Kendi Kendinizin Arama Motoru Uzmanı Olun. İlk Ağızdan Bilgi Alın Bırakın Saçma Sapan Blogları
-
Özet geç diyenin beynini yararım!
Uzun zamandır araştırmaları inceliyorum. Yabancı sitelerde fikir paylaşımı ve kaynak paylaşımı yapılırken bizim türkçe bloglarda işkembeden sallama bilmediğine laf etme kaynak gösterildiğinde ise silme görmezlikten gelme işlemleri sürüyor!!
Bi kaç tane bloğa salça oldum adamlara sorduğum sorular direk silinmeye başladı koyduğum videolar görmzlikten gelinmeye başladı.
İnsanlar göz göre göre yanlış yönlendiriliyor. Neyse gelelim konuya
1 - İşin puştluğunu öğreneceğiniz tek yer rus forumlarıdır. Neyi nasıl alt ederiz neyin nerde açığı var diyorsanız rus webmaster forumlarında takılacaksınız. Deneysel denemelerdir ve çoğunlukla anlık yarar sağlarken sonra başınıza iş açılır yanis ite değeriniz düşer, spma, sandbox vs.. karşılaşırsınız. Onaylamadığım için fazla bahsetmeyeceğim.
2 - Eğer tartışmaları fikir paylaşımını gerçekten oluşumları görmek isterseniz, işkembeden salayanların değil görselle belgeyle destekleyip fikir yürütenleri takip etmek isterseniz ;
Yukarıdaki siteyi takip edeceksiniz. Yukarıdaki site dünyaca ünlü bir platformdur ve google yandex yetkilileri dahi girip cevaplama yapmaktadır. Bizdeki gibi salak salak pr nasıl arttırırm gibi konular değil google ın en bilinmeyen en derin servslerine kadar bilgilendirme paylaşım ve herşe bulunmakta.
3 - Şimdi gelelim kardeşim sokarım forumuna bloğuna bana google ın kendisi lazım ben mühendislerle birebir sohbet etmek, tartışmak ve dinlemek istiyorum diyenlere.
3.1 - Facebook gibi saçma sapan bir ortamda ilk okul arkadaşınız dışında başka hiçbir sikim bulamazsınız.
3.2 - Gelelim twittere. Twitter kullanın. sebebi şu ki tiwtter dada yetkililer sorularınızı cevaplamakta ve resmi güncelleme ve duyuruları burdan öğrenebilirsiniz. Kısa öz bilgi almak isteyenler kullanabilir. Örnek google resmi hesabı :
3.3 - Asıl gerçeğe gelelim. Asıl gerçek ise google plus dır. Google plus da nerdeyse çoğu google yetkilisi açıklama yapmakta ve çatır çatır sizin sorularınızı cevaplamaktadır. Bakın arkadaşlar geçtim soru cevaplamayı adamlar sizi hangouts oalrak alıp canlı canlı konuşmaya bile geiçyor!
Sizin aradığınız, aramadığınız, hayatınızda duymadığınız servisleri anlatmakta, ksıa bilgiler vermekte ve cevaplamaktadır.
Mesela örnek verelim : götü başı ayrı oynayan matt cutss a soru sorduğunuz zaman adam beğendiği soruları videolu olarak cevaplıyor.
Örneğin :
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Filv4pP-1nw
Burada 301 yönlendirmesi yapıldığı zaman pr değerinin yüzde kaçının kayba uğradığını ve ihtimalini vs.. gibi bilgileri ilk ağızdan söylemekte.
Çekinmeyin sizde adama soru sorun veya yazın adamlar cevaplıyor. Adamlar gerçekten ilgileniyor.
Götü başı ayrı oynayan matt cutss g+ hesabı :
https://plus.google.com/+MattCutts/posts?hl=tr
Adamın dibi goole trend analisti john mueller g+ hesabı
https://plus.google.com/+JohnMueller/posts?hl=tr
Bİ tona adamın burdan hesabını bulup inceleyebilirsiniz. Ve adamların açıkaldıklarını inceledikçe yle bir derya denize dalıyorsunuz ki kendinizi kaybediyorsunuz. Birçok yazı ve açıklamada vay amk diyorsunuz biz ne biliyorduk admalar ne diyor gibi..
Google da çalışan Türklerin hesabını vermiyorum çükü incelediğimde utandım amk. Yabancılar ev halinde bile olsa çocuğu elinde açıklama yaparken bizimkiler içtiği kahvenin fotosunu paylaşmış. ne bekliyom.. bi an düşündüm google kpss ile adammı alıyor acaba diye..
Neyse lafı çok uzatmayacağım. demek istediğim google+ kullanın! Adamları birebir takip edin! adamlar her şekilde bilgilendirme yapıyor! Kaçırılmayacak şeyler bunlar! Özellikle sorulan sorulara verilen cevapları hiçbir yerde bulamazsını!!
3. bilmem kaç - Ayrıca wmp destekli ve google+ destekli bloglardan önerebileceğim 2 tane var ki bunlar anlatım ve yazıları özet geçmekte ve direk link vereek kaynağınıda belirtmekte bunalrıda inceleyebilirsiniz.
Kısacası demek istediğim şu ; web sizin işinizse veya hobinizse daha iyisini yapabilmek adına takip edebileceğiniz şeyler bunlar.
Ve özellikle söylüyorum ki özellikle google+ da hangouts ları izleyin bu kadar eğlenceli muhabbetleri sık göremezsiniz. Adamlarda ne ego nede başka bi sikim var. adam kucağında çocuğuna mama yedirirken bilgilendirme felan yapıyor arkadan karısı el sallıyor :D:D
Bu yazı tbt için erotikpanda tarafından yazılmıştır. Kaynak göstermeden kopyalayanın çükü düşsün. Yavşaklığın alemi yok
konuyu kilitliyorum konu ile ilgili sorulari ErotikPanda ya mesaj yoluyla sorunuz.
-
iyi güzel demişsin de sanal statü sadece seo'yla yada seo sadece google'la olmuyor. akşama kadar google'dan offical bilgi alarak anca gooboy olursun bence.
-
İyi,Hoş,Faydalı Bilgiler Veriyorsun da Neden Atarlı-Giderli Konuşuyorsun Her Konunda Ya da Mesajında Bunu Anlamadım...Seo Sorunlususun Anladık Ama Ne Gerek Var Atar-Gidere?
-
KILICH bunu yazdı
İyi,Hoş,Faydalı Bilgiler Veriyorsun da Neden Atarlı-Giderli Konuşuyorsun Her Konunda Ya da Mesajında Bunu Anlamadım...Seo Sorunlususun Anladık Ama Ne Gerek Var Atar-Gidere?
-
KILICH bunu yazdı
Dünyada SEO kavramını bulan adam o bırakda atar gider yapsın.
-
edit : linç olmasın.
Triumph tarafından 26/Şub/13 13:51 tarihinde düzenlenmiştir -
beyler sakin olun, sizene amk adam bu bilgisini böyle paylaşmak istemiş.
Tbt daki bu ayrı düşünce tartışma çıkartma anlayışını çözemedim yıllardır.
Adam o kişiden nefret ediyordur böle yazmış yazısını sen seviyorsun yada değer veriyorsun diye yazmayacakmı adam.
Yapmayın lütfen abartmayın...
Size atarlanmıyor, madem bu adam böle yazıyor, yazma biçimi hoşuna gitmiyor okumazsın kardeşim olur biter.
Sen bu adamın şevkini bu şekilde kıramazsın, kırmamalısın..
Bu arada konu bence güzel, adam seo yu öğrenmek isteyenlerin en doğru kaynaklara (kendince) nasıl ulaşabileceğini anlatmış.
Bu kadar dillendirmeye gerek yok, kötümü yapmış amk.
-
Yavşaklığın alemi yok
Acayip acayip tripler, önce efendi ol sonra seo ;)
EnableTurk tarafından 26/Şub/13 13:08 tarihinde düzenlenmiştir -
EnableTurk bunu yazdı
Yavşaklığın alemi yok
Acayip acayip tripler, önce efendi ol sonra seo ;)
hacı adam makarasına demiş öyle.Konunun amacı önemli.