folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Kendime Ait E-Kitap Satmak İstiyorum. (Yardım Lütfen)

Kendime Ait E-Kitap Satmak İstiyorum. (Yardım Lütfen)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

henüz hali hazırda birşey yok. Ön araştırması içerisindeyim. Kitap yazıp e-kitap olarak satmak istiyorum. Bunun için ilk akla gelen appstore ve google Play.

Bunlar başta olmak üzere, nasıl satıcı olabilirim ve tavsiye edeceğiniz başka platformlar var mı?

En önemlisi de satıcı olma koşulları ve güvenirlik.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mkeles84
    mkeles84's avatar
    Erkek

Kobo'nun WritingLife diye bir bölümü var, hiç denemedim ama e-kitap yayınlanabiliyor anladığım kadarıyla. Sadece Kobo uygulamaları ve Kobo e-kitap okuyucularından okunabilir.

https://www.kobo.com/writinglife

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

D&R satıyor ancak şahıs olarak kabul etmiyor yayınevleri ile anlaşılıyorlar sanırım. Bu arada şahsi görüşüm e-kitap'ın bir piyasası yok Türkiye'de. İnternette e-kitaplar tek tıkla uzakta. Özellikle ekşi sözlüğün e-kitap arkadaşlığından sağlam arşiv yapmıştım.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

@iso bir ara böyle bir koşturmaca içindeydi sitesini hatırlamıyorum ama amatör yazarlara e-kitabını net üzerinden satabilme imkânı tanıyan ilk diteydi Türkiye'deki bir mesaj at sor istersen hâlen yapmıyorsa da yönlendirir, bilgilendirir.

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Açılın ben geldim, nasıl hatırladın lan @nikoteen bunu.

Evet ben bu sektörde ilk resmi yayın evini kurdum. adı da ilk yayın eviydi. Kaşesi biyerlerde fosillenmeye yüz tuttu. Neden? çünkü kimse e-kitapı siklemiyor. Bir tane astroloji kitabı yayınlayacaktık. Yazar hatun kişisi son anda eşine dostuna imzalayıp hava atacağı bi kitabı olmayacağını düşündüğü an vazgeçti. Bizde okurlardan ziyade yazarlar tercih etmiyor bu işi egodan dolayı yani.

Önerilerim. "Ben yaparım her şeyimi" tribine girme. Bir yayın evi ile anlaş. Sadece e-kitap formatında anlaşabileceğin yayınevleri mevcut. Bunu yapamıyorsan, mutlaka bir editöryel düzenlemeye tabii tut kitabını. Mümkünse profesyonele, o da mümkün değilse, onu da kendin yap anasını satayım. 

Son olarak, telif hakları korunması. Notere gidip, yazılarının hakkını kendine alabilirsin fakat hayvani para alacaklar, sen onu da istemeyeceksin.
    http://www.kameraarkasi.org/senaryo/telif.html

şurada bir miktar anlatılmış ptt olayı. Kullanabilirsin.

İşlerini bitirdikten sonra, idefix ile görüşmeyi dene. Türkiye'de ki en fazla kitabı bu herifler satıyor bildiğim kadarıyla.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek
    iso bunu yazdı

Açılın ben geldim, nasıl hatırladın lan @nikoteen bunu.

Evet ben bu sektörde ilk resmi yayın evini kurdum. adı da ilk yayın eviydi. Kaşesi biyerlerde fosillenmeye yüz tuttu. Neden? çünkü kimse e-kitapı siklemiyor. Bir tane astroloji kitabı yayınlayacaktık. Yazar hatun kişisi son anda eşine dostuna imzalayıp hava atacağı bi kitabı olmayacağını düşündüğü an vazgeçti. Bizde okurlardan ziyade yazarlar tercih etmiyor bu işi egodan dolayı yani.

Önerilerim. "Ben yaparım her şeyimi" tribine girme. Bir yayın evi ile anlaş. Sadece e-kitap formatında anlaşabileceğin yayınevleri mevcut. Bunu yapamıyorsan, mutlaka bir editöryel düzenlemeye tabii tut kitabını. Mümkünse profesyonele, o da mümkün değilse, onu da kendin yap anasını satayım. 

Son olarak, telif hakları korunması. Notere gidip, yazılarının hakkını kendine alabilirsin fakat hayvani para alacaklar, sen onu da istemeyeceksin.
    http://www.kameraarkasi.org/senaryo/telif.html

şurada bir miktar anlatılmış ptt olayı. Kullanabilirsin.

İşlerini bitirdikten sonra, idefix ile görüşmeyi dene. Türkiye'de ki en fazla kitabı bu herifler satıyor bildiğim kadarıyla.

:) üstadım saygılar. Bir bende zerre ego yok. İsmim yazmasa bile s.klemem. Çok büyük çaplı ve profesyonel bir iş olmayacak. 40-50 sayfalık, farklı alanlarda küçük bedelle (örn 3-5 tl gibi) adam beleş bulmak için saatlerce internette vakit geçirmeyecek, 3 tl verip işinin görüldüğüne bakacak. Google Play yeni kayıtları durdurmuş nedense, appstore de 51 bölgede hizmet veriyor Türkiye yok. başka nerelerden yapılabilir bilmiyorum. Pasif gelir (google adsense gibi) olsun, akmasa da damlasın yeter. daha önceki mesajını da dikkatlice takip edeceğim fakat belirttiğim konular üzerinde birşeyler tavsiye edebilirmisin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Nasıl unuturum, zırt pırt ne zaman bitiyor kitap diye soruyordun  :D 3-4 yıl oldu herhalde yeni başladım sayılır kaleme almaya senaryoyu bir türlü oturtamıyorum ama kusursuzluk takıntısı yüzünden asla tahmin edilemeyecek neden-sonuç ilişkileri kurmak için ciddi anlamda kasıyorum bir başrol karakterini kitabın başında öldürmek adamı çok pis tıkıyor :D herhalde bi 5-6 yıla biter. İmzalayıp sana gönderecem ilk :D Bu arada bahsettiğim semtte 3 katlı korku evi yapmışlar kira sorma şevkim bile kalmadı mk :D

Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 1289 Toplam Mesaj: 7
e kitap