Kestane Kabağı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Kestane Kabağı diye ayrıca satanlar da var ama bu bütün kabaklarda aynı esasında.. özellikle iç anadoluda bilinen kabak tatlısının (kabağın kabuğu soyulur, karpuz dilimlenir gibi dilimlenir, şerbetli suda kaynatılır, kabak talısı olur, huşu içinde yenilir) özellikle kabuk kısmı kestane lezzetindedir. hatta bir an kendinizi kestane yiyor zannedebilirsiniz. neden kabağın kabuğu kestane gibidir? kestane ve kabak aynı iklimin meyvesi midir? yoksa.... kestaneyle alakası yok da, onca insan yanlış mı hissediyo?

on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    allahın hikmeti işte vardır bi akrabalıkları...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Birde buna benzer tatlı var , nerede yedim hatırlamıyorum çok gezen birisiyim hemen hemen her şehirde kaldım tr de , barbunya tatlısı vardır.resmen kestanedir , kestane olsun kabak olsun birçok aynı özellikleri var lezzet bakımından , nedenini bilemiyorum genlerinde ortak özelliklr var heralde:P

Ama yememiş olan varsa kesinlikle denesin , Barbunya tatlısı... Aynı kestane şekeri gibidir..

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Erkek

esasında tam nedenini ben de bilmiyorum ama çocukluğumdan bu yana gelen merağım ve üzerine biraz düşünmemle ortaya kafama göre bi sonuç çıkarttım. barbunya tatlısını bilmiyorum ama bu benim hipotezimi destekler nitelikte :) eğer bu proje tutarsa, bilimsel bi projenin alfa testerı olmuş olcan deca. büyük adamsın...

şimdi efendim bana kalırsa olay şundan ileri geliyo.. kabağın kabuğu da (pişmiş hali), barbunya da, dokunsal olarak kestaneyle çok örtüşüyo.. sıcak halleri, bol nişastalı yapıları.. elimizle tuttuğumuzda, ağzımızda çiğnediğimizde, yuttuğumuzda her noktada dokunsal olarak bize verdikleri, kestanenin verdikleri ile aynı..

sonuç olarak.. bana kalırsa bu bir yanılsama. ama neden her şey kestaneye yanılsıyo onu bilmiyom. demek ki kestane boş bir nimet değilmiş :)

on error go to hell
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Olduysa bir yardımım ne mutlu bana ;) Tatlının tam tarifini bilare PM yoluyla bugün yarın iletirim. Gerçektende lezzetlidir ;)

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

kokuyla ilgisi olabilirmi acaba?

Zira şekerle kaynatılıyor. Örneğin burnunuzu tıkayın bir dilim çiğ patates atın ağzınıza çiğneyin çiğneyin ve yutun, arkasından yine burnunuzu tıkayıp aynı büyüklükte bir dilim elma atın ağzınıza tat farkı olmayacaktır.

Buna benzer bir hadise olabilir kestane ve diğer bahsi geçen gıdalar belkide benzer nitelikler taşıyan besinlerdir. Aynı şekilde pişirilmeleri tadlarını benzer kılıyordur. (belki)

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek
    Hacım kabak tatlısını bana sor sen. Bak şimdi kabak tatlısında kabuk soyulurken derinden alınmaz. Bu nedenle kabuğa daha yakın olan yer daha sert olur. Kabuğu zaten palamut kıvamında olan kabağın sert kısmı şerbetle kaynatılınca kestane tadı alır. Olay bundan ibaret. Konya/Ereğli'ye gelin ben sizi kabak tatlısından usandırayım.

!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek
    Kestane şekerinin üstüne tanımıyorum. Selam ederim.

Hoop.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bursa terminalinde inerim direk Kafkas'a gider kestenenin kralını yerim.

Barbunya dediğin nasıl oluyor? Şekli cismi nasıl

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

hocam bu şey gibi bi yerde okumuştum..

elma , patates ve soğan aynı şeylermiş.. sadece kokuları farklı olduğu için farklı şekilde tat veriyorlarmış..

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Erkek
    cursedcrow bunu yazdı:

hocam bu şey gibi bi yerde okumuştum..

elma , patates ve soğan aynı şeylermiş.. sadece kokuları farklı olduğu için farklı şekilde tat veriyorlarmış..

çiğ halleri belki. elma da patates de çiğken sert ve sulu.. bide o kıyırtı geliyo yerken ikisinden de. pişmiş hallerini bilmem. pişmiş elma yemedim hiç.

on error go to hell
Toplam Hit: 1544 Toplam Mesaj: 11