Kıbrıstan Vea Yurt Dısından Arac Getirme
-
simdi sole anlatıyım arkadaslar ben kıbrıstan vea yurt dısından arac getirmek istiorum ulkeye ama nasıl yapılır nasıl edilir merak ettim dedim bilen arkadaslar vardır tbtde die buraya yazıym istedim
formalite için neler gereklidir kıbrıstan aldıgım bir mercedesi vea bmw yi nasıl turkiyede kullanabilirim
-
hoca emin değilim ama bildiğim kadarıyla 3 ayda bir gümrüğe gidip onaylatman mı öle bişi gerekiyodu, hatta bi ara 2. el otomobil ithali yasası mı ne çıkçaktı çıkmadığına göre demekki normalde yasal değil direk alıp getirmek :| tam bi bilgim yok gene de bi araştır.
-
+ olarak almanyada falan arabalar çok ucuz, getirmek mümkün olsa yaparlardı heralde :|
-
orası ole haklısın kardesde benim istediğim araba turkiyede yok mecbur yurt dısından gelmesi gerekio ulkeye normaldede girişi yok baska tasıt pulu vs vergisi zartını zurtunu versen acaba yasal olmazmı???
-
bildiğim kadarıyla vergisini harcını her bi bokumu ödedikten sonra girebiliyorda işte onlar ne kadar tutar onu bilmiyorum.
-
bende 1 tane araba satın alacaksa orada satın alır ve sonra türkiyeye giriş yapar olamazmı böyle bir şey -
ya acık acık konusuyum madem nissan skyline getirmeyi dusunuorum turkiyede varmı yok mu bilmemde antalyada yok ama o arabalarda 96 97 model ustu yok saten bunun vergisi falan yuksek olucagını sanmıyorum gumruklerle ilgilenen bi arkadas varsa aydınlatırsa beni sevinirim
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
ya acık acık konusuyum madem nissan skyline getirmeyi dusunuorum turkiyede varmı yok mu bilmemde antalyada yok ama o arabalarda 96 97 model ustu yok saten bunun vergisi falan yuksek olucagını sanmıyorum gumruklerle ilgilenen bi arkadas varsa aydınlatırsa beni sevinirim
-----------------------------alacan 15 20 milyara bi o kadar da gümrükten sokarken ödücen
(ki ne 15 20 si daha pahalıdır büyük ihtimalle GTR sonuta boru değil)
2 o araba sağdan direksiyonlu yanında biri olmadan trafikte gidemezsin polisler köser önünü göremezsin etc etc etc.)
bence onun yerine 1.3 motorlu bi rx-7 bak
hem az yakar hem çok kaçar :D