Kedi Kısırlaştırma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Selamlar,

10 aylık erkek kedim artık kafayı sıyırdı. Bir saniye susmuyor, her tarafa koku bırakıyor, kokuyu geçtim artık oraya buraya işemeye başladı. Dışarı salayım diyorum kasaba burası sokak kedisi yok. 2 saat saldım tüm ev kedilerini sokağa toplamış etrafında 15-20 kedi. Dişilerin peşinden koşuyor dişiler de bunun peşinde. Ama tüm dişiler kısır olduğu için işlem yürümüyor. Uzaklara gitmeye başladı daha yavru haliyle büyük kedilerin bölgesine koku bırakıyor kavgaya karışıyor. GPS'li boyunlukla bulup takip ediyorum.

Baya direndim kısırlaştırmamak için ama başka çare yok gibi. Yavrusu olsun en azından diye eş bakayım diyorum ama uzun iş o da. Yumurtalıkları aldırmak gerekecek. Bu kısırlaştırma işleminin zararı var mıdır? Öncesinde sonrasında neye dikkat etmeli ne test yapmalı bilen var mı?

He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Kısırlaştırmanın sağlık açısından zararını bilmem ama hayvanın doğasıyla oynamak doğru değil bence hiç uğraşamam diyorsan nasılsa gps varmış bırak hayvanı sokağa rahatlayana kadar takılsın çiftleşsin sokakta geri alırsın o da bir canlı netice de canı istiyor doğasını yaşamalı = )

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Hocam doğru bir karar almışsınız.

Doğada da olsa, evde de olsa hayvanların kısırlaştırılmasını doğru buluyorum. Öncelikle sağlık açısından önemlidir. Öte yandan bakılamayacak hayvanlar doğuyor, onların çocukları doğuyor ve acı çeken milyonlarca hayvan bu şekilde oluşuyor.

Ayrıca evde olan kediler düzenli çiftleşemediği için hem kedinin psikolojisi bozuluyor hemde sizinkini bozuyor. Bende iki dişi kedimi kısırlaştırdım. 

Öncelikle iyi bir yerde bunu yapmalısın. Eğer istanbuldaysan Fatih Veteriner Hastanesini öneririm hem fiyatı uygun hemde bu konuda iyiler. 

Öncesinde kan testleri yapılmalıdır. Risk oluşturabilecek bir durum var mı kontrol edilmeli.

Sonrasında korse almanı öneririm. Sürekli kısırlaştırıldığı yeri yalamak isteyecek, buna izin vermemelisin. Boyunluk veriyorlar ama onunla olmaz, hayvanı çok zorluyor. Korse alıp takarsan o alanı yalayamaz.

EmiRReiS tarafından 10/Nis/25 07:22 tarihinde düzenlenmiştir

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

Tersine bu şartlar altında kısırlaştırmaman hayvanın zararına hocam, erkek kedilerde minik bir operasyonla halloluyor korkmaya gerek yok. 

profesyonel kahveci?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Veterinerler en az bir kızışkınlık dönemini yaşadıktan sonra kısırlaştırma öneriyor. Ameliyatın hiç bir zararı yok. Hayvan normal hayatına devam ediyor ve nispeten daha sakin yaşıyor.

Onlarca kedi beslemiş ve bakmış biri olarak yazıyorum.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cupofcoffee
    Cupofcoffee's avatar
    Erkek

Kısılaştırmak hayvanın daha sağlıklı ve daha huzurlu yaşaması için en gerekli işlemlerden biri, bunun aksini söyleyen kimseyle karşılaşmadım. Duygusal bakmayın duruma. Birbirlerine ciddi zarar verebiliyorlar bu dönemlerde erkek kediler.  Erkek kedilerin kısırlaştırılmasında bir de  şöyle bir risk var, kısırlaştırma sonra idrar kanalının daralması nedeniyle bazı rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor, bu konuyu veterineriz ile detaylı görüşün, ön testler gerekliyse ihmal etmeyin , bazı rahatsızlıkları olan erkek kedileri kısılaştırmıyorlar, böbrek ve idrar yolu problmeleri oluşmasın diye, kuru mama ile besliyorsanız bundan sonra uygun mama seçmelisiniz. Dişi ameliyatına göre çok daha basit bir ameliyat erkek kısırlaştırması, fakat koku bırakma evden kaçma durumları bir süre daha devam edecek hormonlar azalana kadar sürecek bu durum. şimdiden geçmiş olsun.

Gerçek bir akıl, yalanlar ve yanılsamaların arasından kaybolmadan yolunu bulur. Gerçek bir kalp ise zehir dolu nefrete zarar görmeden dokunabilir. Bu zamanın içinde karanlık büyümeye devam etse de, her zaman aydınlığın etrafı arıtması için eğilmeyi de bilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Bende de dişi kedi var. Bir yavru alayım da öyle kısırlaştırayım dedim ama 1 yaşına gelmeden yavru almayın dedi. Onu da bekleyene kadar kafamızı sikti valla. Dötünü dike dike dolanıyor, sürekli miyavlıyor, gece uyutmuyor. Parası da biraz fazla gelince iğne vurdurduk. 6 ay kadar idare ediyormuş. 4. aydayız bakalım ilk fırsatta kısırlaştırıcam. İdare etsin dersen iğne vurdurabilirsin.

İmzalamazsam ne olcak?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kedi ve aşıdan açılmışken konu bir şey söylemek istedim. Kedilerde kuduz aşısının kötü huylu tümör yapıp kansere çevirme riski var. O yüzden veterinere söyleyin aşıyı boyundan değilde kuyruktan yapsın. Kuyruktan yapılan aşı kansere çevirirse hayvanın kuyruğunu kesip kanserden kurtulmak mümkün. Ancak boyundan yapılan aşıda maalesef hayvan acı çekerek ölüyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 702 Toplam Mesaj: 8
azgın kedi van kedisi