Kendimden Kendime-2 (Hayal Kurmak)
-
Tanrı hayal kurmamı yasaklar diye korkuyorum bazen.
Taştan topraktan dünyanın yanında hergün bir dünya daha kuruyorum kendime.Birinde bedenim diğerinde ise zihnim savruluyor.Kendime şaşıyorum bazen "Yok daha neler" demekten alı koyamıyorum kendimi. Öyle uçarı hayallere kapılıyorum ki zehirlenmiş gibi kenetlenmiş gibi hayallere.Yasaklar olmadan kurallar olmadan kendim kuruyorum dünyamı.
Keşke sevdiklerimede alsam içinede onlarda yaşasa benimle.Saklasam, korusam onları bu toprak dünyadan.
Öyle kapılıyorum ki bazen günlerce haftalarca sürükleniyorum bir hayalin peşinden. Yeter lan artık dön buraya demesini bekliyorum birilerinin... Sessizlik hakim odama. Sokakta biri yanaşsada ne düşünüyorsun birader dese, hayal kuruyorum sende gel desem otursak bir dünya kursak oracıkta. Hiç tanımadığım biriyle.
Kendimi hayalimdeki dünyalara yakıştıramadığımdan mı yoksa beceremeyeceğimden mi bilmiyorum...çabalamıyorum."Ne işin var oglum böyle şeylerle askere git gel bir işe gir" zırvaları dönerken, hayallerin peşinde koşmak çok zor. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar insan varken arkamda onca fikre isyan bayrağını çekmek. Bir deliyle kafa yapan adama yanlışını kabullendirmek gibi... İmkansıza yakın mı?
Bir anda düşüveriyorum aydınlık dünyanın karanlık kollarına, hayallerime ara verip yaşamaya devam ettiğimde. Yaşamaya ara veripte yaşamaya çalışmaya ya da. Karar veremedim. Bildiğim birşey, ben sizin toprak dünyanıza zarar vermedim. Neden arabesk zincirlerinizle zihnimi bağlamaya çalışıyorsunuz? Sizin toprak dünyanızda neler döndüğüne akıl erdiremedim. Bırakın beni, hayallerimi... En azından kendimi böyle mutlu edeyim. -
2.si ve buda güzel hoca , fakat hemen paylaşma bekle biraz zaman geçsin sonra ekle ki o yazıların değeri hep üstte kalsın , baymasın = )
-
Bi heyecanla yazdım bekletmek istemedim... Bundan sonra öyle yapayım sagolasın ;)
-
çok fena.
-
güzel güzel :)
-
şevkini kırmak gibi olmasın ama bana ilk okul çocuklarının kompozisyonu gibi geldi :). Biraz daha betimleme kullanırsan iyi olur yalınlık ve betimlemeyi bir arada tutmuşsun... şimdi yalın bir cümlede giderken birden betimlemeye girdiğin vakit "ulan ne oldu" şimdi gibi oluyor. Okuyucuda çok yorar bu tarz denemeler.
şahsi fikrim.
-
Çok daha iyi olacağına canı gönülden inanıyorum. Eleştirilere dikkate alıp yazdıkça daha da iyi olacaktır
-
Zeki bir insan yalnızlıkta, düşünceleri ve hayal gücüyle mükemmel bir eğlenceye sahiptir. Arthur Schopenhauer
-
bütün eleştirileri dikkatle dinliyorum... biraz geç cevap yazdım kusura bakmayın 38,5 derece ateşim var su an :S
-
Böyle yazılar yazan baya müridler türedi son zamanlarda hayırlısı..