Kendi Hostumu Kendim Verebilir Miyim??
-
Arkadaşlar benim bir tane web sitem var. hemide phpmysql lu cpanelli bişi :D neyse ben bu sitemin host unu kendi bilgisayarımdan verebilmek için ne yapmam gerek bu konuda pek bi bilgiye sahip değilim server falan mı yüklemem gerek napıcam bi el atın şu konuya beyah!
-
Tabi verebilirsin dostum öncelikle bir sıtatik ip alman lazım daha sonra domain ismini bu ip ye yönlendirmen gerekli daha sonra bilgisayarına IIS kurarsın oldu sana server tabi bilgisayarın ve modemin 24 saat acık kalması lazım
-
Bilgisayarında iyi bir web yayını yapman icin
Win.Ser.2003 Web Edition'ın olması gerekir
iyi bir internet baglantısı 1024(taban) Kbps ve üstü -
normal bağlantı mesela 256 k ile çok yavaş olur..
çok kişi giremez falan filan...
yüksek bağlantı lazım...
-
static ip ye ihtiyacın yok... bu iyi bi fikir değil önce bunu belirtiyim sen donwload/upload yaptığında sitedeki perfmormans düşer ayrıca sen oyun oynadğığında bir yandan ramin işlemcin site tarafından kullanılacak ama yinede açıklayayım öncelikle küçük bi site için minimum 512k ve üstü bağlantıya ihiyacın var çünki serverların asıl işi download deil uploaddır. ve ttnetin sağladığı temel adls bağlantılarında upload genelde downloadın 4/1'idir
bağlantı problemini çözünde makinene win2003 kur yada harhangi bi linux (tercihen redhat) telekomdan aylık 1$ karşılığında sabit ip aldığında ücretsiz dynamicdns servislerinden domainini ip ne yönlendirebilir ve pc yi açık tuttuğunda erişim alabilirsin...sabit ip ye sahip değilsen dyndns.org adresindne ücretsiz bi hesap al ve kendine bi hostname oluştur ardından dyndns nin download bölümünde programı var updater bunu kurman geekiyo böylece ip numaran değiştiğinde bile o isim herzmaan senin ip adresine yönlenecek ardından domainine ücretsiz bir dns serverından CNAME yönlendirmesi yapacaksın dyndns den aldığın adrese böylece pc açık kaldıkça domainin ip adresine yönlenmiş olacak :)
domainini herzaman kendi ip ne sabit tuttukdan sonra asıl iş yani webserver kurma olayı bunu win2003 iis linuxde ise apache server kurarak halledebilirsin ikisininde kurulumu gayet basitdir