Kendiliğinden Oluşan Bios Şifresi
-
Arkadaşlar uzun süredir biosa girmiyordum...bi ara pc deki usb yi boot etmek için biosa girmem gerekti..ama bir de ne göreyim bios şifre soruyor..
1. şifreyi ben koymadım!
2. bilgisayarımı benden başka kimse açmaz =)
biosta durup dururken nasıl ortaya çıkar şifre ya.Böyle bi olayla karşılaşan arkadaşlar var mı? ne yapmam gerekiyor?
@$edit : bilgisayarım laptop ..
-
boş şifrede ola bilir.tuşlara fazla basdığında bazılarında şifre soruyor.enterle gider.yok olmadıysa biosu çıkar yeniden tak.
-
anakartın üzerinde yer alan saat pili (bios pili) sök 5-10 dk bekle daha sonra tak ve başlat şifre gitmiş olacaktır. (şaka falan değildir)
-
bilgisayarın bios fabrika ayarı şifrelenmiş olarak kaydetmişseler senin tek şansın bios şifresini kapatıp o ayarı fabrika ayarı diye kaydetmen gerek pili çıkarmakda akıllıca bir çözüm şifreyi bilmiyorsan.
Dual bios ise anakartın yanında gelen yazılım ile recovery yapabilirsin.
-
pili sök pilin altında + ve - kutubu kısa devre et çalıştır pc yi falan 0 lar
edit:laptopmuş görmedim o kısmı
-
geçen arkadaşıma olmuş masaüstü pc de şifresi 1 kere space bar (Bildiğimiz boşluk tuşu)
-
edit sonradan gelmiş :} recovery cd varsa (bios recovery olacak) onu kullan yoksa ara lapotopunun markasının müş.hizmetleri ulan *q şifre koymuşunuz şifreyi verin bana de :}
-
Aynısı bendede olmuştu ama şifre girmek yerine enter e basınca giriyo biosa sende bir dene bakalım.
-
space i denedim olmadı enter a bastım yine olmadı .s bi bayiye falan götürcem artık =)