KELEBEK SCRIPT KULLANANLARIN BILGISAYARLARI TEHLIKEDE !
-
Öncelikle tehlikenin sebebini aciklayayim.Kelebek script icinde bir irc trojan denilen baska bir mirc scripti daha icermektedir.Yanliz bu script direk olarak Kelebek klasöründe olmayip az sonra anlatacagimiz yere kopyalanmaktadir.
Irc trojan nedir? : Irc trojan kötü niyetli kisilerin mirc scripting dilini kullanarak yaptiklari scriptler ile sizin bilgisayarinizi kullanmasidir.
Neler yapabilir? :
- Bilgisayarinizdaki tüm bilgilere cok rahat ulasabilir,silebilir,degistirebilir,ekleme vs. yapabilir.
- Sifrelerinizi calabilir. (Internet,ftp,icq sifresi vs.)
- Sizin bilgisayarinizi ve internet baglantinizi kullanarak flood,clone,ddos (bir saldiri türü) veya irc serverlerinde reklam yapabilir.Bu yüzden basiniza istenmeyen seyler,hukuki davalar gelebilir.Ayrica cafelerin ortak problemi olan irc serverlerden kill yemelerinin baslica sebebidir.
- Kisacasi sizin makinanizi kendi makinasi gibi kullanabilir.
Nasil bulasir? : Makinaniza bu tip trojan ve virusler internetten indirdiginiz dosyalar icinde gelebilir.Mesela Kelebek Script icinde gelen bu irc trojan gibi.Bilmediginiz,tanimadiginiz kimselerden dosya almayiniz.Chat yaparken özelinize gelen internet sitesi linklerine (özellikle sex sitelerinin linkleri) tiklamayiniz.
Acaba bende varmi? Var ise nasil kurtulurum? : Bunun cevabini maddeler,ekran görüntüsü destekli ögrenelim.Bunu yaparken de benim bu irc trojani bulma seklimi örnek olarak görecegiz.Mahallemdeki bir internet cafeye girdim ve oturdugum bilgisayari her zamanki gibi kontrol ettim ve...
1- Her zamanki gibi ctrl+alt+del yaparak calisan programlar arasinda tanimadigim veya o anda calismamasi gereken prgoram olup olmadigini kontrol ettim.Asagidaki resimde görüldügü üzre normalde Mirc acik olmamasina ragmen cikan penceredeki listede mirc32 acik gözüküyordu.Kapamama ragmen kendiliginden otomatik olarak aciliyordu.
2- Bu calisanin hangi Mirc oldugunu merak ettim.Cünkü bilgisayara henüz Mirc yüklememistim Tabi ki ilk yaptigim Bul:"dan mirc*.exe seklinde aratmak oldu.Fakat böyle bir program gözükmüyordu.
3- Bu noktadan sonra aklima ilk gelen sey Bul:"un göremedigi klasörü bulmak oldu.Bunun icin regedite bakmaliydim.Baslat/Calistir"dan regedit
4- Regeditten ise Mirc32"nin bulundugu klasörü arattirmak icin f3 yapip mirc32 yazip Bul dedim.
5- Ve tabiki buldum (Yanliz su hususa dikkat ediniz.Normal Mirc ve scriptlerin Mirc32.exe si C:/Script_adi/ , C:/Program Files/Mirc/ , C:/Program Files/Script_adi/ seklindeki klasörlerin icinde olur.Yanlislikla bu trojan olmayan mirc32.exe"leri silmeyin )
6- Hemen irc trojanin bulundugu klasöre baktim ve dogal olarak olmasi gerekenler haricindekiler gözükmüyordu.Cünkü Windows History klasöründe sadece Internet Explorerinin gecmisteki gidilen adreslerini sakliyordu ve bunlarin haricindekiler Windowstan bakildiginda görülmüyordu.
7- Hemen pes mi edecegiz? Demokrasilerde careler tükenmez Ve emektar MS-DOS"dan History klasörüne baktigimda irc trojan ve ek programlarini gördüm.
8- Bunlari silmek,Windows calisirken bu programlarda calistigi icin imkansiz gibidir.Bu yüzden bilgisayari Baslat/Bilgisayari Kapat"tan MS-DOS kipinde baslat secenegini secerek Windows"u kapatip MS-DOS"a gectim.
9- MS-DOS"da History klasörüne gelip >del *.* yazdigimda klasör icindeki tüm dosyalari silmek isteyip istemedigimi sordu.Bende tabi ki evet icin E ye basip irc trojani silmis oldum.Bu maddeye kadar bundan nasil kurtulacaginizi görmüs oldunuz.
10- Bu maddeden sonra bu irc trojani hangi lamerin yaptigini ögrenmeye geldi sira (Merak nelere kadir;) ) Bu arada lamer nedir diyen arkadaslar icin ufak bir aciklama yapalim.Lamer kendisinin büyüyünce hacker olacagini zanneden salak tipidir Ben hacker degilim ama cok sükür lamerde degilim MS-DOS"dan bu dosyalari masaüstündeki bir x klasörü acip icine kopyaladim.Sonrada derimino.exe isimli dosyayi notepad ile actim.(Rastgele actigim ilk dosya asil dosya imiş.
11- Ve ilk gördügüm bLackStar nickli lamer arkadasimizin salakca yazdiklari ve tehditleri oldu.
12- Peki bu lamer arkadasimiz irc trojanlarini hangi irc serverinden ve bu serverin hangi kanalindan yönetiyordu? Bunu bulmak icin birkac satir asagiya inmem yeterli oldu. KELEBEK SCRIPTIN resmi irc serverinin #darkstorm diye bir kanalindan bu botlarini yönetiyordu.Tabi bu kanala sadece kendi irc trojanlarindan baskasinin girememesi icin sifre koymus bu lamer arkadasimiz.E bizde yuttuk hani :)
13- Hemen adi gecen irc servere girip,bu irc trojanlarin yönetildigi kanala girdim.
14- ilk girdigimde yaklasik 400 irc trojan olmasina ragmen atilip bir daha girdigimde bu sayi 97 ye düsmüstü.Yani o anda makinasini istedigi gibi kullanabilecegi 97 kisi vardi.
15- Peki kimdi bu bLackStar nickli lamer? Bunun icin ilk yaptigim ircdeki nickine whois cekmek oldu.Ama gördügüm bana bütün herseyi anlamama yardimci oldu.Bu lamer arkadas KELEBEK SCRIPT"in resmi servernin Root Admini idi.Yani en yetkili kisisi.Yani sahibi.
16- Bu lamer arkadasin sitesine yaptigim bir ziyarette ise ismini hic cekinmeden yazdigini gördüm. (Sahsen ben böyle lamerlikler yapsam ismimi bir yerlerde yazmaya utanirim:) )
17- Sonuc olarak yapan kisi,kullandigi yöntem ve bulundugu yeri ögrenmis olduk.Eger ki 11. maddenin resmindeki gibi yani 27 Temmuz 2004"de bilgisayariniza herhangi birsey olursa yapmaniz gereken ilk sey savciliga suc duyurusunda bulunmaktir.Bu irc trojan ve gerekli seyleri benden istediginiz zaman size gönderebilirim.Ayrica Irc server sahiplerinin canini sikan flood,clone ve ddos gibi saldirilardan birisinin bu kisi tarafindan size yapildigi gibi bir süpheniz olusursa eger yine benden istemeniz durumunda size gerekli seyleri hemen gönderebilirim.
Bu olaydan sonra sizi KELEBEK SCRIPTI protesto etmeye ve kullanmayip,resmi serverine girmemeye davet ediyorum.
Saygilar & Sevgiler...
Not : Bu yazi herkesin anlamasi icin anlasilabilecek en basit sekilde yazilmistir.Anlamadiginiz bir nokta var ise baslikta sorunuz.Resimlerin ebatlari büyük oldugu icin kusura bakmayin.En anlasilir büyüklük bu.Yardimlarindan dolayi SenSei"ye tesekkür ederim...
Kaynak ;http://chat.ttnet.net.tr/forum/viewtopic.php?t=282 -
Yaşasın NucLeaR Script
--=[ NucLeaR ]=-- [ http://www.nuclearxp.com ] - Türkiye"nin en iyisi !
NucLeaR varken başka script arar da kullanırsan olacağı budur. İnadına NucLeaR
Down. Page: www.linkmerkezi.com/nuclear.exe -
Evet epey ugrastigin, hatta kendini bu isi inandirabilecek derecede mukenmel yapmaya ugrastigin gayet belli.
Cok iyi hatirliyorum, ozelime gelip bu forumdan bahsedilmeden 1 hafta kadar once gelmistin ve "KELEBEK Scripti her serverda yasaklatacam. Seni maf edicem" vs. seklinde tehtitlerde bulunmustun. Bunlarda onlarin bir parcasi sanirim?
Gelelim yazdiklarina.....
Bu trojenin KELEBEK Script"de oldugunu iddia ediyorsun oylemi ? Cok guldum buna. Oncelikle 2 tane mirc.exe den bahsediyorsun. Su anda mirc.exe 1.70Mb, 2 tane mirc.exe ortalama 3.40Mb eder.. Ve bunun yan dosyalari vs. ile toplam 8-9Mb den bahediyorsun. Böyle büyüklükteki bir dosyayi Install Maker Pro 2.5Mb civarlarında bir boyuta indiremez.
Ayrica bu mesaji okuyan herkesden rica ediyorum. Özellikle KELEBEK Scripti daha once hiç çekmemişlerden rica ediyorum. Lütfen KELEBEK Scripti çekip kursunlar ve bu arkadasimizin verdiği önergeleri takip edip, resimlerdeki veya yazdiklarindakilerin olup olmadigini kontrol etsinler... Su anda Kelebek Script benimde calismakta oldugum internet cafe dahil bircok internet cafede ve ev bilgisayarlarinda yuklu... Ve su ana dek hicbir sorun yasanmadi. "Benim makinemde KELEBEK Script yüklü. Benim makineme garip birseyler oluyor!" diyen hic görmedim ben. Eğer diyorsada iki tane sIk vardir. Ya makinesine bizle alakali olmadan bir trojen bulasmistir veya virus vardir. Yada bizi karalamak icin yalan soylemektedir.
Bizim adimiz sanimiz herseyimiz acik. Ve bu trojen ile benim veya KELEBEK Script"in hicbir ilgisi yoktur. Bana ulasmak icin 03805121282 numarali telefonu kullanabilirsiniz. WishMaster nickli arkadasimizin yazdigi ve gosterdiği resimler fotomontaj ve gercek disidir.
KELEBEK Script"in telif haklari alindi ve bu kisiye gerekli hakuki makamlar yolu ile ulasilacaktir... Kendisine iyi bir avukat tutmasini tavsiye ediyoruz.
Kelebek Script, Klavye Bilgisayar Internet Hizmetleri (DUZCE) guvencesi altindadir. Ve hicbir zaman kullanicilara veya yuklu oldugu makinelere zarar verici, o makineyi kontrol edici vb. kotu niyetli içeriklere SAHİP OLMAZ.
Herkesten gerekli ilgiyi bekliyor, ve bu tür cakallara ekmek vermemelerini rica ediyoruz. "Kedi uzanamadIgI cigere mIngar dermis."
Ve benim soyle bir iddiam var. KELEBEK Script"in herhangi bir surumunde bir trojen, makineyi disaridan kontrol etme vb. bir icerik bulan kisi olursa ben kelebek.gen.tr ve kelebek.org domainini o kisiye devir etmeye hazirim. Kendime ve Kelebek Script"in cikmis tum surumlerine guveniyorum. Biz bu isi sadece "Guven" verebilerek yürüttük yine ayni sekilde yürüteceğiz. Dediğim gibi herhangi bir sorunla karsilasirsaniz yukaridaki telefondan bana ulasabilirsiniz...
Bu benim yazdigim ilk ve son mesaj. Benden sonra yazilan hicbir seye cevap vermeye niyetim yok. Gerekli aciklamalari yaptigima inaniyorum.
Herkeslere saygi ve sevgilerimi iletiyorum.
Atay Cem ALGENC
bu adamda bunu yazmis hanginiz dogru soyluyo
Toplam Hit: 12412 Toplam Mesaj: 3