Keyscrambler Gerçekten İşe Yarıyor Mu ?
-
Bu yazdığımız her tuşu şifreleyen program forumun %90 ı biliyordur zaten
gerçekten şifreleme konusunda güvenilir mi ?
-
Çalışma mantığı nasılmış?
-
Lisansli kullaniyorum. Cok iyidir
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Çalışma mantığı nasılmış?
Mesela CTRL + ALT + DEL yaptığında görev yöneticisi çalışmıyor olsa bile program açılıyor ya da farklı tuş kombinasyonları kullanarak bazı programlar tetiklenebiliyor. Bu durumun oluşması için programlar kullanıcı arayüz birimlerinden(klavye, fare vs) gelen verileri dinliyorlar. Kendilerine uygun veri geldiği zaman tetikleme yapıyorlar. Keyscrambler, aktif pencere dışındaki programların dinlediği veriye ek yaparak keylogging olayın önüne geçmeyi amaçlıyor.
-
Senler önce test etmiştim encrypt ediyor her basılan tuşu dogru. Keyloggerde encryptlı haliyle algılıyordu.
Ama keyscrambler aşan rat da duymuştum sanırım, fakat güncel sürünümünü aşabilir mi bilmem.
-
Hepsinin calisma mantigi asagi yukari ayni. bir keyboard filter driver yukluyorlar, klavye surucusunden gelen tuslari sifreliyor, bir de pencereli uygulamalara dll inject ediyorlar, aktif pencerenin window procedure'u tusu alir almaz sifreyi cozuyorlar.
Arada kim okursa okusun (hook, keystate ne yontemi olursa olsun) sifreli keyleri goruyor.
Eger zararli kendisi de driver yukleyebiliyorsa zaten her turlu okur tuslari. Ozel bir anti-keylogger hedef alinirsa yine kolayca bypass edilebilir, bunlar generic keylogger'lar icin cozum, birisi X anti-keylogger'ini hedef alirsa her turlu o tuslari okur.