Keman Öğrenme Konusunda Bilgi
-
hacılar keman'a merakim uzun zamandır var ama ilk defa bu kadar depreşti. Gidip alıp öğreneyim diyorum ama galiba bu meret için kurs şart. Çok mu zordur bu aleti öğrenmek ? Amacım farid farjad olmak değil zaten :) Ilk etapda gidip 100 tl lik olanlardan mi alsam yoksa iyi bişey mi ? Yada başka türlu önerisi olan var mi ?
-
kalibre bunu yazdıhacılar keman'a merakim uzun zamandır var ama ilk defa bu kadar depreşti. Gidip alıp öğreneyim diyorum ama galiba bu meret için kurs şart. Çok mu zordur bu aleti öğrenmek ? Amacım farid farjad olmak değil zaten :) Ilk etapda gidip 100 tl lik olanlardan mi alsam yoksa iyi bişey mi ? Yada başka türlu önerisi olan var mi ?
kemanın çok zor bir ensturman olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak çok iyi bişey almayıp orta şekerli bişeyle başlamanı öneririm. 100 tl lik keman muhtemelen sikimsonik bişeydir. biraz daha iyice bişey al ama çok da yüksekten uçma. sıkılırsın yapamazsın falan soğursan kemandan fazla para kaçmamış olur.
ama aklında her daim bulunsun
kötü ensturmanla müzik öğrenmek eziyettir
-
Durumuna göre alabileceğinin en iyisini al kötü olursa hem yavaşlatır hem zevk alamazsın
-
100 liralık keman alırsan bir süre sonra hevesin kaçabilir,100 liralık kemanlardan uzak durmanı öneririm. https://do-re.com.tr/urun-624/rosler-rs3a-44-keman.html ben bu kemanı aldım 1 aydır da kursa gidiyorum memnunum tavsiye ederim.
-
DesquneR bunu yazdı
100 liralık keman alırsan bir süre sonra hevesin kaçabilir,100 liralık kemanlardan uzak durmanı öneririm. https://do-re.com.tr/urun-624/rosler-rs3a-44-keman.html ben bu kemanı aldım 1 aydır da kursa gidiyorum memnunum tavsiye ederim.
bunu alabilirim bak öyle uçuk bi fiyat değilmiş. Hacı Peki Cidden zor bi olay mi bunu çalmak. -
yeni gördüm kusura bakma geç yazdığım için,daha önce bir müzik aletiyle haşır neşir olmuşluğun varsa kısa zamanda parça çalmaya geçebilirsin. Müzik aleti tecrüben yoksa azim + zamanın varsa da bunu yapabilirsin. Perdesiz bir çalgı olduğu için ilk başlarda kurs hocan nota yerlerine etiket vs. yapıştıracaktır.Verdiği egzersizleri sürekli tekrar et,öğrendiğin parçalarıda hemen bir kenara atma öğrendim diye,yeni parçalar öğrendikçe eskileri de çalmayı ihmal etme. Umarım bu kadar bilgi işine yarar,kolay gelsin :]
-
1 yıldır keman çalıyorum dostum hemen yazıyorum
1. kural günde 1 saatini kemana ayıramayacaksan hiç başlamıyosun
2. kural zora gelemiyosan hiç başlamıyosun
3. kural sabırın yoksa kemana başlamıyosun
1.arkadaşım keman bilinen enstrumanlar arasında zorluk derecesi çok yüksek bi ensturuman ve ilk etapta çabuk sıkılacaksın devamının gelmesi için kurs şart yoksa beceremeyeceksin sokucam kemanına diyip parçalamaya başlarsın bu bakımdan şart kurs.
2. tırışka bir keman alırsan yine az buçuk bişeyler çalmaya çalışınca doğru sesler çıkmayacak hevesin kaçacak o yüzden ortalama bişeyle başla paran varsa asla ve asla 100 tl lik keman alma sakın bak demedi deme ben almıştım ilk başta kafama sıcayım dedim
3.keman öğrenirken sabırlı olman gerek dedim bunun sevbi kursta uzun bi süre düzgün yaya çekmeyi öğretecekler yani yaklaşık iki ay sen bi parça çalmayı unut heves edeceksin ama hoca izin veremeyecek kendi imkanınla denersin :D
4.keman alırken dikkat etmek gereken unsurlar var. ilk olarak gövde gövde ses açısından çok önemli keman alırken arka kapağa ilk bakılır ,bakılmasının sebebi ağaçların yaşını hesaplarken çizgilere bakılır ya, kemandada o çizgiler ne kadar çok ve sıkıysa keman o kadar iyidir ... sonra yanlara bakılır, yanlarda aynı şekilde ne kadar sıkı ise çizgiler o kadar iyidir .( çizgileri olmayan kemanlar kontrplaktır sakın alma ve boyamı değilmi anlarsın herhalde hile için boyayla çizgiler çekiyolar ona dikkat et ) üçüncü olarak üst kapaga bakılır üst kapak ne kadar ince ise o kadar iyi ses çıkar . daha sonra kemanın içinde (yani tam anlamıyla içinde)can direği vardır o can direği eşikten bi parmak geride olmalıdır ,(eşik tellerin geçtiği üst gövdedeki parçadır). daha sonra parmakları tellere bas basarken canın acımıyosa iyi bişey rahat basım önemlidir. son olarak klavye denilen parmakları bastıgın siyah yere bakılır oradaki ağaç siyah ve kahve rengi gibi bir ağaç yani abanoz ağacı olmalıdır boyamı burası diye sor siyah kısma boyaysa alma abanoz istiyorum de .
5. olarak başlangıç için ömercan diye bi kitap var yani kitabın adı ömercan 1 bunu bul biyerden oradaki eğzersizleri tam anlamıyla yaparsan kemanı kaparsın sonra önercan 2 ve suziki diye kitaplar var onlar ileri safha ömercan kitabını anlaman için kurs şart hadi kolay gele sorman istediklerin olursa cevaplarım. yaza bildiğim kadar çaık yazmaya çalıştım
harddeath0070 tarafından 27/Nis/13 00:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Çizdim burayı.