolayısıyla soğudum.

Sunucularda ise X uygulamaları gerektiğinde TWM rulez diyorum :))

Blue Screen of Death
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Gnome kde den çok hızlı herikisinide kullandım gnome daha sade daha şık daha hızlı bana göre, ayrıca kde de bazen çökme haberleri verip duruyordu, :D

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

Gnome sadeliğinden dolayı kde oyuncak gibi geliyo nedense.

Abra Kadabra
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

kde daha windows gibi normal alışık olduğumuz gibi alttan üst e doğru

gnome ise üstten alt a tam sayfa bişi açtınızda bile üstte görüyorsunuz

kişiye göre değişir , kde daha hızlı diye bir çok haber okudum ama alışık olan biri gnome de çok daha hızlı yapar işlerini

görüntü açısından tabiki kde daha iyi =)  aralarında windows 98 ile windows 7 kadar fark var

en sinir olduğum gnome de 2 taraftan da ekran küçülüyor hem üst hem alt

http://home.kde.org/~kdelive/KDE-Four-Live.i686-1.2.0-preview.png

http://img101.imageshack.us/img101/7079/gnome1bi5.png

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

bence gnome daha hızlı. bir sene boyunca kde kullandım, sürekli uygulamalarda çökme vs. olurdu. sonra gnome masaüstüne geçtim. gnome daha basit, kararlı ve hızlı diyorum. kde 4'ü tekrar kurup acaba hızlandırmışlarmı ? diye kontrol ettim ama yine gnome'a göre yavaş geldi. tabi bu olay 6-7 ay kadar önceydi. şimdi nasıl bilmiyorum, muhtemelen çok fazla hızlanmamıştır diye düşünüyorum.

gnome masaüstünün eksilerine gelince... bazı arkadaşlar panelin iki tane olduğundan, simge durumuna küçülttüğümüz pencerelerin üst panele küçültüldüğünden vs. bahsetmiş. bunları 10-15 saniyede kde-windows sitili gibi yapabilirsiniz. bunlar acemi linuxçuların görüşleridir. hız konusunda kde hızlı diyenlere ise bir diğeceğim yok. onlara kde hızlı geliyordur bana gnome hızlı geliyor. sende ikisini de dene, kurcala, iyice çöz hangisi daha güzel hangisi daha hızlı ise onu kullan. linux özgürlüktür... 

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
Toplam Hit: 1310 Toplam Mesaj: 7