Kıbrıs Hakkında... (Mutlaka Okuyun)
-
Arkadaşlar kıbrıstaki üniler hakkında arastırma yapıordum.Acıkcası bunları görmeden önce Kıbrıs halkını bizi cok seven baırlarına basan insanlar sanıodum fakat aşşaıdaki yorumları görünce kafam karıstı..
Bunlaar Kıbrısa okumaya giden Türk öğrencilerin yorumları...
----------------------------------------------------
bu konuyu aslında 3 sene önce yazacaktım ama şimdi yazmam ii oldu çünkü etrafı,insanlarını inceleme fırsatım oldu... 2003 senesindeyanlış bir karar vererek kıbrısa gelmeye karar verdim. senelik $4000 (yaklaşık fiyatı buydu)
kıbrısa geldim alışveriş yapmak için lefkoşaya indim bir mağazaya girdim ve adama şu ürüne bakabilirmiyim die sorduğumda "alacaksan bak ööle gösteririm demişti" bu kadar kaba insanları ve yavru vatan diye sevdiğimiz kıbrıs meğer türklerden nefret eden kimselermiş içimden hep hain yazmak geliyor ama neyse... çünkü burdaki türkleri sadece işgalci ve para kaynağı olarak görüyor
bi olaya tanık oldum geçenlerde rum kesimi tatbikat yaptı ona misilleme olarakta türkiye tatbikat hazırlığı yapıyordu yolun bir şeridini türk silahlı kuvvetlerinin araçları kapatmıştı ve şöförün dediği "lanet olsun şunlara defolup gitsinler geri" ve dahada aşşağıladı bizim kahraman askerimizi... ben ne yaptım die merak etmeyin şöförle papaz oldum... ama buna değerdi
2003 senesinde ortalama fiyatlar 5000 ytl civarındaydı ve okulla sözleşme yapılırken okul bize eğer TC kriz yaşarsa dolar fiyatını sadece %5 etkiliyecek demişlerdi, şu anda okul euro ya geçiş yaptı
uluslararası kıbrıs üni. okuyan %0 burslu tek kişilik odada kalan öğrenci yılda okula sadece 12000 ytl CİK verecek...
yok ben yurtlarda kalmam evde kalırım derseniz boşuna heveslenmeyin evler hiç yok eğer bulursanız piyango çıkmış gibi sevinin çünkü ortalama ev fiyatları 3+1 evler için söylüyorum 300 ile 350 siterlin arasında değişiyor,adamlardan pazarlık yapamıyosun biliyor senın eve muhtaç olduğunu mecbur çıkacağını senın gücün yetmesse başkası gelecek düşüncesi var ve doğruda düşünüyolar mecburen eve talip oluyosun arada ucuz evler varda nedense biz hiç göremedik. hep bizim arkadaş şukadara kalıyo fln fln...
unutmayın össye girecek arkadaşlara sesleniyorum kıbrısa gelmeyin kıbrıs sadece para tuzağı biz yandık bari siz yanmayın annelerinize babalarınıza ve paranıza yazık...
sen neden gelmiyosun o zaman TC ye derseniz bnm babam memur zar zor okutuyor beni bana o kadar masraf yaptı yolu yarıladım şimdi silbaştan okumaya başlasam babamın o kadar parası geri gelmiyecek
o yüzden biran önce okulu bitirip vatanıma gelmeyi düşlüyorum
haaa!!!! bu arada şunu kesinlikle bilin ve kafanıza kazıyın biz türklerin kıbrısta bir lakabı var bu lakabıda kıbrıslı türkler koydu
lakabımız KARA SAKALLIAR
yazıklar olsun bu topraklara uğruna o kadar şehit vermişiz ama hepsi boşunaymış
kıbrısta yaşayan TCli öğrenciler bilir ne demek istediğimi
son söz olarak kıbrıstan ve kıbrıslıları sevmememe rağmen azınlık olarak TCyi savunan ve biz bu topraklardan çekilirsek başlarına ne geleceğini bilen vatanseverlerde var.
-----------------------------------------------------------------
Fatih sana aynen katiliyorum walla bende yakin dogudayim kibrisda bi bok yok bu kesinlikle dogru paraniz varsa bir araba alip got kadar kibrisi gezebilirsiniz kumarhanelere takilirsiniz night club adi altindaki kerhanelere gidersiniz ve bet oynarsýnýz(iddaa gibi biiþ) onun dýþýnda burda yapacak hiç bir þey yok yurtlar boktan zaten yemek felan vermiyolar bunuda gectik duvarlar karton serefsizim yan odadaki ostursa bizim odadan duyuluyo burda yiyeceler icecekte pahali neyseki askeriye var ordan takiliyoz ayrica kibrislilarida hic sevmiyorum onlar turk falan degil lefkosada adres soruyorum git ara bul diyor serefsizler.Neyse kibris i en son dusunun ilk tercihiniz mutlaka Turkiye olsun ondan sonra Azerbaycan,Turkmenistan,Kýrgýzistan,Ukrayna vs. yazin ama kibrisi mutlaka en sona koyun.Bu arada burda zaman da gecmiyo eger gelmeyi dusunuyorsaniz mutlaka bir bir bilgisayar ve televizyon yada cd calar getirin.
ben buna benzer yazıların hepsini kıbrısta okuyan Türkler'den duyuyorum.nedense herkes aynı şeyleri yazıyor.yıllarca milli mesele yaptığımız kıbrıs,Türk toprağı dediğimiz kıbrısta çoktan rumlar yaşar olmuş haberiniz yok!
bizim ege ün. okuyan KIPRISLI arkadaşların bile hepsinin cebinde rum pasaportu var...ama onlarla benim bir sorunum olmadı o ayrı..
Kıbrıslı arkadaşlar kızmasınlar ama gerçekten insanlarınızı sevmiyorum. Kurtuluş gününüzde bayrak asmıyorsunuz, törenlere sadece askerler, polis ve biz Türkiyeli Türkler katılıyoruz.
Habire kazık sokmaya çalışıyorsunuz öğrenci hemde Türk öğrenci olduğumuzu öğrenince. Birde asla dönmem kıbrısa. Onlarda bayılmıyor bize zaten. İngilizleri ve kasap rumları bizden çok seviyorsunuz ya helal olsun size.
Burada Türk öğrencilere yürüyen döviz gözüyle bakılıyor.1+1 ev tutmak isterseniz 300 sterlini cıkaracksınız gözden heleki Türk olduunuzu duyarsa bu rakam dahada artıyor
Birine adres soruyorsun git kendin bul diyor
Herşey sizi kazıklamak paranızı almak için.Kıbrıs kumar ve sex cenneti olmus.
arkadaslar yorumlar bunlar sizde bildiklerinizi duyduklarınızı yazarsanız sevinirm
saygılar... -
Removed...
-
burayada bi bakın arkadaslar yorumlar pek iç acıcı deil maalesef :(
http://www.kktcegitim.com/forum/default.asp
Toplam Hit: 1146 Toplam Mesaj: 3