Kimlik Kartı Yapımı-Yazdırılması
-
Öğrenci bilgileri tutuğum bir internet sitem var. Bu bilgiler aracılığıyla öğrencilere basit bir kimlik yapmam gerekiyor. Bunun için aklıma boş bir kimlik resminin üzerine canvas ile çizim yapmak geliyor ancak bunun başka bir yöntemi var mıdır?
Hazırladığım kimliklerin pdf olarak yazdırılmaya hazır hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için de şu kütüphaneyi kullanmayı düşünüyorum. (https://github.com/dompdf/dompdf) Başka bir yöntem var mıdır?
Kimlik kartı formatı budur:
shock56 tarafından 23/May/16 17:38 tarihinde düzenlenmiştir
-
Hocam şu yolu izleyemez misin?
Bir sorgu oluştur atıyorum okul numarasını yazınca verileri çeksin yeni bir sayfaya gönder. Yeni sayfada kimlik ebatlarına göre bir tablo oluştur ve ilgili tabloya verileri çek adı bölümünü soyad bölümünü vs. Daha sonra bunu sayfada ctrl+p ile yazdır desen işini görmez mi ? İlla pdf mi olması gerekiyor.
-
sezginari bunu yazdı
Hocam şu yolu izleyemez misin?
Bir sorgu oluştur atıyorum okul numarasını yazınca verileri çeksin yeni bir sayfaya gönder. Yeni sayfada kimlik ebatlarına göre bir tablo oluştur ve ilgili tabloya verileri çek adı bölümünü soyad bölümünü vs. Daha sonra bunu sayfada ctrl+p ile yazdır desen işini görmez mi ? İlla pdf mi olması gerekiyor.
Aslında PDF veya JPG dememin nedeni tabloda kayma olmaması için. Bazen mobilden çıktı almak gerekebilir. Bir de çok kullanıcılı bir sistem. Herkesin kolayca çıktı alabileceği bir sistem olmalı.
Mesala code.org sitesindeki şu sayfadan sertifika çıkarıyorsun. https://code.org/certificates İsmini girdikten sonra print dediğinde resim formatında çıkarıyor.
shock56 tarafından 23/May/16 17:56 tarihinde düzenlenmiştir -
php ile dogrulama kodu hazirlarken su fonksiyonu kullaniyordum: http://php.net/manual/en/function.imagejpeg.php
imagestring fonksiyonu ile yazdirilacak metni konum vererek resme gomebilirsin. ogrenci kimlik karti seklinde bos bir tane resmin olur arkaplan olarak onu alir ustune yazilari yazarsin.
kullanali baya oldugu icin daha fazla yardimci olamayacagim hocam kusura bakma. bellki cok daha basit yollar, yeni kutuphaneler falan da vardir.
-
Canvas ile tam istediğim gibi kimliği oluşturabildim.
<canvas id="kimlik" width="416px" height="264px"></canvas> <script> var canvas=document.getElementById('kimlik'); var resimalani=canvas.getContext('2d'); var gorselNesnesi=new Image(); var fotograf=new Image(); var karekod=new Image(); gorselNesnesi.onload= function () { resimalani.drawImage(gorselNesnesi,0,0); resimalani.drawImage(fotograf,280,72,83,99); resimalani.drawImage(karekod,290,182,64,64); resimalani.font="14pt Arial"; resimalani.fillStyle='black'; resimalani.textAlign="left"; resimalani.textBaseline="middle"; resimalani.fillText('Ahmet',108,87); resimalani.fillText('Deneme',108,120); //fark 33 resimalani.fillText('12345',108,153); resimalani.fillText('4/A',108,186); resimalani.fillText('Deneme İlkokulu',108,217); } gorselNesnesi.src="img/kimlik.png"; //kimlik fotograf.src="img/furkan.jpg"; //öğrencinin fotoğrafı karekod.src="img/karekod.png"; //karekod img değeri </script>