Keepass Ve Kdbx Sorunsalı
-
Keepass 2.31 sürümünü kullanıyorum. Bir kaç saat öncesine kadar sorunsuz açtığım db dosyasına bir şeyler kayıt ettim ve kapattım. Sonrasında ise hiç açılamaz oldu.
"Dosya işareti geçersiz. Dosya Keepass veritabanı değil ya da bozuk." şeklinde bir hata veriyor.. Sanırım dosyayı yazmaya çalışırken sıkıntı yaptı ve dosya bozuldu.
Araştırmalarım neticesinde repair etme ile alakalı ekstra bir tool yok. yeni bir db oluşturup, üzerine repair modu ile yazıyorum ama epey kayıp var. en son yedek 2014 başı maalesef.
Dosyanın önceki sürümlerine de geri dönemiyorum ve dosya silinmediği için dosya kurtartma programları gibi programlarda da çıkmadı.
Aklına başka bir çözüm gelen var mı?
+
Geçenlerde de FileZilla xml dosyasını okuyamadı, yazamadı ve bozdu. Onu bir şekilde kurtardım.
Bitlocker aktif ettikten sonra bu tarz problemler sıkça olmaya başladı. Bitlocker kullanıp böyle sorunlar yaşayanlar oldu mu? yoksa diskin ömrümü tükeniyor acaba?
-
Allahını seven defansa gelsin
-
Abu db dosyasinin formatini biliyorsan hex editorle bir seyler kurtarabilirsin, dosya sifreli ise decrypt etmen gerekebilir, keepass'in open source olmasi biraz umut verici eger kurtarmak konusunda ciddi kararliysan.
-
bende öyle olmuştu şifreyi giriyom açmıyordu en son sürekli yeniden denemeye başladım bir yerde kabul etti girdi
-
AMpul bunu yazdı
Abu db dosyasinin formatini biliyorsan hex editorle bir seyler kurtarabilirsin, dosya sifreli ise decrypt etmen gerekebilir, keepass'in open source olmasi biraz umut verici eger kurtarmak konusunda ciddi kararliysan.
Katılıyorum. Header kısımları değişmez ve bir db daha oluştur WinHEX ile compare yapabilirsin ancak sana deve kadar farklılık göterecektir. Header kısmı (baş kısımlarını) kontrol etmende yarar var diye düşünüyorum en azından bir uğraş olur.
EK:
Mavi seçtiğim kısımlar header kısmı olmalı zira aynı. Geri kalan kısımlar tabi ki değişik.
MasterPW'leri de farklı olan ancak içerik aynı olan iki farklı db kullandım ve 1737 fark çıktı ancak görüldüğü header aynı. Bir headera bak derim ben.

EK 2:
Diğer 2 dbye ek olarak 3. dbnin heade kontrolünü yaptım ve içeriğini doldurdum ayrıca masterpw yine faarklı ve header yine aynı.
Caliber tarafından 28/Oca/16 18:02 tarihinde düzenlenmiştir