folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kendiliğinden Oluşan Bios Şifresi

Kendiliğinden Oluşan Bios Şifresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Arkadaşlar uzun süredir biosa girmiyordum...bi ara pc deki usb yi boot etmek için biosa girmem gerekti..ama bir de ne göreyim bios şifre soruyor..

1. şifreyi ben koymadım!

2. bilgisayarımı benden başka kimse açmaz =)

biosta durup dururken nasıl ortaya çıkar şifre ya.Böyle bi olayla karşılaşan arkadaşlar var mı? ne yapmam gerekiyor?

@$edit : bilgisayarım laptop ..

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

boş şifrede ola bilir.tuşlara fazla basdığında bazılarında şifre soruyor.enterle gider.yok olmadıysa biosu çıkar yeniden tak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

anakartın üzerinde yer alan saat pili (bios pili) sök 5-10 dk bekle daha sonra tak ve başlat şifre gitmiş olacaktır. (şaka falan değildir)

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

bilgisayarın bios fabrika ayarı şifrelenmiş olarak kaydetmişseler senin tek şansın bios şifresini kapatıp o ayarı fabrika ayarı diye kaydetmen gerek pili çıkarmakda akıllıca bir çözüm şifreyi bilmiyorsan.

Dual bios ise anakartın yanında gelen yazılım ile recovery yapabilirsin.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

pili sök pilin altında + ve - kutubu kısa devre et çalıştır pc yi falan 0 lar

edit:laptopmuş görmedim o kısmı

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

geçen arkadaşıma olmuş masaüstü pc de şifresi 1 kere space bar (Bildiğimiz boşluk tuşu)

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

edit sonradan gelmiş :} recovery cd varsa (bios recovery olacak) onu kullan yoksa ara lapotopunun markasının müş.hizmetleri ulan *q şifre koymuşunuz şifreyi verin bana de :}

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aynısı bendede olmuştu ama şifre girmek yerine enter e basınca giriyo biosa sende bir dene bakalım.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

space i denedim olmadı enter a bastım yine olmadı .s bi bayiye falan götürcem artık =)

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
Toplam Hit: 1401 Toplam Mesaj: 9