Kernel Dosya Sistemini Görmüyor?
-
arkadaşlar linux-2.6.39.4 kerneli indirip derledim, sonra busybox'ı statik derledim, daha sonra 1gblik flash diski (/dev/sdb) 2'e böldüm. /deb/sdb1 fat32 ve /dev/sdb2 ext4. tabi kerneli derlerken ext4 desteği de işaretlenmişti.
mbr.bin dosyasını dd ile /dev/sdb nin ilk 404 baytına yazdım. syslinuxu /dev/sdb1'e yükledim. kerneli de (bzImage) aynı yere attım.
syslinux.cfg dosyasını da aşağıdaki gibi hazırlayıp /dev/sdb1'e attım.
#syslinux.cfg
DEFAULT overbite
TIMEOUT 30
PROMPT 1
LABEL hunbite
KERNEL bzImage
APPEND root=/dev/sdb2 init=/etc/inittab rootdelay=6 serial=0,19200n8daha sonra busybox'a make install dedikten sonra _install klasörünü altına çıkardığı dosyaları /dev/sdb2'ye attım
ayrıca /dev/sdb2 de /etc/inittab dosyası:
# /etc/inittab
::sysinit:/etc/rcS
tty1::respawn:/sbin/getty 19200 tty1
::ctrlaltdel:/sbin/reboot
::shutdown:/bin/sync
::shutdown:/bin/umount -a -rbu dosya içinde adı geçen /etc/rcS dosyası:
export PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin
mount -t proc proc /proc
mount -t sysfs sysfs /sys
mount -t devpts devpts /dev/pts
mdev -s
hostname overbitebunları yaptıktan sonra test etmek için sudo qemu -hda /dev/sdb dediğimde sistem açılıyor, boot oluyor, kerneli çalıştırıyor fakat şöyle bir hata veriyor:
sorun böyle, bunu aşmam için ne önerirsiniz?
-
Dosya sistemi yarattın mı hacım ?
/ dosyasının nerde oldugunu bulamıyor
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Dosya sistemi yarattın mı hacım ?
/ dosyasının nerde oldugunu bulamıyor
-----------------------------
dosya sistemini nasıl yaratacağım? flaşın ikinci bölümünü ext4 formatladım işte orası / olacak sysconfig içinde root=/dev/sdb2 diye gösterdim ama ? daha dün başladım bu aşamada takıldım
-
Yarına finalim var.Yarın pm at detaylıca anlatırım.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Yarına finalim var.Yarın pm at detaylıca anlatırım.
tamam hocam kolay gelsin
-
sdb2'yi görmüyor. Bir tane kullanılabilir partition varmış o da mtdblock0 mış.
Yani görünen o ki sistemin USB'yi disk olarak görmesi için gerekli bir driver'ın eksik.
Hatayı sysconfig değil, kernel atıyor.
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------sdb2'yi görmüyor. Bir tane kullanılabilir partition varmış o da mtdblock0 mış.
Yani görünen o ki sistemin USB'yi disk olarak görmesi için gerekli bir driver'ın eksik.
Hatayı sysconfig değil, kernel atıyor.
az önce kerneli tekrar derledim, tüm usb sürücülerini block ve character device sürücülerini tüm dosya sistemlerini de seçerek, yine aynı hatayı verdi . . .
-
Başka kernelin varsa, bzImage yerine onu koyup boot etmeyi dener misin? Büyük bi ihtimalle kernel konfigürasyonu kaynaklı diye düşünüyorum.
-
MaviEkran bunu yazdı:
Başka kernelin varsa, bzImage yerine onu koyup boot etmeyi dener misin? Büyük bi ihtimalle kernel konfigürasyonu kaynaklı diye düşünüyorum.
evet dediğiniz gibi ubuntunun kernelini atıp denedim, yine aynı hatayı verdi fakat bu sefer available partitions kısmında flash diski sda1 ve sda2 olarak gösterdi. ben de syslinux.cfg de root=/dev/sdb2 yazan kısmı /dev/sda2 olarak değiştirince bu sefer çalıştı:

-
ubuntunun kerneliyle (2.6.32-37-generic-pae) yukarıda göründüğü gibi login promptuna ulaşabilmiştim. /etc altında groups passwd hosts vs. dosyalarını oluştuup içlerini doldurdum. passwd dosyasının ilk satırı şöyle
root::0:1:yonetici:/root:/bin/bash
fakat /bin/bash dosyası bulunmadığından root ile giriş yapınca /bin/bash yok deyip tekrar login diyor.ben de bin altında ash diye bir dosya gördüm bodoslama yukarıdaki satırda /bin/ash yazdım yine olmadı.
sonra benim /etc/inittab dosyasının adını init olarak değiştirdim. syslinux.cfg dosyasında da ilgili satırı init=/etc/init yaptım. bu kez de init dosyası yok dedi fakat herhangi bir tuşa basında komut satırı geldi en sonunda.
nereye ne yaptım ben de tam çözebilmiş değilim. fakat halen kendi derlediğim kernel çalışmıyor. yardımlarınızı bekliyorum. saygılar