Kendi Siteme Özel Ns Ayarlama?
-
Arkadaşlar Bugün Siteyi başka yere taşırken domainde girdim DNS free yazıyo dedim herhalde kendine özel ns artık free
neyse aktif ettim ama ayarlamalarını nasıl yapacağımı bilmiyorum aslında bu konu hakkında pek bişi bilmiyorum ayarlama yapınca hostda + bir işlem yapılacakmı?
felan resmi koyayım ben ordan bakarak yönlendirirsiniz inşallah :)
dns yönetimine girince bu pencere çıkıyo burda neler yapmak lazım?

-
evet arkadaşlar alpere katılıyorum böyle bi şey varmı varsa ne gibi işlemler yapmalıyız.
yada bu site değilde başka bi site için bu yapılabilirmi ayrıca bunu yaparsak site hızı düşermi saygılarla...
4 -
hacım şimdi dns oluşturacaksın önce daha sonra bu dns ye hostun ip numaralarını gireceksin o kadar hostta bişey yapman gerekmez ama plesk vs. kullanıyorsan orayada ipleri ve dns leri tanımlaman gerekebilir.
edit : resimleri yeni gördüm , myorderbox mu kullanıyon :D orda dns adı ve ip girilen bir kısım var ordan halledicen
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------hacım şimdi dns oluşturacaksın önce daha sonra bu dns ye hostun ip numaralarını gireceksin o kadar hostta bişey yapman gerekmez ama plesk vs. kullanıyorsan orayada ipleri ve dns leri tanımlaman gerekebilir.
edit : resimleri yeni gördüm , myorderbox mu kullanıyon :D orda dns adı ve ip girilen bir kısım var ordan halledicen
-----------------------------o pencerede hepsine giriliyo ama hangisi a.q :D
-
ns recods var hocam oradan olur heralde myorderbox kullanmadım godaddy gibi mükemmel domain yöneticisi varken
ns recods tan işte
seinkiler bunlarmışPOINE.SMYRNA.COM.TR 95.168.170.29
POINE.SMYRNA.COM.TR 95.168.170.30
sen bunları oradan ns1.hepsibeles.net yaparsın 95.168.170.29 bu ip yi tanımlarsın ns2.hepsibeles.net 95.168.170.30 onda bunu tanımlarsın sonra
nameserver bilgisi yerinede bunları yazarsın tamamdır. ns1.hepsibeles.net ns2.hepsibeles.net ama nsler 1-2 gün sürer aktif olması -
Hocam myorderboxda Domain > Child Name Servers gir
Host Adı : ns1.domain.com
İp : xx.xx.xxx
ns2 yide aynı şekilde ekle
Daha sonra ns adreslerinide
ns1.domain.com
ns2.domain.com şeklinde yönlendir
Diğerlerinde ayarları bilmiyorumda whmde Edit DNS Zone var ordan domaini seç ns bilgilerini değiştir tamamdır :)
-
eyvallah yarın deniyem şu işi bi hal edemediler ayar ettiler 150 mb siteyi 6 saattir taşıyamadılar a.q
@serdar gooday dan alacam süresi bitmesine 1 ay kala 9 yıllık uzatacam merak etme :D
-
transfer edene 1 yılda hediye onlar uazatıyor :D oldu sana 10 yıl