folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kendimce Düşüncelerim ...

Kendimce Düşüncelerim ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

öncelikle merhaba...

kafama takılan bazı olaylar var,o konular hakkında kendi düşüncelerimi belirtmek istiyorum sadece...başka bi amacım fln yok.

konuya şöyle girmek istiyorum,bu ülkede insanın askerlik yapası gelmiyor...
    yaşım daha bu iş için küçük olabilir,fakat kendimce gerçeklerimi paylaşmak istedim...

şöyle başlayayım.ülkemizde verilen şehitlerin değeri bilinmiyor.nefes filminde dediği gibi , ' 45 saniyelik kahraman ' sıfatıyla kalıyor askerler.
    bu ülke için,halk için,vatan için canını veriyor ama değeri sadece 45 saniye.fakat münevver cinayeti,yada diğer cinayetler bile çok daha fazla değer kazanıyor..
    önemli olan ölme şekli mi yani ? sevgilisi tarafından kesilen insan,vatanı için şehit düşen mehmetlerden daha mı değerlidir ?
    ülkemizin hali içler acısı.ben düşünüyorum da , ülkede o kadar çok atatürk tanımaz,vatan millet düşüncesinden uzak,yabancı avrupa ülkelerine özenti yada doğu arap medeniyetlerine gerici faaliyetler içinde bulunan insan var ki...yurdumun televizyonunda bile saçma sapan ''esra-ceyda,sen de cüneyt'' tarzı şeyler..
    sokağa bakıyorsunuz , yeni türeyen emo'lar.bir tarafta ninjalar..ki burada o kara çarşaflı kişilere laf etmiyorum,kendi inancıdır,saygı duyarım..

ülkemizin hali bu.insanlar hiç bir şekilde değer vermiyor yapılanlara.emeğe saygı yok.halkçı geçinen insanlar mitinglerde emekçi insanların tezgahlarını dağıtıyor,devletin polisine saldırıyor.bu ülke için bir şey yapası kalmıyor insanın.o kadar güzel beyni yıkanmış ki bazılarının,rusya ( ki bu işin ilmini yapan ülke,yahu onlar başaramadı biz mi başaracağız ? ) tarafından bile terkedilmiş bir sistemi savunuyorlar.

not : o kadar fazla , belki gereksiz,belki de size saçma gelecek noktalara kendimce yorum yaptım...sizin de fikirleriniz vardır,onlara da saygı duyarım,belki ifadem ve klavyemde yetersizlikler vardır,bu yüzden silinebilir,sağlık olsun.. :) ama bana göre bu böyle,he değişmez mi bu fikirler ,elbette değişir,fakat benim yanlış düşüncem varsa ve bunlara doğru olanlarla karşılık gelirse...

Koca hestiy aya bedenem ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek
    Bu ülkenin insanalrı askerlik yapmaları için Üst devrelerin insan olması laızm..Evet belki Sıkıntıların Bazı şeyleri aşacaktır ama bu çekilen zulümler artı verdiğmiiz o kadar şehit Hep işkence zulüm görmüştür..Ülkenin her neresinde olursak olalaım ayırt etmeden doğuda ve batıda Askerlerimize aynı hoş görüde davranalım...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

inlarlar derbi maçlarına gösterdiği ilhi ve alakayı senin bu saydıklarına göstermiyor maalesef..

her yer torpil kaynıyo 

15 sene oku bi dünya sınava gir siyah derili dönen kolttuklarda bi tanıdığn yoksa neye yarar 

ha herkes torpilli mi tabiki hayır..

toplumumuzun eğitim seviyesi düşük kültürlerimiz örflerimiz adetlerimiz çok farklı..

heryerde para konuşur oldu artık.. paran varsa tanrı sensin yoksa tanrı seni korusun..

snnyk

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------
    bir karsiligi olsun diye askerlik yapilmaz

hocam zaten hiç bir asker kendini mermiye siper ederken karşılık beklemez ama insanlarımızın şu halini düşününce gerçekten askerler moral kaybediyorlardır diye düşünüyorum

Koca hestiy aya bedenem ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

batuhan14 bunu yazdı:

7-19 bunu yazdı:

hocam zaten hiç bir asker kendini mermiye siper ederken karşılık beklemez ama insanlarımızın şu halini düşününce gerçekten askerler moral kaybediyorlardır diye düşünüyorum

Çok Yalın Bir Sür Düşünce bence. Askerin Moral ve Motivasyonu Emir Komuta Zincirinde Saklıdır. Halkı Baz Almaz...  Halkı Ve Halkın Düşünce Felsefesini yada Felsefik Hususları Kapsamaz...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

enes bunu yazdı:
    Bu ülkenin insanalrı askerlik yapmaları için Üst devrelerin insan olması laızm..Evet belki Sıkıntıların Bazı şeyleri aşacaktır ama bu çekilen zulümler artı verdiğmiiz o kadar şehit Hep işkence zulüm görmüştür..Ülkenin her neresinde olursak olalaım ayırt etmeden doğuda ve batıda Askerlerimize aynı hoş görüde davranalım...

yumuşak demirden sert çelik nasıl elde edilir biliyormusun? 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuznunHikayesi
    HuznunHikayesi's avatar
    Erkek

ShockMan bunu yazdı:

batuhan14 bunu yazdı:

7-19 bunu yazdı:

Çok Yalın Bir Sür Düşünce bence. Askerin Moral ve Motivasyonu Emir Komuta Zincirinde Saklıdır. Halkı Baz Almaz...  Halkı Ve Halkın Düşünce Felsefesini yada Felsefik Hususları Kapsamaz...

aynen.. her zaman yerinde müdahale yerinde sözler yerinde insandan (: seni seviyoruz Mehmet abimm (:

172* & 05-18-10 17:3x..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clio
    clio's avatar
    Erkek
    Toprak borcudur , elbet gidip yapılıcak .Askerde herkese silah verip çatışmaya yollamıyorlar.kimi çatışır kimi masa başında hizmet eder.Benim arkadaşım İzmirde asker Görevi mısır satmak millete mısır satıyor arabayl buda hizmettir.Kazanılan para sonuçta orduya gidiyor..Neyse konuya gelelim ,@batuhan14 bende biyandan senin gibi düşünüyorum . Devir değişti millet vatan için değil cebini doldurmak için yaşıyor.Ortalıkda emolar memolar kekolar geziyor biz bunlar içinmi askere gidiyoruz.4 Yıl üniversite okuyorsun 20 yaşında bugün kalem tutan ellerin yarın silah tutuyor.Benim amacım ne askere gitmememek nede başkasını askerlikden soğutmak haşa , batuhan da öyle demek istiyor hepimiz gidip toprak borcunu ödiceğiz . savaş çıksa şimdi bugün öperiz anamızın babamızın elini gönüllü olarak gideriz sorun o değil kimse sakın yalnış anlamasın çıkıpda herkes askere s.s. gidecek diye ahkam kesmesin.Demek istediğimmiz kötü birşey değil Az çok anlamışınızdır.Dünyanın en güçlü ordularından biriyiz ama bir avuç pkklıyı bitiremiyoruz. Youtubede verilen Türk askeri gövde gösterileri videoları altına yazılan yorumları okuyun. pkk yandaşları neler yazıyor . "şu kadar heliköpteriniz var şukadar f16 nız var komandolarınız var "ama dağdaki bir avuç insan dediğiniz gerillaaları bitiremiyorsunuz.Ne cevap vericeksin buna ? Biz gerçekten o bir avuç pkklı niye bitiremiyoruz onlar bizden güçlümü !!! Bitirme gücümüz varsa niye bitirmiyoruz köyden gelen gençleri fakir gençleri 3 aylık verdikleri eğitimle dağa yolluyorlar.Üstünde ne çelik yelek var nede teknolojik silah .Piyasada teknolojik silahlar çelik yelekler var niye vermiyorlar. Eskiden yoktu tamam .madem bir askerin canı bu kadar önemli şimdi niye vermiyorlar , Bizim anlatmak istediğimiz bu Aralık da Allah ın izniyle bende askerim. Tekrar söylüyorum bizim amacımız askere gitmemek ve başkalarını soğutmak değildir.Birini askerden soğutmak suçtur adiliktir .Versinler abicim full eğitim çıkalım dağa hani deseler kökten giricez bi kerede bitireğiz bu işi ölmek var dönmek yok eyvallah derim , arkama bakarsam namerdim.Ama öyle birşey yokki gidiyoruz adamlar pusuya yatıyor arkamızdan sıkıyorlar yada mainlere basıyoruz. BİZ ÖLÜCEKSEKDE HAİNCE PUSUYLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ DELİKANLI GİBİ ÖLMEK İSTİYORUZ.SAVAŞARAK ÖLMEK İSTİYORUZ. 2 sene öncesi genç mücidlere 2 tane eleman çıktı bir sistem gösterdiler . Sistem şu yapay zekaa kameraları silahları yerleştiriyosun.dağdaki teröristi sen oturduğun yerden tek tuşla imha edebiliyorsun (bunun daha açıklayıcı dökümanı var bulursam vericemxd)Bizim burda demek istedğimiz bu kadar teknoloji varken çelik yelek vs.. varken imkanlar varken orda neden onu kullandırmıyorlar.akla mantığa yatmıyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek

biraz önce kıçımdaki o dehşet soğuk hissinden biran önce kurtulmak için hız hızlı eve gelirken askeriyenin önünden geçtim.bi ana nöbet tutan askerle göz göze geldik ki içimden selam vermek geldi

"kolay gelsin işin zor bu soğukta" dedim.

oda "saol vatan sağ olsun yeter"dedi.

film gibi ama bi an tüylerim diken diken oldu helal olsun diyesim geldi.sonra eve kadar bunu düşündüm evet vatan için kanımın son damalsına kadar bende hiç düşünmeden veririm.ama vatan? bir çok makamı kendi çıkarları için hırsızların kadrolaştığı.kıcı boklu ermenilere yalakalık yaptığı, 30 yıldır 3-5 çapulcuya binlerce şehit verdiğimiz şehit verdiğimiz yetmedi şimdi nasıl peşkeş çekmeye çalışyoz.şimdi kanımın son damlasını bulara için mi vercem?

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
Toplam Hit: 1404 Toplam Mesaj: 9