Kıbrıs İstihbarat Servisi ?
-
Şimdi bu adamların istihbarat servisi yok mu ? Yoksa google ın bile bulamamasının nednei çok gizli bir servislerinin mi olması :)
Mit bakıyor galba yada hiç yok.Bilgisi olan varmı?
-
zumsuk kıprısın senden cekicegi var galiba (:
hacı oraya bakan gizli servis in gercekten gizli olması gerekiyor malum şuan adanın kontrolu diplomaside yunanda resmi bi turk istibaratının bulunması sacma olurdu galiba googlede buyuden cıkmamıstır (: -
Türk istihbaratının zaten kıbrısla ilgili bi gelişmeyi takip etmeyeceğini zannetmiyorum mutlaka mit in veya bizim bilmediğimiz başka Türk istihbarat kuruluşlarının da kıbrıs ile ilgili çalışan bi istihbarat bölümü vs. vardır
-
Fazla ayrıntı vermeden şöyle anlatıyım "KİT" diye bir birim mevcuttur ama atamalar falan farklı sanırım Mit e göre ama tabiki her bilgi türkiyeye geliyor.
-
Kıbrısta da wardır ama asıl bağlantı Türkiye'yle.
Ne iş hocam? Böyle yawaş yawaş bilgi topluyosun? :) -
Hiçbirzaman için unutma!
81 (Düzce) + 1 = Kıbrıs ;)
İsterlerse bir gecede yaparlar... Sadece tabelaya bakar...
-
Kıbrıs İstihbarat Teşkilatı (KYP) adı altında geçiyor ama hakkında pek bir bilgi yok.
-
bir de orda polisle asker birleşikmiş diye birşey duydum doğru mu?
Bir de kaç adam yaşıyo ki zaten istihbarat servisi olsun =) herhalde polis asker istihbaratıyla bilgi topluyolardır diye düşünmekteyim.
-
-
c0der bunu yazdı:
-----------------------------
bir abimize sordum.
bunları söyledi;
Kıbrısın "kıbrıslılar için" bir gizli servisi yok.
ama interpol mit gibi gizli servislerin cirit atması bir yana,
amerikanın kullandığı dünyada sadece 6 tane olan "her türlü bağlantıyı izleme" cihazlarından bir taneside rum tarafının olympos dağlarının en tepesinde yer almakta.
burdan, rusyaya, doğu, mısırdan aşşağısı, filistin israil, bütün ülkeler dinleniyor.
-----------------------------Coder o senin dediğin avrupa uçak trafiğini yönetmek için kurulmuş radar sistemi... Çok merkezi biryerde olduğu için adanın konumu, oraya kurulmuş. Adamlar bizim nereden uçağımızın kalktığını nereye gittiğini hatta sadece bizimde değil bölgedeki tüm ülkelerin uçaklarını kontrol edebiliyorlar. E bal tutan parmağını yalar hesabı adam avrupa ayağına iş yapıyor ama elbetteki kendinede raporların bir kopyasını alıyordur. Sakat bi iş anlayacağın...
74deki barış harekatında yunanlıların adaya zamanında müdahale edememesinin sebebide rodostaki yunan uçaklarının menzillerinin adaya kadar yetişememesiydi.Bunu bildikleri için böyle bir uyarı sistemine hayır demediler.Yoksa bizdede gayet iyi bir şekilde kurulabilirdi böyle bir istasyon... Bir dipnot olarak hatırlatayım istedim...
-
haritaya bakarsanız kıbrıs'ın bize ait bölümünde kırmızı bir kutucuk görürsünüz orası ingilizlere ait özel bir bölgedir...yani bununla beraber artık dinlememi yaparlar yoksa bir birim oluşturup harekat merkezi olarak orasını mı kullanırlar okadarını bilemem ama kıbrısın halkı çok ibne bir halk diye duydum türklere çok kızıyorlarmış bizi bırakında awrupa birliğine girelim diye laf yapıyolarmış he birde çok paracı insanlar olduklarını duydum öğrencileri çok severlermiş çünki para akışının bir bölümüde zengin ailelerin öğrencilerinden geliyor...benim bildiklerim bu kadar...ama istipharat birimi ile iligli de şunu söylemek gerek diye düşünüyorum askeri açıdan bize bağlılar büyük ihtimallede bağımsız bir istipharat servisleri yoktur illaha mit veya askeri istipharat servislerinin oraya özel bir birimi vardır...
şu siteden de hangi ülkenin istipharat servisinin adı ne bakabilirsiniz...
kyp yunanıstanın istihbarat servisi olarka geçiyor...