folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kedi Bakımı ?

Kedi Bakımı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

Kediler ne yer ne içer ,
    ortalama kaç yıl yaşar ,
    tuvalet eğitimi filan nasıl verilir ,
    geceleri ben yatarken dolaşmamsı için bi yere kapatsam olurmu :D ,
    sorularım şimdilik bu kadar :W

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

geceleri sorun yapıyolar diye biliyorum

onun dışında tuvalet eğitimi dert olur http://veterinerhekimligi.net/kedi-tuvalet-egitimi-nasil-verilir.html

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

bende var tamamen alıştırmana bağlı.

tuvalet eğitimi kolay olur.

gecede kapatırsın biryere yoksa siker atar uykunu :)

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Kediyi neye alıştırırsan onu yer. Benim kediyi pijliğinden beridir viskas vita mamayla besliyorum tonbalıklı. 15 tl lik paketi 20-25 gün gidiyor yetişkin kediye.

Benim kedi 10. yılına girecek turp gibi beraber büyük evin adamı gidibir. Üzüldük mü oda pus pus oturur üzülür. Kavga çıktımı aramıza girmeye kalkar ayırımak için oyun yapar deli gibi hareket yapar dikkat çekmeye çalışır.

Tuvalet eğitimi falan hiç vermedim daha öncede kedim vardı çook küçükken hatırlıyorum onada öyle birşey yapmadık. Alışması en fazla 1 hafta sürer. Bunun içi yapman gereken. Kedi kumu al ve kedi kumunu koyacak kaplar var 5 10 tl 7-8 cm kadar yükseklik olana kadar doldur. 1 paket 1 kez kabı doldurup kullanmana yeter oda 1 ay falan demek.  Kedi kumu tavsiyesi olarak Türk malı olan "Vancat" markalı Slika maddeden yapılan ve çiş yaptığındada bok ettiğindede üzerini kum kaplıyor top haline getiriyor. Ne koku oluyor ne pislik. Hatta cinayet işlesen cesedi bu kumla kaplasan 1 ay kalır kokmaz vala emer kokuyu öyle diyim sana.

Kedi temizdir kaka çiş yerini belledimi başka yere yapmaz. Asla yaptıramazsın. Ama temiz tutmalısın hayvan sıkılır kendi yyerine koy pisy yerde yaparmısın umumu tuvalette mesela?

Geceleri kediler oyun oynamaya kalkar gece koşturmayı çok severler çünkü gündüz oyun oynamamış olurlar. Gündüzleri günde 1-2 kez 3 er 4 er dk peşinde koştur enerjisini al yada iple oynat yakalamaca oynat yani yor demek istiyorum. Hem kalbine iyi gelir karaciğeri yağ tutmaz. Sağlıklı olur.

Sakın ola dışarı salma. Dışarı salınan kedi adma olmaz sokak kedisinin alışık olduğu hal tavır ile ev kedisi bambaşka olur ona göre.

Birde sakın eve alıştırdığın kediyi dışarı atma kesinlik le ölür altını çizim ölür başka yolu yok. Dışarıdakilerden alışır diye sakın düşünme avlanamaz dayak yer tecavüze uğrar erkek dişi farketmez. Eziyet olur arabanın altında kalır en sonunda, su bulamaz yemek bulamaz. Kesinlikle ölür. Bamayacaksan alma bakacak biri alsın

Sıkılıp da arkadaşıma veririm de deme sakın yine ölür. Sahibi değişen kedi dayanamaz ölür acı çekerek hemde ağlamaktan. Bunlar sana komik yalan gelmesin hayvanlarla büyüdüm mutlaka bir hayvanımız kedimiz falan birşeyimiz olmuştur biliyorum.

Kedi kumu Slika kil beyaz ufak ufak taneleri olan kumlardan al.

Mama olarak viskas kuru mama Vita yazanları ton balıklı onları seviyorlar.

Süte mutlaka alıştır.

Hattta kuru mamamdan başka şeylerede alıştır.

Yumurta pişir çırp karıştır soğutup sıcaklığını alıp yedir onada alıştır.

Şimdilik bu kadar. İyi oku bunları hocam Hayvanlar herşeyimiz. Osmanlıya iyi bakınız, İngiliz başkonsolasa saldıran bir köpek yüzünden osmanlıya ültümatom veren ingiliz pijlerine 2 mahmut ejdadunuzu sierim kedi köpekler sokak hayvanalrına kimse dokunamaz diye karşı çıkmıştır... Her ev kapısına su mama koymak hayvanlar için genel kuraldı. Her tarafta kuşlar su içsin diye sulakalr vardı. Şimdi o kadar öküz oldukki haram diye tekmeleye tekmeleye kovalıyoruz taş atıyoruz.

1 kedinin 1 aylık masrafı size 25 bilemediniz 30 tl dir. eve geldiğinizde sarılık öpmesinin size verdiği güzelliklerin yanında 30 tl lafı bile yapılamaz.

"bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

inception bunu yazdı:
    -----------------------------

Kediler ne yer ne içer ,
    ortalama kaç yıl yaşar ,
    tuvalet eğitimi filan nasıl verilir ,
    geceleri ben yatarken dolaşmamsı için bi yere kapatsam olurmu :D ,
    sorularım şimdilik bu kadar :W

öncelikle kediler hepimizin bildiği gibi sütle beslenmez hazımsızlık problemleri ortaya cıkar. süt vereceksen sulandırarak ver. sana tavsiyem hills ya da proplanın kedi mamaları var fiyatları biraz tuzlu 2 kilolukları ortalama 45 milyon civarında ancak ileride beslenmeye bağlı hiçbir problem yaşamazsın. 2 kiloluk mama sana ortalama 1.5 - 2 ay yeter... kesinlikle tavsiye ederim çünkü sonrasında aşırı tüy dökümü deri de pullanma döküntü mantar ya da sindirim problemleri ile uğraşmazsın. yine bunların yanında hillsin kediler için yaş mamaları var 3-5 milyon bişi onları ödül olarak verebilirsin ayıla bayıla yer.

ortalama olarak 10 yıl civarında yaşarlar.

tuvalet eğitimi vermene gerek yok aslında petshoptan ya da bir veterinerden silikat al. kedi kumu diye de geçer. bir paketi ortalama olarak 10 tl civarında sana 1-1.5 ay gider. tuvalet kabının içine dök onun üstüne zaten bir kere yaptı mı kendi alışır köpek gibi zahmetli değildir. silikatın en büyük özelliği idrarı içine hapsetmesidir. koku yapmaz. kakasını da tortop eder zaten. sonrasında kürekle temizlersin. kalanı temiz bir şekilde tuvalette durmaya devam eder... tuvaleti kuytu köşeye koy kedi genelde tuvalet yaparken başkalarından rahatsız olur...

yavruluk döneminde cok hareketli olur o yüzden kapatmak istiyorsan kapatabilirsin yaşına geldikten sonra bu hareketler uyku halini almaya başlar genelde yatar. ilk süreç biraz sıkıntılıdır idare edeceksin...

ekstra olarak aşılarından bahsedeyim köpeklerdeki gibi çok fazla aşıları yok ancak hepsini düzenli olarak yaptır. bulunduğun ildeki bir veteriner ile görüş seni kendi kayıtlarına alsınlar zaten aşı öncesinde direk ararlar...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

teşekkür ederim bilgiler için ,
    daha 1-2 haftalık bi kedi almak istiyorum en başta sütle besliyorum galiba :D
    ne zamana kadar sütle beslenicek ? bide normal sütmü yoksa onlara özel süt varmı :D 

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Hoca özele yazdığımı burayada koyayımda belki bilmek isteyen olur :S

Hoca bildiğim kadarıyla kedi 5 6 haftalıkken anasından alınabiliyor. Yetim kedi deniyo bunlara :D Anne sütü şart aldıktan sonra veterinerlerde anne sütü tozu satılıyor. pastörize süt vermek doğru değilmiş anne sütü şartmış yani. beslerkende sütü iğnesi çıakrılmışl şırınga yada en ufaklarından bir biberonla vereceksin :D süt ısıtılmadan verilecek yani 30 35 derece olacakmış insanla aynı değerlerde oalcak sıcaklığı anne sütü ya :D artık ne zaman kesilir bilmiyorum ama gene lolarak böyle. kedi siteleride orda çok bilgi var :D http://www.kedimveben.com buradan baya şey okumuştum ben:) 

"bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

Arkadasın dediği gibi ne alıstırısan onu yer maması bıtınce benım kedı karpuz kavun zeytın patatescipsi vb. ne verirsem yiyordu (mamanın yanında aparatif olarak yıyordu). Mamaları pek  pahalı değil zaten. Tuvelet alıskanlıgı kolay kedı kolay kolay etrfa yapmıyor bakondakı kumuna alıstırmıstım sıkıstımı balkonun kapısını tırmalıyordu gelırkende bır yegende sabunlu su koymustum oraya ayaklarını sokup oyle gelıyordu. Sabunlu suya alıstırana kadar bıraz sıkıntı cekmıstım ama ıcerı alamayınca suyun ıcıne gırıyor mıyavlıyordu :) Gece gelir yorgan yastıgınınen sıcak bolumune kıvrılı yanında yatar. Kafsına gore gezının gerı gelır tekrar uykunu mundar eder. Genel anlamda bıraz zaman ayırırsan rahatlıkla istediğin gibi eğitirsin ve çokda eylenırsın ozellıkle kucukken :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:

Kediyi neye alıştırırsan onu yer. Benim kediyi pijliğinden beridir viskas vita mamayla besliyorum tonbalıklı. 15 tl lik paketi 20-25 gün gidiyor yetişkin kediye.

Benim kedi 10. yılına girecek turp gibi beraber büyük evin adamı gidibir. Üzüldük mü oda pus pus oturur üzülür. Kavga çıktımı aramıza girmeye kalkar ayırımak için oyun yapar deli gibi hareket yapar dikkat çekmeye çalışır.

Tuvalet eğitimi falan hiç vermedim daha öncede kedim vardı çook küçükken hatırlıyorum onada öyle birşey yapmadık. Alışması en fazla 1 hafta sürer. Bunun içi yapman gereken. Kedi kumu al ve kedi kumunu koyacak kaplar var 5 10 tl 7-8 cm kadar yükseklik olana kadar doldur. 1 paket 1 kez kabı doldurup kullanmana yeter oda 1 ay falan demek.  Kedi kumu tavsiyesi olarak Türk malı olan "Vancat" markalı Slika maddeden yapılan ve çiş yaptığındada bok ettiğindede üzerini kum kaplıyor top haline getiriyor. Ne koku oluyor ne pislik. Hatta cinayet işlesen cesedi bu kumla kaplasan 1 ay kalır kokmaz vala emer kokuyu öyle diyim sana.

Kedi temizdir kaka çiş yerini belledimi başka yere yapmaz. Asla yaptıramazsın. Ama temiz tutmalısın hayvan sıkılır kendi yyerine koy pisy yerde yaparmısın umumu tuvalette mesela?

Geceleri kediler oyun oynamaya kalkar gece koşturmayı çok severler çünkü gündüz oyun oynamamış olurlar. Gündüzleri günde 1-2 kez 3 er 4 er dk peşinde koştur enerjisini al yada iple oynat yakalamaca oynat yani yor demek istiyorum. Hem kalbine iyi gelir karaciğeri yağ tutmaz. Sağlıklı olur.

Sakın ola dışarı salma. Dışarı salınan kedi adma olmaz sokak kedisinin alışık olduğu hal tavır ile ev kedisi bambaşka olur ona göre.

Birde sakın eve alıştırdığın kediyi dışarı atma kesinlik le ölür altını çizim ölür başka yolu yok. Dışarıdakilerden alışır diye sakın düşünme avlanamaz dayak yer tecavüze uğrar erkek dişi farketmez. Eziyet olur arabanın altında kalır en sonunda, su bulamaz yemek bulamaz. Kesinlikle ölür. Bamayacaksan alma bakacak biri alsın

Sıkılıp da arkadaşıma veririm de deme sakın yine ölür. Sahibi değişen kedi dayanamaz ölür acı çekerek hemde ağlamaktan. Bunlar sana komik yalan gelmesin hayvanlarla büyüdüm mutlaka bir hayvanımız kedimiz falan birşeyimiz olmuştur biliyorum.

Kedi kumu Slika kil beyaz ufak ufak taneleri olan kumlardan al.

Mama olarak viskas kuru mama Vita yazanları ton balıklı onları seviyorlar.

Süte mutlaka alıştır.

Hattta kuru mamamdan başka şeylerede alıştır.

Yumurta pişir çırp karıştır soğutup sıcaklığını alıp yedir onada alıştır.

Şimdilik bu kadar. İyi oku bunları hocam Hayvanlar herşeyimiz. Osmanlıya iyi bakınız, İngiliz başkonsolasa saldıran bir köpek yüzünden osmanlıya ültümatom veren ingiliz pijlerine 2 mahmut ejdadunuzu sierim kedi köpekler sokak hayvanalrına kimse dokunamaz diye karşı çıkmıştır... Her ev kapısına su mama koymak hayvanlar için genel kuraldı. Her tarafta kuşlar su içsin diye sulakalr vardı. Şimdi o kadar öküz oldukki haram diye tekmeleye tekmeleye kovalıyoruz taş atıyoruz.

1 kedinin 1 aylık masrafı size 25 bilemediniz 30 tl dir. eve geldiğinizde sarılık öpmesinin size verdiği güzelliklerin yanında 30 tl lafı bile yapılamaz.

expire öyle bir anlattınki kedi alasım geldi...

memento mori.
Toplam Hit: 2163 Toplam Mesaj: 9