folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Kestane Mi Yiyoruz Kabak Mı?

Kestane Mi Yiyoruz Kabak Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

özellikle İç Anadolu bölgesinde yaygın bi tatlıdır kabak tatlısı. yiyenlerde mutlaka olmuştur şöyle bir his. kabuğunun olduğu bölgede tadı bazen kestaneyi andırır. hatta çoğu kişi o kısmı sonraya bırakır ve yer :)

sadece kabak tatlısında değil, bazı şeyleri yerken, başka bir şeyin tadını yoğun olarak alırız. sanki başka bir şey yiyormuşuz gibi olur.

bunun sebebi nedir?

on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LordVader
    LordVader's avatar
    Erkek
    İlk önce belirtmeliyim ki mükemmel bir soru kesinlikle.Bu benim de basıma gelir :D Ne olduğunu bilemiyorum ama bilen arkadaşlar söylerse bende öğrenmiş olurum.

I find your lack of faith disturbing.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    aga bi de annem bana şey demişti ona da büyükleri öle anlatmış.kivi yerken hangi meyveyi dilersen o meyvenin kokusu gelirmiş sana.denedim bi bok olmadı ama bilemiom

... sorcerer & musket ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Erkek

kividen farklı. kivi kökeni bakımından başta armut ve elma olmak üzere biçok meyveye lezzet olarak benzer. kabakta olan durum kısmi olarak bunda da vardır ama neden kabağın kenarındaki kısmı kestaneyi andırır? kabakla kestane aynı ırktan mı geliyo? bal kabağına neden kestane kabağı denir? :) aynı kökenden geldiği için mi yoksa tadları benzediği için mi?

ipucu: aldığımız tat kestane tadına mı daha çok benziyo yoksa kestane şekerine mi?

on error go to hell
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    valla aga diğer sölediklerine yorum yapamıcam ama bence orda aldığımız tad kabak tatlısının uleması olarak sölüyorumki kestane şekeri tadına daha yakındır.

... sorcerer & musket ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Erkek

bu beyin denen zımbırtı öyle kırık bişey ki, gördüğü, değdiği, tattığı her şeyi kaydediyor. zorla ezberlemeye çalıştığınız bişeyi kaydetmez, ama rastgele gördüğünüz, yada biyerlerde duyduğunuz, biyerden geçerken kokladığınız yada kırk yılın sırtı ağzınıza attığınız bişeyin özelliklerini kaydediyor. bunun farkına Despina Valdi şarkı söylerken "artık bu son şansın" diye eşlik ettiğinizde farkediyosunuz. çok cool takılıyo, rapten rocktan başka bişey dinlemiyo olabilirsiniz ama pop şarkıları ezbere biliyosunuz, isteseniz de istemeseniz de. çünkü siz dikkatinizi yoğunlaştırmayıp beyninizi serbest bıraktığınızda beyin işini yapıyor. kaydediyor..

kestane şekerini ağzıma attım ve şöyle bişeyler oldu. ilk önce şerbeti dilimin yanlarından genzime doğru yayıldı. ısırmaya yeltendim ama henüz ısırma denen hamleyi gerçekleştirmeden helva gibi eriyip dilime sıvaştı.. ağzımın içerisinde biraz dolaştırdığımda ne kadar yoğun oluğunu duyumsadım. yuttuğumda ise parçalarının hâla dişlerimde, bir kısmının ise ikinci bir yudum için dilimin üzerinde olduğunu fark ettim.

şimdi de kabak tatlısının kabuk dolaylarından bi parça atayım ağzıma.. renk olarak kestaneyi andırıyor.. ama ben hiç kestane falan düşünmüyorum şimdi. tek düşündüğüm ağzıma bir kabak parçası atıyor olduğum...attım.. şerbeti var dilimin üzerine yayıldı. ısırmadım bile.. hemen eridi ve dilimin üzerine sıvaştı.. biraz ağzımda dolaştırdım... gayet yoğun.. yuttum ama sanki genzimde kestaneyi andırır bi koku kaldı...

yoksa benim beynim, aynı özellikleri taşıyan, dokunsal ve görsel olarak birbirine benzeyen öğeleri ayırt etmeye çalışırken, bana ortak noktaları bulunan farklı nesneleri mi duyumsatıyor? beynim karar veremedi.. kabak mı yedim kestane mi?

on error go to hell
Toplam Hit: 1576 Toplam Mesaj: 6