Kendi Domainize Ait Eposta Adresinizi Gmail'e Yönlendirmek?
-
normalde mailler kendi domaime geliyor ve ordan forwardlıyorum gmail hesabıma ya da ayarlardan ekliyorum eposta adresini ama istediğim biraz farklı bundan.
istiyorum ki domain panelinden ayarlayayım, mailler direk gmail'de @domain.com adına açtığım eposta adresine gitsin. mümkünse ali@domain.com gibi yönlendirebileyim eposta adresini domain panelinden ama olmadı pop3 serverını tamamen de aktarabilirim.
gmail'in business adı altında bir hizmeti vardı bildiğim kadarıyla bu işi görüyordu ama paralıydı ama şimdi bulamadım. kullandığım panel godaddy, yardımcı olabilecek var mı?
-
google.com/a/
50 hesap ücretsiz
-
-
tamamdır hocalar, oldu. şimdi merak ettiğim, diyelim ben php ile mail göndereceğim, apache nereye yönlendiriyor o ip'nin sunucusunu kullanıyor heralde. bu trafiği de gmail üzerinden yapabilir miyim?
-
Eger bahsettigin şey web mail üzerinden mail yollamaksa google app üzerinden degil kendi sunucun üzerinden yolluyorsun.Kendi sunucundan toplu mailları google vasıtası ile yollamanın bir yolu var ama ugraştırır seni ve gerekte yok.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Eger bahsettigin şey web mail üzerinden mail yollamaksa google app üzerinden degil kendi sunucun üzerinden yolluyorsun.Kendi sunucundan toplu mailları google vasıtası ile yollamanın bir yolu var ama ugraştırır seni ve gerekte yok.
-----------------------------mesela php + mysql ile yazılmış bir sistem var, sistemde kullanıcılar var ve onların hotmail, gmail vs adresleri kayıtlı (kendi domainim altında değil yani) ve ben yonetici@domain.com adı altından adamlara eposta göndermek istiyorum günlük olarak, bu mail trafiğinin de gmailden olmasını sağlayabilir miyim? istediğim daha stabil bir bağlantı sağlamak (spam filtresini aşmak gibi) ve mail trafiğini kontrol etmek.
-
mail sunucusuna ayarlama yapabiliyorsan mümkün.