Kes-Yapıştır Yapılmış Bir Dosya Kurtarılabilirmi
-
Arkadaşlar hdd den kes diyerek usb diske yapıştır dediğim bir dosya hdd den geri kurtarılabilirmi,
-
Sanırım kurtarılamaz diye biliyorum ,
Bu yüzden atalarımız : '' Önce kopyala ,sonra yapıştır , sonra eskiden sil ...!'' demiştir :P
Edit : Şaka bi yana da boktan bişi ben böyle çok dosya kaybettim , resim , vs ... Hep aynı hataya düşüyorum ... :) -
sanmıyorum ama işe yarar bişey çıkar inş. herkese lazım olur.silinse neysede sonuçta silinince hdd nin ni yerlerine gömülüyo.ama kesilince kurtarıldını hiç duymadım
-
hmm.
bi program olsa.. atıyorum 100mb'a kadar kestiğimiz her dosyayı biryerde tutsa..
sonra bunu bilgisayar kapatırken filan silse ?
veya 100mb yerine sınırda ortadan kalkabilir. sadece KES yapılan dosyaları bir yere yedekler. pc kapanırkende siler..
nasıl iş yapar mı ? :D
-
Yapmaz barış, :)
Ama onu kurtaran program iş görür sen onu geliştir,
-
BarisYigit bunu yazdı
hmm.
bi program olsa.. atıyorum 100mb'a kadar kestiğimiz her dosyayı biryerde tutsa..
sonra bunu bilgisayar kapatırken filan silse ?
veya 100mb yerine sınırda ortadan kalkabilir. sadece KES yapılan dosyaları bir yere yedekler. pc kapanırkende siler..
nasıl iş yapar mı ? :D
herhangi bir dosya, yazı veya fotoyu "kes" dediğimizde hiç bi yere yapıştırmadığımızda o nerede saklı tutulur "yapıştır" komutu verilmeyene
kadar mesela tmp olarakmı durur hdd'de ve bulunabilirmi yapıştır komutu verilmeden ?
-
üstüne klasör işlemi yapmadıysan ctrl+z yap.
-
Kurtarılır hocam silinmiş bir dosyadan farkı yok.
Eğer resim, müzük, office dokumanı falansa daha kolay kurtulur çünkü o tip dosyaların headerları, footerları bellidir. Fat dan kaydı tamamen silinse bile raw bir aramayla kurtulur. Ben içeriğini bildiğim şeyleri hex editorle raw arayarak bile kurtarabiliyorum, tabi ömründen ömür gider, boş alanda akıllı arama yapan birçok program var onları kullanabilirsin. hiren boot cd çek onda bissürü var.
Recorvery yapacağın zaman ilk yapman gereken zaman kaybetmeden o diski sökmek yada dismount etmektir.
HolyOne tarafından 15/Kas/12 13:45 tarihinde düzenlenmiştir